Įkraunama...
Įkraunama...

Kada laikas draugauti su puoduku?

QUOTE(Nerre @ 2008 04 29, 14:49)
Aš bandžiau pratint vaiką prie puoduko nuo metukų, tai pasėdi max 1minutę ir tuoj keliasi ir bėga nuo jo. O kad suprast, ką ten reikia daryt į jį, tai matau, kad nesupranta absoliučiai. O gaudyti momentus tik tam, kad sutaupyčiau ant sauskelnių, tai gaila laiko. Kažkaip imu tikėti, kad tikrai dauguma vaikų tik apie 2-2,5m pradeda suvokti, kada nori ant puoduko ir prašosi.

pritariu visu 100% is savo patyrimo.
Atsakyti
as taip dziaugiausi, kad buvo jau "pramokes", tiksliau, as ismokau pagaut momenta ir nunest ant puodo, ir pasededavo, padarydavo, pasidziaugdavo muzikyte, o paskui isvykom i kelione. puodo neturejau, tai virs unitazo palaikydavau, kai galedavau. o kai grizom po 10 dienu kazkas pasidare ir ne pro kur nepasodinsi, tuoj pat klykia, lipa, virs unitazo irgi nenori. zodziu, susipyko su puodu visai. nezinau, kaip cia ji priviliot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerre @ 2008 04 29, 13:49)
Aš bandžiau pratint vaiką prie puoduko nuo metukų, tai pasėdi max 1minutę ir tuoj keliasi ir bėga nuo jo. O kad suprast, ką ten reikia daryt į jį, tai matau, kad nesupranta absoliučiai. O gaudyti momentus tik tam, kad sutaupyčiau ant sauskelnių, tai gaila laiko. Kažkaip imu tikėti, kad tikrai dauguma vaikų tik apie 2-2,5m pradeda suvokti, kada nori ant puoduko ir prašosi.

pritariu 100proc ir as.
ateina laikas, anksiau arveliau pribresta vaikas tam puodukui.
Su pirmaja,vargau...buvo periodas kai ji paniskai bijodavo to puodo.Su antraja,tokios klaidos nedariau.
nupirkau puoda, paaiskainau,vaizdziai su lelytemparodem kam jis skirtas. bet jai dzin buvo iki 1.10 men.
o, iki tol dare su juo viska ir ant galvos dejo ir leles jame stumde,issikyrus tai ka reikia daryti.
Dabar pamperiai musu naktiniai draugai. bet ir tai vis dazniau atsibunda tusciu thumbup.gif
Atsakyti
As ir pabandziau pasodinti savo metinuka,tai pradejo klykt nesavu balsu. Tai ir nekankinu nei saves nei jo.Ateis laikas ir ismoks.Tuo labiau,kad ir vasara ant nosies,gales nuogu uzpakaliuku palakstyt ar su kelnytem be sauskelniu
Atsakyti
laksto maniskis po namus nuogas, tik labai nefaina, kai dideli reikala ant grindu paleidzia ax.gif bet jau nekankinu su tuo puodu, beprasmiska.. stovi, dulka, gal kada sumastys prieit smile.gif
Atsakyti
sodinu nuo metuku,tai sedi,padaro,jei pataikau,bet pradeda rimtai ka daryt ir imu sodint,tai susinervuoja baisiai,kad procesa sutrukdau,tai nebekankinu.Manau ,kad vaikas kol nesupras pats ka ten reikia daryti,tol nieko nebus.na ,kol neverkia ,tai sodinsiu,tegul pratinasi. 4u.gif
Atsakyti
Kazkaip net smagiau pasidare paskaicius, kad ir maniske ne kitokia - nesedi ant puodo ne pro kur, nors jai jau virs metuku blush2.gif
Atsakyti
Mano panai dabar 8 men., po kiekvieno miegucio seda ant puoduko ir is kart padaro. Mano nuomone, vaika reik pratint arba nuo 6 men arba jau laukt kokiu 3 metu, kol supras ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pelyte mazyte @ 2008 05 24, 13:36)
Mano panai dabar 8 men., po kiekvieno miegucio seda ant puoduko ir is kart padaro. Mano nuomone, vaika reik pratint arba nuo 6 men arba jau laukt kokiu 3 metu, kol supras  ax.gif

as pratinau nuo penkiu menesiu. buvo ismokes i vonia pasysiot. paskui, kai pradejo sedet, po kiekvieno miegucio ir valgio padarydavo i puoda, ryte pakakindavo smile.gif o paskui kazkas ivyko ir ne pro kur. taigi... isvada.... ne vien nuo mamos viskas priklauso smile.gif
bet pastebejau, kad ji kazkoks stresas istinka kai prisikakoja, nes atlekia visas susinervines, zirzia, kol uzpakali tvarkai irgi baisus piktinimasis. gal jaucia, kad as vis pabambu - na ir vel i kelnes padarei, va puodukas, galetum i puoduka. tai gal supranta, kad negeri dalykai vyksta, tik nezino kaip sukontroliuot g.gif
Atsakyti
QUOTE(zoske @ 2008 05 21, 15:07)
laksto maniskis po namus nuogas, tik labai nefaina, kai dideli reikala ant grindu paleidzia  ax.gif  bet jau nekankinu su tuo puodu, beprasmiska.. stovi, dulka, gal kada sumastys prieit  smile.gif

maniske didelio reikalo tai ne karto nepaleido ax.gif o balu tai pridarydavo... doh.gif
Atsakyti
As savaja pradejau pratinti nuo 7 men. labai stebedavau visas jos emocijas ir sodindavau kai tik pastebedavau kad nori. Vargom neilgai, nes dar 1 metu neturedama jau prasesi ant puoduko.
Pamenu ir naktimis keldavausi ir miegancia sodindavau ant puoduko, kai tik dukriukas pradedavo muistytis.
Kantrybes visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nirvana @ 2007 11 26, 22:04)
aš savąją pradėjau sodinti nuo šešių mėnesių. Dar pati puoduko nepasiima ir savarankiškai neatsisėda, bet labai dažnai, kai nori kaka, ateina prie manęs ir gailiom akim pradeda zysti, nu tokį žvilgsnį nutaiso, kad aš iškart suprantu ko ji nori  ax.gif ...o šiaip dėl kitų reikaliukų, tai dažniausiai kai tik pasodinu ant puodo tai į jį ir padaro  rolleyes.gif taigi, kuo anksčiau pradėsit sodinti ant puodo , tuo mažiau problemų bus vėliau. Nes gaila žiūrėt į tuos vaikiukus , kurie būdami 3metukų dar daro į pampersą  unsure.gif

Tai negailek tu tu vaiku,gi ne tavo,visiem savas laikas schmoll.gif
as irgi be 18 menesiu nesodinsiu lotuliukas.gif
kam sau nervus gadinti ir vaika traumuoti,nei jis ten ka supranta nei ka doh.gif
Atsakyti