Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas - 12 tema

Madeira ko gero išties su pačiu laku kažkas ne taip. Anotacijoje rašo kad tinka mežiui ir t.t, galima naudoti ir mineraliniams pavišiams g.gif g.gif Tokio nebandžiau bet naudoju akrilinius su tokiu pat aprašu metaliniams daiktams padengti ir nieko ax.gif . Lakavau laistytuvus, lygintuvą, paskirstymo skydelio dureles- viskas kuo puikiausiai thumbup.gif nemanau kad būtina spec. metalui pirkti. Lakas iš esmės gi nesiliečia su pačiu metalu, yra visas sluoksnis dekoro dangos g.gif
Gal tu kokį kitą nusipirk Sadoliną ar dar ką nors iš nelietuviškų mirksiukas.gif g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Pasidairyk po mūsų albumėlį, kokias mes priemones naudojam:

Priemonės dekupažui
Atsakyti
Mergaitės, prašau jūsų pagalbos... ir patarimų... g.gif
Vargstu su dėžute, kurios dangtelyje įklijuotas stiklas. Bandžiau jį dažyti akriliniais dažais, bet jų sluoksnis išdžiūvęs kuo gražiausiai nusilupo...
Jau yra dekoravusių dėžutę arbatai (tokia su skyreliais), pasidalinkit, ką darėte su stiklu. unsure.gif Kaip dekoruoti, kokiomis priemonėmis jūs dekoravote, nes nenoriu, kad pro dėžutės dangtį turinys matytųsi. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Papūgėlė: 31 sausio 2008 - 21:22
Medeira o dezute tai tikrai dar galima atplauti pamirkius vandeny, ir isnaujo dekoruoti mirksiukas.gif , as sveiciau is po nulakavimo ir nusisveite mirksiukas.gif sunkiai doh.gif bet nusisveite cool.gif , juk jinai metaline tai tikrai atlaikys sveitima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Papūgėlė @ 2008 01 31, 21:21)
Kaip dekoruoti, kokiomis priemonėmis jūs dekoravote, nes nenoriu, kad pro dėžutės dangtį turinys matytųsi.  ax.gif

as klijuociau ryziniu popierium ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Papūgėlė @ 2008 01 31, 23:21)
Mergaitės, prašau jūsų pagalbos... ir patarimų... g.gif 
Vargstu su dėžute, kurios dangtelyje įklijuotas stiklas. Bandžiau jį dažyti akriliniais dažais, bet jų sluoksnis išdžiūvęs kuo gražiausiai nusilupo...
Jau yra dekoravusių dėžutę arbatai (tokia su skyreliais), pasidalinkit, ką darėte su stiklu.  unsure.gif Kaip dekoruoti, kokiomis priemonėmis jūs dekoravote, nes nenoriu, kad pro dėžutės dangtį turinys matytųsi.  ax.gif

Papūgėle, aš stiklą klijuočiau piešinėliais, o norint dažyti naudočiau šerkšno efektą - juk jis skirtas ant stiklo biggrin.gif
Atsakyti
Gal galite pasakyti kas yra ta patina zinau kad ji po sendinimo efektu tepama g.gif o gal jus ja kuo nors pakeiciate? ta prasme pakaitalas koks jos yra? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Koxamte @ 2008 02 01, 00:06)
Gal galite pasakyti kas yra ta patina zinau kad ji po sendinimo efektu tepama  g.gif  o gal jus ja kuo nors pakeiciate? ta prasme pakaitalas koks jos yra?  ax.gif

Koxamte, iš tiesų patina nėra tai, apie ką pas mus šnekama. Iš tiesų patina yra dažai, džiūdami įgaunantys senų pažaliavusių, aprūdijusių daiktų vaizdą. Paprasčiausiai tepama ant paviršiaus ir laukiama, kol vyksta kažkokios reakcijos ir išlenda tie gražūs senėjimai. Šitos patinos pakaitalų nežinau...
O pas mus dekupaže patina dar vadinam riebų tepalą, kurį įtriname į plyšelius, naudojant dvifazį skeldėjimą (o ne po sendinimu tepama, jokiu būdu). Būna spalvota, būna bespalvė, į kurią galima įmaišyti norimos spalvos dažų. Būna labai riebi, būna ne tokia riebi...
Įtrynimams vietoj jos ramiai naudoju aliejinius dažus. Dar galima naudoti vaškines kreideles, aliejines pasteles (truputį paskusti ir įtrinti). Na ir visus birius, apie juos jau šnekėta seniau.
Taip kad rinkis, apie kokią patiną tu reikia sužinoti ir ko tu nori. smartass.gif
Atsakyti
QUOTE(Papūgėlė @ 2008 01 31, 22:21)

Jau yra dekoravusių dėžutę arbatai (tokia su skyreliais), pasidalinkit, ką darėte su stiklu.  unsure.gif Kaip dekoruoti, kokiomis priemonėmis jūs dekoravote, nes nenoriu, kad pro dėžutės dangtį turinys matytųsi.  ax.gif

Papūgėle aš su savom štai kaip dariau, nes irgi nenorėjau kad šviestų arbata, maniškės ir taip margos o dar arbatos pakeliai doh.gif doh.gif doh.gif . Visos dekoruotos iš apačios, dėjau kartoną ir dekoravau būtent jį, o ta pirmoji juodai balta (čia iš arbatos dėžutės padaryta papuošalų), tai jos langelis kartonu uždengtas iš viršaus ir užlakuota. Gal tau taip patiks, nereikės su tuo langu vargti mirksiukas.gif
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(agente009 @ 2008 02 01, 08:56)
O pas mus dekupaže patina dar vadinam riebų tepalą, kurį įtriname į plyšelius, naudojant dvifazį skeldėjimą (o ne po sendinimu tepama, jokiu būdu). Būna spalvota, būna bespalvė, į kurią galima įmaišyti norimos spalvos dažų. Būna labai riebi, būna ne tokia riebi...
Įtrynimams vietoj jos ramiai naudoju aliejinius dažus. Dar galima naudoti vaškines kreideles, aliejines pasteles (truputį paskusti ir įtrinti). Na ir visus birius, apie juos jau šnekėta seniau.
Taip kad rinkis, apie kokią patiną tu reikia sužinoti ir ko tu nori. smartass.gif

aš dabar kaip tik ir priėjau prie dekupažo proceso dalies kai reikia įtrinti patiną į plyšelius,

turiu patina , ir nežinau su kuo man ją maišyt ir kaip įtrint (popirinis rankšluostis tiktų?) , o galima su guašu ją sumaišyt, ar geriau : patina + guašas+balti akriliniai dažai?
Papildyta:
cikcak turiu klausimėlį dėl tos paskutinės dėžutės, servetelę klijavai ant tamsaus fono?
Papildyta:
p.s labai ghražios tavo dėžutės, ypač toji su rudeniniais lapais, ir ta paskutinė wub.gif
Atsakyti
mijaka, neslepiu bet tai jau seni darbai ką jau čia beprisigyrsi blush2.gif
ziogelis2 iš arčiau gali paspoksoti užėjus į mano profilį yra nuoroda į albumėlį, nenoriu čia dėti nes turiu komercinę temukę tai su tom supermamos taisyklėm galiu gauti bart mirksiukas.gif doh.gif

olajju klijuota ant balto fono, kitaip nieko neišeitų doh.gif Truputėlį ir aš su ta servetėle klaidelę padariau, ji labai plona, baltumas kiek prasimuša tai aišku nieko, po lakavimo reikalai pagerėja tik jau dabar tai daryčiau ne baltą o gal vos vos su kokiu atspalviu, gal net pereinama spalva, manau būtų dar geriau. Nuotraukoje nesimato, bet ta juodai balta taip buvo daryta labai gražus efektas kai persimuša šiek tiek pagrindas ax.gif
Patina kiek žinau su niekuo nesimaišo, nebent taviškė bespalvė g.gif tokios neturiu tai net nežinau schmoll.gif . Aš įtrinu popieriniu rankšluosčiu drinks_cheers.gif

ziogelis2 aš ne tyliu mirksiukas.gif aš rašybą ilgai tikrinu doh.gif doh.gif kad gėda nebūtų biggrin.gif thumbup.gif už savo rašymą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cikcak: 01 vasario 2008 - 12:41
QUOTE(olajju @ 2008 02 01, 11:59)
turiu patina , ir nežinau su kuo man ją maišyt ir kaip įtrint (popirinis rankšluostis tiktų?) , o galima su guašu ją sumaišyt, ar geriau : patina + guašas+balti akriliniai dažai?

Aš turiu bespalvę patiną, tai į ją įlašinu reikiamos spalvos pigmentą. Nors dažnai patiną pakeičiu akriliniais dažais - taip pat sėkmingai viskas įsitrina (dirbant su AntikI ir AntikII)
Atsakyti