Įkraunama...
Įkraunama...

Kada laikas draugauti su puoduku?

Mes pradėjom sėstis nuo kokių 6 mėn.,paskui atsirado puoduko ''baimė'',net paslėpus buvau (puoduką),Nuo metukų vėl pradėjo sėst,tai vis tarp sauskelnių keitimo,arba bet kada numovus pasodindavau.Dbar jau rimto reikalo pasiprašo,o sisiot,jei pataikau,tai pataikau,o prašyt-neprašo.Tik šiaip vaikšto,nueina pasiima puoda ,atsisėda ir vaidina,kad ''siiii'' daro smile.gif ateis laikas ir išmoks mirksiukas.gif
Atsakyti
aš savąją pradėjau sodinti nuo šešių mėnesių. Dar pati puoduko nepasiima ir savarankiškai neatsisėda, bet labai dažnai, kai nori kaka, ateina prie manęs ir gailiom akim pradeda zysti, nu tokį žvilgsnį nutaiso, kad aš iškart suprantu ko ji nori ax.gif ...o šiaip dėl kitų reikaliukų, tai dažniausiai kai tik pasodinu ant puodo tai į jį ir padaro rolleyes.gif taigi, kuo anksčiau pradėsit sodinti ant puodo , tuo mažiau problemų bus vėliau. Nes gaila žiūrėt į tuos vaikiukus , kurie būdami 3metukų dar daro į pampersą unsure.gif
Atsakyti
As va dar neprisiruosiu, bet manau, kad po kokiu poros menesiu reiks pradeti. Tik va idomu: kaip mamos islaikot vaikuti ant to puoduko. Isivaizduoju, kad maniske, jei pasodintum 1. nesuprastu ko as noriu 2. tuoj pat pabegtu blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aune @ 2007 11 26, 21:47)
Draugai aplink sako, kad mes "užtempėm" su puoduko naudojimo pradžia. Bet aš nusiteikusi anksčiau nei 1,5m. vaiko "nedresiruoti". Paskaičiusi gudresnių žmonių teorijas ir praktikas, susiformavau mintį, jog vaikas sąmoningai supranta šį reikalą tik nuo 18 mėnesių. Taigi, mes lauksim pavasario ir šiltesnių orų smile.gif

drinks_cheers.gif
Na, pradėjau aš anksti sodint ant puodo (nuo 7 mėn.): ir sedėdavo, ir padarydavo, kai sutapdavo mūsų norai thumbup.gif Bet kai atėjo vaikščiojimo laikas, ant puodo nebenori sėstis schmoll.gif , nors ir nelaikydavau per prievartą niekad. Pritariu, kad reikia laukt, kol vaikas pats supras, ko iš jo norima . Na, o jeigu mamoms patinka ''gaudyt'' šitą reikalą, tai kodėl gi nepažaist... tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gvineja: 27 lapkričio 2007 - 12:54
QUOTE(gvineja @ 2007 11 27, 14:53)
drinks_cheers.gif
Na, pradėjau aš anksti sodint ant puodo (nuo 7 mėn.): ir sedėdavo, ir padarydavo, kai sutapdavo mūsų norai thumbup.gif  Bet kai atėjo vaikščiojimo laikas, ant puodo nebenori  sėstis schmoll.gif , nors ir nelaikydavau per prievartą niekad. Pritariu, kad reikia laukt, kol vaikas pats supras, ko iš jo norima.

kai vaikas įpranta prie pamperso, tai paskui jau labai sunkiai supranta ko iš jo norima, kai ateina laikas ant puodo sėstis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nirvana @ 2007 11 27, 14:03)
kai vaikas įpranta prie pamperso, tai paskui jau labai sunkiai supranta ko iš jo norima, kai ateina laikas ant puodo sėstis  mirksiukas.gif

Kai vaikas auginamas be pamperso- tai jau kitas reikalas . drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(gvineja @ 2007 11 27, 15:24)
Kai vaikas auginamas be pamperso- tai jau kitas reikalas .  drinks_cheers.gif

hmm g.gif o tai ką, tu siūlai auginti be pamperso ir ant puodo per anksti nesodinti? rolleyes.gif ...čia jau ekstremalu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nirvana @ 2007 11 27, 14:47)
hmm  g.gif o tai ką, tu siūlai auginti be pamperso ir ant puodo per anksti nesodinti?   rolleyes.gif ...čia jau ekstremalu  smile.gif

Na, iš tavo paskutinio posto galima suprasti, kad tu prie pampersų nepratini blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gvineja: 27 lapkričio 2007 - 14:04
prie pamperso pratinčiau jei nesodinčiau ant puodo rolleyes.gif maniškė kolkas dar vaikšto su pampersu, bet išlaukia, o kartais ir pati jau pasiprašo ant puodo ax.gif ir būna, kad per visą dieną pampersas išlieka sausas. O kiti vaikučiai žiūriu tokio amžiaus net nėra puodo matę, tada vaiką prpratint daryt kur reikia - labai sunku
Atsakyti
pradzioj darydavo visada ant puodo,kai tik pasodindavau,bet atprato kazkaip.Tai buvo kazkur nuo 8 menesiu.Veliau nejo pasodinti nors tu ka doh.gif ,Nuo metuku ir keturiu menesiuku su trupuciu pradejau namuose nedeti pampio,apie savaite tiktai truko sis sisiojimas,nespejant ant puodo.o jau nuo metu ir 5 menesiu prasosi pati.Nesitikejau tokiu rezultatu smile.gif Aisku,buna kartais avariju,bet juk dar mazyte thumbup.gif
Tikriausiai nepatiko slapios ar slampancios kelnytes biggrin.gif Jau kartais isvykus ,kad ir pampis uzdetas,nepadaro syses i ji.Mokosi laikyti.Dabar mes metuku ir 6 su puse menesiuku.
Atsakyti
O manoji mergyte su puodu po biski buvo pazindinama nuo 1 metu Bet jo nedarydavo ir viskas doh.gif Tai po biski vis sodindavau bet vaiko neprievartavau Kai suejo 1.7 m viena diena pti nuejo ant puoduko, atsisedo ir padare sysiuko O kiek dizuagsmo jai buvo tada bigsmile.gif Nuo to laiko nebenesiojam pamperiu
MAnau kad kiekvienam vaikui savas laikas
Atsakyti
QUOTE(mamiux @ 2007 11 27, 16:18)
,Nuo metuku ir keturiu menesiuku su trupuciu pradejau namuose nedeti pampio,apie savaite tiktai truko sis sisiojimas,nespejant ant puodo.o jau nuo metu ir 5 menesiu prasosi pati.Nesitikejau tokiu rezultatu smile.gif Aisku,buna kartais avariju,bet juk dar mazyte thumbup.gif

aš irgi kaip tik galvoju nebedėt pamperso, bet bijau tų tokių avarijų ax.gif o kas jei ant kilimo ... verysad.gif
Atsakyti