Na mūsų princesė buvo pratinama ant puoduko iš karto kai tik sėdėti leido gydytoja...Iš pat pradžių jai labai patiko sėdėti. Išvados: dabar 11mėnesiukų ir 12 dienelių- princesė visad padaro tik atsikėlsusi sisiuką ir kakutį į puoduką. Po pietų miegelio irgi... kartais pasiprašo kakų sisių , Per dieną princesei užtenka 3 pampersais mažiau... (tą pastebėjo mano vyras). Per prievartą mes jos nesodiname- jei nenori- nesėdi.Tam kad sėdėtų- duodame žaisliukų- lai pažaidžia. Ilgiau kaip 5min neleidžiame sėdėti.(nebent intensyviai stena- reiškiasi viduriukai užkietėję)
Patarimai mamoms: nesodinti pirmą kartą ir vėliau vaikučių ant šalto puoduko- pašildykite jį- aš pvz- uždedu koją ir sušildau puoduką- mano princesė jau palaukia kol jis sušils- jei labai nori- pakelia vėją- tada sodinam ant neįšilusio.

antras patarimas- užimkite vaiką (jei jis didelis) kuo nors- na gydų gydų katutes- arba duokite naują nupirktą žaisliuką (arba net nenupirktą- o paslėpkite kokį seną žaislą ir po savaitės ant puoduko duokite) turėtų padėti nebijoti puoduko. jei vaikas tik pamatęs puodą verkia- prašosi ant rankų nesodinkite jokiu būdu- jis bijo puodo- padėkite puodą prie žaislų- tegul apsipranta su išvaizda- pažaidžia 9vis tiek žaidimo su puoduku neišvengsite- aš pvz šiandieną pamačiau kad mano princesė įkišo į jį savo obuoliuką
Bet aišku visko pasitaiko- kad ir dabar- užsižaidė- ir prisikakojo- aš iš karto nebekeičiu pamperso- o ir ji pati jau supranta kad kakutis yra- jau nelaiminga pasidarė- jau zirzalioja- kad nuplaučiau, pakeisčiau- ir nesisėda- nepatogu- o aš "baudžiu" apie 10minučių palaikau su kakučiu- tegul žino, kad nepatogu, kad geriau į puoduką. bet maniškė dar maža- neįsigudrina atsisegti sauskelnių- taigis aš galiu "žaisti" bausmes
Na tiek bėgu vis tik pakeisti savo panai sauskelnių- o tai toks kančios kupinas veidas- ir vaikšto juokingai prasižergusi