Įkraunama...
Įkraunama...

Kada laikas draugauti su puoduku?

QUOTE(saratukas @ 2008 02 17, 19:12)
Saviski buvau pradejus nuo 6 men pratinti bet dabar kazkas pasidare bijo puodelio ir neseda  doh.gif suneliui 1,2m

VA VA... IR MUSU SEDEJO iki metuku ax.gif , 9-11 menesiu dideli reikala visad spedavom atlikti i puoduka, o paskui... neaisku kas nutiko, beveik metuku pradejo rekti ant puodo sodinamas, ir iki siol nenori. Sedeti tai sedi, nors ir valanda, bet tusciai. o vos tik nukeli ir perauni sausa pamperi- yra ;(
Atsakyti
QUOTE(ruta* @ 2008 02 18, 15:29)
Sedeti tai sedi, nors ir valanda, bet tusciai.  o vos tik nukeli ir perauni sausa pamperi- yra ;(

ir pas mus taip buvo sedi sedi gal ir kokiu 10-15 min. atsikelia ir po keliu min. padaro i kelnes doh.gif bet as vistiek sodindavau po truputi po truputi ir va mums 1.7 m. namie be pamperiu vaikstom aisku buna avariju blush2.gif bet ir po pietu miega atsikele sausa bigsmile.gif kartais ir i lauka einam jau be pamperio thumbup.gif
ko jau ko kantrybes tikrai reik siam reikalia mirksiukas.gif sekes maytem thumbup.gif
Atsakyti
Na mūsų princesė buvo pratinama ant puoduko iš karto kai tik sėdėti leido gydytoja...Iš pat pradžių jai labai patiko sėdėti. Išvados: dabar 11mėnesiukų ir 12 dienelių- princesė visad padaro tik atsikėlsusi sisiuką ir kakutį į puoduką. Po pietų miegelio irgi... kartais pasiprašo kakų sisių , Per dieną princesei užtenka 3 pampersais mažiau... (tą pastebėjo mano vyras). Per prievartą mes jos nesodiname- jei nenori- nesėdi.Tam kad sėdėtų- duodame žaisliukų- lai pažaidžia. Ilgiau kaip 5min neleidžiame sėdėti.(nebent intensyviai stena- reiškiasi viduriukai užkietėję)

Patarimai mamoms: nesodinti pirmą kartą ir vėliau vaikučių ant šalto puoduko- pašildykite jį- aš pvz- uždedu koją ir sušildau puoduką- mano princesė jau palaukia kol jis sušils- jei labai nori- pakelia vėją- tada sodinam ant neįšilusio. smile.gif antras patarimas- užimkite vaiką (jei jis didelis) kuo nors- na gydų gydų katutes- arba duokite naują nupirktą žaisliuką (arba net nenupirktą- o paslėpkite kokį seną žaislą ir po savaitės ant puoduko duokite) turėtų padėti nebijoti puoduko. jei vaikas tik pamatęs puodą verkia- prašosi ant rankų nesodinkite jokiu būdu- jis bijo puodo- padėkite puodą prie žaislų- tegul apsipranta su išvaizda- pažaidžia 9vis tiek žaidimo su puoduku neišvengsite- aš pvz šiandieną pamačiau kad mano princesė įkišo į jį savo obuoliuką doh.gif
Bet aišku visko pasitaiko- kad ir dabar- užsižaidė- ir prisikakojo- aš iš karto nebekeičiu pamperso- o ir ji pati jau supranta kad kakutis yra- jau nelaiminga pasidarė- jau zirzalioja- kad nuplaučiau, pakeisčiau- ir nesisėda- nepatogu- o aš "baudžiu" apie 10minučių palaikau su kakučiu- tegul žino, kad nepatogu, kad geriau į puoduką. bet maniškė dar maža- neįsigudrina atsisegti sauskelnių- taigis aš galiu "žaisti" bausmes wub.gif
Na tiek bėgu vis tik pakeisti savo panai sauskelnių- o tai toks kančios kupinas veidas- ir vaikšto juokingai prasižergusi lotuliukas.gif
Atsakyti
Mes irgi su puoduku nedraugaujam,lipam nuo jo ir verkiam...cia skaiciau patarimas,kad duot su puoduku paziasti,tai va....as duodavau ir stovedavo prie ziaslu,mazoji nuimdavo ta rata,kuri galima ir ant klozeto velaiu deti,kad skyle mazsne butu,ir dedavosi sau ant kaklo,o puoduka,kuris isistato i didesi puoda,kad neriktu viso nesti plauti,lengvai issiima,dedavosi ant galvos,buvo jos kepure.Kol kas ji naudojam pagal treciaja paskirti t.y. pasilipam ant jo,kad geriau kriaukle pasiektume.Idomu kada naudosim pagal pirmaja `paskirti?
Atsakyti
Maniske pradejau pratint prie puoduko,kai pradejo sedeti..Vasara diena jau ir be pamperso prabudavo,tik miegui naudojom,bet va pagulde mus i ligonine,ten ja taip iskankindavo kad ir puodukas pasidare priesas,tik pamato ir verkia.. verysad.gif tai ir nekankinau..vel po truputi susidraugavom,bet dar pati nesipraso ax.gif Jau menuo kaip lopseli lanko mazute,manau ten greitai atpratina sisiot ir kakot i pamperi thumbup.gif
Atsakyti
mes jau pratinamės, pagal uošvienę tai labai vėlai pradėjom, bet kad mažoji jo baisiai bijojo, tai nemačiau reikalo vaiką nervuoti. db sėdi gražiausiai, pati atsisėda, sysių padarom, o va kakių niekaip biggrin.gif
Atsakyti
Maniskiui 2.2, bet dar draugaujam su pampersais sad.gif NEt kaku daro ten...ir pasako tik kai jau padaro blink.gif Kas ryt keliames i darzeli, siulau pasedet ant puoduko bet jis kategoriskai atsisako, o per jega tai nelaikysi g.gif
Darzelio aukletoja nuramino, sake, kad turetu jau arciau vasaros pats susidomet, tuo labaiu mato kaip darzelyje kiti vaikai eina ant puoduku... Ir dar isake tokia teorija, kad vaikas eina ant puodo kai pradeda kalbet, o maniskis dar silpnokai kalba, tik pradeda
Atrodo, kad busiu laimingiausia mama, kai mano vaikas prades eit ant puoduko tongue.gif
Atsakyti
Pratinau nuo 6 mėn.Pradžioj tai tik keliom sekundėm pasodindavau,paskui min.ir vis ilgindavau laika.Dabar sėdi kaip reikalas.Kartais ožiai užpuola,bet ką padarysi biggrin.gif .Dažniausiai padaro pasodintas.O kartais tiesiog nespėju pasodint doh.gif
Atsakyti
na mes ant puoduko pradejom sedeti nuo 9 men. buvo labai gerai iki kokiu metu, paskui tapo priesas, taigi, sakyciau ner reikalo anksti sodinti blink.gif
paskui nuo pusantru metu vel pradejom sesti ant puodo. bet jis niekada nesipraso, pasodini, jei nori padaro, jei ne, tai ne.nzn kaip ismokinti kad prasytusi ant puodo ax.gif
Atsakyti
Šiandien žiūrėjau laba ryta, per LRT, tai kaip tik buvo tema apie puodukus. Šnekėjusi gydytoja sakė, kad vaikus reikia pratinti sėsti ant puodo nuo 18 iki 26 mėn. amžiaus, atsižvelgiant į tai ar vaikas jau supranta ko iš jo reikalaujama. Manoji 18mėn, tai jau bandau sodinti, nes ji žino, kad sisia reik į " podą" daryti, bet tai pavyksta tik kartais. Beje jai jau pradedi sodinti, tai ir reik šituo usimti rimtai, nes vaikas kitaip pasimeta 4u.gif Taigi visoms stiprybės ir kantrybės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lieputaite @ 2008 02 20, 14:40)
Šiandien žiūrėjau laba ryta, per LRT, tai kaip tik buvo tema apie puodukus. Šnekėjusi gydytoja sakė, kad vaikus reikia pratinti sėsti ant puodo nuo 18 iki 26 mėn. amžiaus, atsižvelgiant į tai ar vaikas jau supranta ko iš jo reikalaujama. Manoji 18mėn, tai jau bandau sodinti, nes ji žino, kad sisia reik į " podą" daryti, bet tai pavyksta tik kartais. Beje jai jau pradedi sodinti, tai ir reik šituo usimti rimtai, nes vaikas kitaip pasimeta  4u.gif  Taigi visoms stiprybės ir kantrybės  4u.gif

drinks_cheers.gif dar minėjo,kad kai vaikas išbuna iki 2 val sausas ir pietų išmiega sausas-tada metas ant puoduko pratint
Atsakyti
maniskis ismoko kazkur apie 2 metu... sisiu tiktai.. kakiu niekaip-prasydavo pampersa ka uzdeciau lotuliukas.gif bet po gero pusmecio viskas susitvarke
mirksiukas.gif
Atsakyti