Įkraunama...
Įkraunama...

Kada laikas draugauti su puoduku?

Vis dazniau uzkliuva akys uz "pampers" ar kitu firmu propagandos, neva, vaikai iki 2 metu nesuvokia sedejimo ant puodo, todel reikia sekmingai ir toliau mauti sauskelnes vos ne iki paauglystes. Absurdas.

tik todel, kad iki 8 menesiu labai sirgo ir viduriavo vandeniu mano dukryte, nebuvo galimybiu/kantrybes zaisti su puoduku. Taciau 7 men pradejau sodinti, jai patiko, nuo to laiko tustinasi tik i puoduka (nebeviduriavo 14 kartu per para, todel kartas per diena jau manes neapsunkino). Nuo to laiko visada, sodinama ant puodo, padaro abu reikaliukus. 11 menesiu numoviau visiskai sauskelnes, ir jas segu tik miego metu (vystyklus). nuo kokiu 12-13 menesiu mergyte pati pasipraso ant puoduko, jis jai net tapo kaip kedute, labai megsta ant jo sedeti. Taigi, namie laksto su triusikeliais ir pedkelnem, o balute pasitaiko kas antra diena mazdaug, dazniausiai todel, kad bunu kitame kambaryje ar dar kur, ir nespeju jos pasodinti, taciau tustinasi visada visada tik i puoduka. Ir pyksta, jei bandau ja nukelti, nes pasirodo, kad ji laukia "didelio", ir nenulipa tol, kol nepadaro.

Isvada- priklauso nuo vaiko. Jei jam patinka puodukas, problemu nebus. Jei nepatinka- galbut reikejo pratinti anksciau nei treju metu.... blush2.gif g.gif
Atsakyti
Mano sunus prasosi ant puoduko nuo 11 men. Ir jis puikiai supranta, kada nori ant puoduko. Ant puoduko sededamas zaisliukus padelioja, specialiai laikau keleta vonioj...
Atsakyti
QUOTE(Laurinciux @ 2010 11 27, 13:54)
n a taip mums metukai.. o sest nenori zaidzia su juo...kai sodinu rieciasi...pyksta...vienakart...isgirdau kad stena greitaipaemiau pasodinau kokios orgijos buvo ir nieko nedare...uzmoviau pampersa ir i ji pridare....sad.gif nekokia patirtis ir kartias nuleidizu rankas net nesodinu...galvoju nores ateis laikas ir pasiprasys:D

man lygiai tokia pati situacija, nežinau nei ka daryti... kartais ožiuojais labai, o kartais sėdi puse valandos, kaip niekur nieko, ir vistiek nieko nepadaro. Bet vos tik atsistoja .... jau ir kelnes šlapios.
Atsakyti
As manyciau, kad reikia islaukti tinkamo momento, ir jo nepraziopsoti 4u.gif Nereikia stresuot saves ir vaiko, bandant vos metuku sulaukusi sodint ant puodo, jei vaikas nenori ar nera pasiruoses. Bet nereikia ir numot ranka i visa sita reikala, nes jei imsites taktikos 'kol pats vaikas pasiprasys nemokomas', tai galit ir iki 3 ar 4 metu su pampiais pravaiksciot. Mama tam ir yra, kad pastebetu butent tinkama laika. Mano dukrai tas laikas buvo vos sulaukus dvieju metu. Uzteko savaitgalio mokymo, kad ji 'pagautu' kampa, ir nuo tada galiu ant pirstu suskaiciuot, kiek dar pridare i kelnes netycia. Dabar jau jai du su puse, ir nelaimes nera buve nei diena, nei nakti kokius 4 menesius.
Atsakyti
O mes kogero iki 5 metų, darysim į pampus, miegosim kartu ir čiulpsim soskę.
Na ir kas... doh.gif (ironija su ašarom).

Mums metai ir 9 mėnesiai, lyg ir jau nebe kūdikelis..Tačiau ji super gudročius.
Nuo 8 mėn sudinome ją ant puoduko, iš pradžių riesdavosi,prasidėdavo verkimo airijos.
Nusiraminau, na bandysiu, kai sulauksim metukų. mirksiukas.gif
Sulaukėm. Bandžiau. Neišėjo. Puoduką ji jau išmoko mesti ir sakyti - neee...(riksmu ,,paimdavo'' mamos pastangas).Vėl pertrauka, paslėptas puodas (pamatydavo ir isterija).
Trečias bandymas metai ir penki mėnesiai - bandžiau.Nepavyko. Bet užtat, puodas tapo mylimiausiu žaislu, Maximos kamuoliukams susidėti,meškučius ant jo sodinti, mamą pasodinti...bet mamos kantrybė negeležinė, prikalbinau pačią atsisėsti, kad pasėdėtų padaviau arbatytės.Tuo tarpu paskambinoš duris, ir aš nubėgau jų atidaryti,ateinu o mano mergina padarius sysį , mano vaikas sėdi ant puoduko wub.gif - na Jūs nesįvaizduojate, kokia laimės banga mane užplūdo 4u.gif Bet...
,,Ko jis toks ryškiai ryškiai geltonas''? blink.gif už manęs stovėjusi panelė, stovėjo su tuščiu buteliuku.Na ką... gal man čia tik paranoja, kaip aš šitaip galiu galvoti,bet - pauostysiu.Pauosčiau.Arbata. doh.gif
Po to sekė ir daugiau panašių gudrybių...taip dabar mums kartais jau pavyksta, bet geriau nematyti, kaip tai vyksta, ji sėdi ant puoduko, o aš traukiu daineles,šoku, vaidinu ,,upsę deizę'', ne Jūs nepagalvokit, kad man ,,atsisukę varžteliai'' aš tiesiog nenoriu pasiduoti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerutia: 23 gruodžio 2010 - 15:26
nerute smile.gif smile.gif

manajai pvz uzeina bangom, pvz dabar kazko negaluoja, tempa sukilus, tai ir slapinasi labai daznai,nes daug geria. ir nesipraso ant puoduko, vakar is kokiu 10 sysiu 3 padare i kelnes. bet ka.... uztai visa ana savaite i kelnes nebuvo padariusi (isskyrus zinoma kai miega).
Atsakyti
QUOTE(ramuniuxxxx @ 2010 12 01, 23:57)
stai dar vienas buda,kuris mums suveike ,,pratinant puoduka" prie vaiko.
Dukrytes puodelis stovi visai arti klozeto. As ja veduosi i tualeta ne tada, kai ji nori,o tada kai man reikia. Pati sedu ant klozeto, ja sodinu ant puoduko. imituoju stenejima.
Ji pamegdzioja is paskos. Kitais kartais jio pati pirma ta pradeda daryti, net buna taip,kad nespejam.
Procesas turi buti panasus i zaidima. Pagal vaiku psichologija.

dar mums labai pasitarnauja seses,kai mazoji padaro, imam visi plot ir girti.
Ivyko kuriozas su siuo metodu. Mazyle nusiveziau i savo mokyklos koncerta.Vaikai pasoko,visi ploja,o maniske nesupranta kas cia darosi,lyg ir nesedejo ant puodo,o visi ploja.  lotuliukas.gif

As lygiai taip pat darau thumbup.gif
Atsakyti
mano mažasis į puoduką nė pro kur. nežinau nei ko imtis, nei ką daryt doh.gif brolis 2 metų jau buvo visai be pamperso, o šitas.. dienom pamperos nededu. tai ir varo į kelnes. Po visko ateina ir praneša, kad jau. Palieku su šlapiom kelnėm, na, kad suvoktų kaip blogai būti šlapiam. O jam dzin, gali ir toliau vaikščiot prisimyžęs, problemų nėra doh.gif ant puoduko sodinu - rezultatai nuliniai. Nedaro. Rodau, aiškinu, vedu į WC akrtu su broliu - nieko. Baigiu išprotėt...
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 12 24, 16:02)
nerute smile.gif smile.gif

manajai pvz uzeina bangom, pvz dabar kazko negaluoja, tempa sukilus, tai ir slapinasi labai daznai,nes daug geria. ir nesipraso ant puoduko, vakar is kokiu 10 sysiu 3 padare i kelnes. bet ka.... uztai visa ana savaite i kelnes nebuvo padariusi (isskyrus zinoma kai miega).

Tai jau čia šaunuolė panelė, pagirtina. 4u.gif
Atsakyti
Mes tai nuo pusantru metuku,pampersiuka dedames tik nakciai smile.gif
Atsakyti
mes tai kai sunus pradejo tvirtai sedeti pradejom pratinti. tik atsibusdavo iskarto ant puoduko. taip labai grieit suprato kam jis naudojamas. kai pasisiodavo visada paplodavau, pasidziaugdavau, pagirdavau ji.
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2011 12 09, 16:18)
mes tai kai sunus pradejo tvirtai sedeti pradejom pratinti. tik atsibusdavo iskarto ant puoduko. taip labai grieit suprato kam jis naudojamas. kai pasisiodavo visada paplodavau, pasidziaugdavau, pagirdavau ji.

Lygiai lygiai tas pats...dabar jau panelei 1.4m tai pampersa dedam nakciai na ir nebent kai isvaziuojam ir zinom kad nebus galimybes pasodinti ant puoduko 4u.gif
Atsakyti