Dar visai neseniai pati tarp šitų pasisakymų ieškojau ir radau daug vertingų patarimų ir šiaip padrąsinimų, todėl dabar noriu pasidalinti savo dar neatšalusiais vairavimo egzamino įspūdžiais.
Laikiau vakar. Atėjau, užsiregistravau, atrodo viskas tvarkoj - sėdžiu, laukiu, kol pakvies. Besiekdama telefono pati save išgasdinau drebančia ranka
Tai gerai dar, kad anksčiau mane išsikvietė - per likusias 15 minučių būčiau turbūt numirus nuo drebėjimo.
Išvažiavau į aikštelę, egzaminuotojas apvežė garbės ratuką, parodė, kaip reiks važiuoti. Toliau jau pati.
Ant estakados iš karto užgesau (sakė, aikštelėj galima užgesti ne daugiau kaip 5 kartus). Antras bandymas - vėl nieko
. Trečią kartą baisu ir bandyti. Sakau egzaminuotojui: "aš nežinau, ar čia sankaba vibruoja, ar mano kojos dreba", o jis žiūri taip svajingai pro langą ir sako "čia ne sankaba...". Tada sako, "tu, vaikeli, nusiramink, aš palaikysiu dabar už tave pedalus nuspaudęs, o tu nusiramink". Nu aš nežinojau kur dėtis.. Kojos akivaizdžiai drebėjo - kaip mano triušelio, kuris moka garsiai trpsėti koja, kai nori ką nors pagąsdinti
Užgesau ir trečią kartą. Tada pagalvojau, kaip bus pikta, jei reiks nuo estakados eit namo. Taip begalvodama ėmiau aš ją ir įveikiau
Truputį po truputį ir išvažiavau iš aikštelės. Tiesa, dar T sankryžoj šiek tiek užvažiavau ant linijos, bet man atrodo, kad ten visai nedaug, todėl mane išleido į gatvę.
Gatvėj viskas vyko visai puikiai. Visą naktį prieš egzaminą sapnavau (o gal būriau?
), kad reikės sukti į dešinę. Ir ka jūs galvojat - prisibūriau
Eismas, kaip žinia, toj dešinėj pusėj visai ramus, tai be didesnių liapsusų viską ir pravažiavau. Iki vienos tokios pėsčiųjų perėjos..
Ten stovėjo toks vaikinukas (mano manymu kosmonautas
). Žiūrėjau aš į jį ir galvojau, ar jis čia nori eiti, ar ne. Nusprendžiau, kad nenori, nes jis į mano pusę net nežiūrėjo, o egzaminuotojas numynė stabdį.. Aišku, vaikinukas, gatvę pereiti, pasirodo, norėjo. Egzaminuotojas man nieko nepasakė ir aš su širdim ant gazo pedalo parvairavau į Regitrą. Ten liepė sustot ir sako, "nu tai kaip ten su tuo pėsčiuoju buvo?.."
Bandžiau apeliuoti į tai, kad vaikinukas nežiūrėjo į mano pusę
, o egzaminuotojas pasakė, kad man teks ateiti kitą kartą.
Sukaupiau drąsos ir paklausiau, ar tik už pėsčiąjį man taip baigėsi, ar ir dar kokių nors liapsusų pridariau, o jis sako "taigi, ateik kitą kartą pažymėjimo pasiimti".
Nepatikėjau
Bet rytoj einu pasiimti pažymėjimo