O maniškiui jau greit 2m4men. bet vis dar vargstam su rimtesniu reikaliuku.Jau nebežinau ką daryti.

Aš manau, maytės, vaikučius reikia kuo anksčiau pradėt sodint ant puoduko, kol dar visai mažiukai, kokių 8 mėn, nes po to jie pradeda bijoti puoduko
. Mano didisai kakų nedaro į pamersą nuo 11 mėn o siusiuką pasipraso nuo 1,5 metukų. Nakčiai dėdavau pampersą kol gerdavom vakarais pienuką iki 2,5 metų. Su puoduku esame geri draugai ir jokių problemų neturėjom

QUOTE(aukseliss @ 2007 12 14, 20:16)
Aš manau, maytės, vaikučius reikia kuo anksčiau pradėt sodint ant puoduko, kol dar visai mažiukai, kokių 8 mėn, nes po to jie pradeda bijoti puoduko
. Mano didisai kakų nedaro į pamersą nuo 11 mėn o siusiuką pasipraso nuo 1,5 metukų. Nakčiai dėdavau pampersą kol gerdavom vakarais pienuką iki 2,5 metų. Su puoduku esame geri draugai ir jokių problemų neturėjom 

Bijoti puoduko pradeda, jeigu nelaiku sodini :Nuo 6-8 mėn. gali pasėdėti, kol nevaikšto, bet vėliau (daugeliui vaikų) atsiranda svarbesnių dalykų, nei ''beprasmiškas'' sėdėjimas

QUOTE(aukseliss @ 2007 12 14, 20:16)

QUOTE(aukseliss @ 2007 12 14, 19:16)

Manoji nebijo jo,būna ,kad pasiima ir nešiojasi,pasodinu,bet jis visada lieka tuščias

O kad sodinti kuo anksčiau vaiką ant puodo,nelabai sutinku

QUOTE(Valedy @ 2007 12 15, 02:13)
Manoji nebijo jo,būna ,kad pasiima ir nešiojasi,pasodinu,bet jis visada lieka tuščias
...todėl taip ir pasakiau,kad puodas mum kol kas priešas
...kas ne savo laiku daroma,tas nesveika
Manau,kad iki metų laiko,visai nebūtina jau tik į puodą atlikti visus reikalus 

o kodel nesveika

Vaiku psichologai sako, kad iki 1,5 metu vaikas pats nemasto apie samoninga daryma ant puodo, nors maniskis eidavo daryti ir anksciau, bet gal kad nuolatos kl;ausdavom- asr nenori dar ant puodelio, o nuo 1,7 men visiskai savaime nebeprireike pampersu- nei pratinom, nei ka. tiesiog atejo tam laikas. Vyresnysis atsisake sauskelniu 1m ir 11 men. Kiekvienas individualiai susidraugauja su naktipuodziu

Su pirmu vaiku bandžiau metukų pratint ant puoduko, bet visos pastangos buvo beviltiškos. O paskui vaikas pats atsisakė pampersų, kai jam buvo 2m. Su antruoju tokios klaidos nedarysiu, versdama daryti tai, ko jis nenori ir nesupranta. Vaikas pats žino kada jam atsisakyti pampersų
As savo mazyle gal nuo 4 men. palaikydavau virs kriaukles, kad pasisiotu, pakakotu. Rytais beveik visada pavykdavo, o dienos metu arba pagaudavau, arba ne. Kai pradejo sedet, sodindavau ant puodo, irgi tiesiog bandydavau pagauti. Pampersa dedavau tik miegui ir isejimui is namu. Ne todel, kad buciau pazangi mama, o todel, kad man pampersai per brangu. Ypac, kai sukako metukai ir baigesi pinigeliai... Namie budavom pliku uzpakaliuku, tai tekdavo valyt balutes ir kruveles. Ir tik mazdaug pusantru metuku dukryte pati samoningai pradejo daryti i puoduka.
mes 1.5 metuku pradejom sodinti jau beveik prasesi ant puoduko, bet prasidejo atostogos visur lakstymai, puoduko nesitampem tolete nenorejo ir uzsibaige, lyg buvo pradejus prasytis...
tai pries menesiuka pradejau mokinti, (1m ir 8 men), visa diena be pamperso, daznai sodinau sodinau, tada padarydavo sysiu visada tik i kelnytes, kad kai padarydavo, sodindavau ant puodo, kelioms minutes, taip savaites uzteko, kai pradejo prasytis, ir kaip faina dabar, jau ir nakti pradedame prasytis kai pajaucia, bet laikau su pampersu.
Parduotuvej dejau pradzioj pampersa, nes maniau o jei paparasius nespesim nubegti, bet dar nebuvo kad nespetume,tad jau gera savaite visur vaziuojame be pamperso tik kelnytes issidedame kitas, jei kas
Papildyta:
O as manau, kad jei mokinti tai leisti pabuti be pamerso ir suprasti kas yra kai nesedi ant puoduko, kad kaip nesmagu padarius i kelnytes, o kaip sakiau padaro pasodini vistiek ant puoduko ir papasakoji, ir greit ismokstama, jau kai vaikiukui virs 1.5 metuku
niu cia as taip manau 
Papildyta:
Nors kai jau savaite beveik sysiojom i kelnes i puoduka retokai pataikem, tai jau galvojau ar ilgai dar visur sysiosim
bet buvo viskas vos ne sulig diena, pati vis prasesi prasesi, vis klausinejau ir laukdavo kos zodzio"kaku"
ir zaibisku greiciu lekdavau
o paskui pamaciau kad jau gali pakenteti
tai pries menesiuka pradejau mokinti, (1m ir 8 men), visa diena be pamperso, daznai sodinau sodinau, tada padarydavo sysiu visada tik i kelnytes, kad kai padarydavo, sodindavau ant puodo, kelioms minutes, taip savaites uzteko, kai pradejo prasytis, ir kaip faina dabar, jau ir nakti pradedame prasytis kai pajaucia, bet laikau su pampersu.
Parduotuvej dejau pradzioj pampersa, nes maniau o jei paparasius nespesim nubegti, bet dar nebuvo kad nespetume,tad jau gera savaite visur vaziuojame be pamperso tik kelnytes issidedame kitas, jei kas

Papildyta:
O as manau, kad jei mokinti tai leisti pabuti be pamerso ir suprasti kas yra kai nesedi ant puoduko, kad kaip nesmagu padarius i kelnytes, o kaip sakiau padaro pasodini vistiek ant puoduko ir papasakoji, ir greit ismokstama, jau kai vaikiukui virs 1.5 metuku

Papildyta:
Nors kai jau savaite beveik sysiojom i kelnes i puoduka retokai pataikem, tai jau galvojau ar ilgai dar visur sysiosim

manau artėjant 2 metukams ir šiltuoju metų laiku.Taigi mes pradėsim nuo šio pavasario ir būtų gerai, kad iki rudens jau susidraugautumėm su puoduku