Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas - 12 tema

QUOTE(Lachesė @ 2008 01 30, 00:16)
seniai rodžiausi.

thumbup.gif neiprastais juriniais (o gal labiau tiktu sakyt "kelioniniais") motyvais thumbup.gif
QUOTE(Citi @ 2008 01 30, 09:01)
aciu labai uz nuorodas, bet deja tos nuorodos, kur galima parsisiusti knyga, man neatsidaro sad.gif bandysiu veliau

Kad as temu nuorodas dejau, o ne knygu g.gif Ar tos knygu nuorodos yra temose? unsure.gif
QUOTE(ritperliukas @ 2008 01 30, 09:46)
ir as isdrysau is bandyti dekupaza. nusipirkau popigiam  serveteliu ir pradejau dekupazinti, nes ziauriai knietejo  blush2.gif
user posted image

Man sitas labiausiai wub.gif

Atsakyti
Afrika
Atsakyti
QUOTE(olajju @ 2008 01 30, 22:31)
tai gal akrilinį laką galima visai nenaudoti? o vietoj jo kokį kitą,p vz sintetinį.

dabar darbuojuosi u medinėm dėžutėm, viskas padaryta išskyrus nulakavimą. turiu namie akrilinį laką, bet dabar galvoju gal kokį kitą nupirkti.
patarkit šiuo klausimu. gal jau niekas nenaudoja akrilinį? nes jis man labai nepatinka dėl to lipnumo

Naudoja, turbūt daugiausia kaip tik jį naudoja.Čia aš jau apie save individualiai rašiau dėl to sintetinio ax.gif Man vistik labai patinka efektas šito lako - vaizdas žymiai geresnis. Deja savi minusai yra; dirbti sunkiau, džiūsta ilgai, neduok die prisiliesi netyčia, pavojingi nutekėjimai- labai negražiai atrodo.Dar minusas- duoda geltonumą todėl sunku su labai šviesiais gaminiai doh.gif. Atradau čia vieną sintetinį beveik skaidrų, bet ir tas atidarius dėžutę po kurio laiko pradėjo gelsti. Na ir vis tik nežiūrint viso to ,naudoju sintetinį labai dažnai tongue.gif . Dabar jau įpratau pirma nulakuoti kelis sluoksnius akriliniu (galima dar tuo pačiu kokį kampuką atsilupusį pataisyti), o tada jau sintetiniu thumbup.gif. man rodos po pirmojo lako sintetinis lygiau dengiasi užtenka ir kokio vieno na maksimum dviejų kartų g.gif
Dėl patarimo kokį pirkti g.gif g.gif net nežinau schmoll.gif dabar naudoju tokį
Atsakyti
aš anksčiau dekupažinau 3 batų dėžes, jas lakavau akriliniu, kurį laiką po nulakavimo jos buvo lipnios, bet kažkuri seniau rašė kad galima paprastu plauku laku papurškt ir dings lipnumo efektas.
Atsakyti
lakuoju akriliniu ir niekada jokio lipnumo nepastebėjau - nei iškart, nei vėliau.
Atsakyti
QUOTE(MELYNA PAUKŠTĖ @ 2008 01 30, 23:20)

doh.gif o tie paveiksleliai kaip pasididina? g.gif esu visai negabi kompiuteriste schmoll.gif unsure.gif help
Papildyta:
keli klausimeliai apie sumustiniu popieriu doh.gif blush2.gif :
1. ar spausdinant lazeriniu printeriu irgi butina purksti laku?
2. ar buna sumustiniams popierius vyniojamas, lapeliais dar koks? nusipirkau vyniojama, bet jis kietokas (pries klijuodama pamirkiau, bet vistiek lb susiraukslejo ir nieko neisejo schmoll.gif ) dabar pradejau abejot, ar tai tikrai buvo sumustiniams g.gif gal kepimui, todel nieks nesigavo? doh.gif aisku, pakuote ismeciau jau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(linada @ 2008 01 31, 13:49)
lakuoju akriliniu ir niekada jokio lipnumo nepastebėjau - nei iškart, nei vėliau.

Tas lipnumas toks neaiškus doh.gif doh.gif tai jis būna tai ne, man toks jausmas kad nuo oro drėgmės kambaryje priklauso blush2.gif ax.gif . Nulakavus dėžutes dažnai, bent jau man būna, kad jos na netai kad limpa..... jas imant nuo kažko ant ko jos stovi šiek tiek kimba ir keliant tas efektas lyg jos liptų būna g.gif tas man ir nepatinka g.gif . Ypač man rodos tai stipriau reiškiasi kai nebūna šildymo ir oro drėgmė kambaryje didesnė. Daiktas nuo to nesigadina niekas prie jo nelimpa, bet man tas efektas nemalonus ir tiek (kadangi savo darbelius parduodu tai ir noriu to išvengti.......tik dėlto blush2.gif ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(ziogelis2 @ 2008 01 31, 14:20)
keli klausimeliai apie sumustiniu popieriu :
1. ar spausdinant lazeriniu printeriu irgi butina purksti laku?
2. ar buna sumustiniams popierius vyniojamas, lapeliais dar koks? nusipirkau vyniojama, bet jis kietokas (pries klijuodama pamirkiau, bet vistiek lb susiraukslejo ir nieko neisejo schmoll.gif ) dabar pradejau abejot, ar tai tikrai buvo sumustiniams g.gif gal kepimui, todel nieks nesigavo? doh.gif aisku, pakuote ismeciau jau blush2.gif

Tikriausiai buvai nusipirkusi kepimo popierių - sumuštinių tikrai minkštas, plonas, jo mirkyt tikrai nereikia - iškart išsileistų... Jis būna lapais - du A4 formato lapai šiek tiek sujungti tarpusavyje, lengvai atsiplėšia - ir taip sudėta visa krūvelė tų dvilapių. Ar suprantamai paaiškinau? Tie lapai lengvai susukti į ritinėlį, todėl nusipirkus geriausia dar kur nors juos paslėgti, kad išsitiesintų - kad ir po knyga didele pakišti...
Lazeriniu spausdintų paveiksliukų niekuo purkšti nereikia, gali iškart klijuot.

Dar dėl akrilinio lako - vienoms juo nulakuoti darbeliai limpa, kitoms ne. Turbūt tai priklauso nuo gamintojo ir lako sudėties, nesvarbu, kad rašo akrilinis, tačiau deda įvairių priedų, kad tiktų tam tikriems paviršiams, tam tikroms sąlygoms. Būtų puiku, jei merginos įdėtų savo naudojamų lakų nuotraukas ir parašytų - LIMPA... tada kitos nepirktų tokio, jau žinotų, kad dekupažui NETINKA, tegul statybininkai jį naudoja... wink.gif gossip.gif
Atsakyti
o man nepasisekė, dekoravau metalinę dėžutę, servetėlės prisiklijavo labai gražiai, net beveik nesusiraukšlėjo, senukuose pirkau laką. Pasirinkimas didelis man patarė, lietuvišką "IMA Lacquer Inside". Nulakavau, bet tas lakas toks baltas, kaip pienas ir suždiuvęs netapo skaidrus, tikėjau kad man išryškins spalvas, bet šitas tik išblukino cray.gif gal blogai kad matinis, buvo blizgaus ir matinio?...
va kaip atrodo http://www2.senukai....id=000050730336
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medeira: 31 sausio 2008 - 17:33
Na, nežinau, kas čia negerai su tuo laku...aš visada naudoju akrilinį matinį laką ir tokių problemų tikrai nebuvo schmoll.gif
Atsakyti
Medeira, paskaityk lako instrukciją - skirtas mineraliniams paviršiams... O tu lakavai metalinę dėžutę... Metalui ne visi lakai tinka. Blizgus/matinis nėra svarbu, čia jau kaip nori matyti galutinį rezultatą, o vat ant kokios medžiagos lakuosi, visada pasiskaityk. g.gif
Atsakyti
na va, tikrai, kad kažkaip praslydo pro akis doh.gif kagi nors ir dėžutę sugadinau, bet bent jau lako nereiks išmesti, reiks ką nors ant medžio bandyt ax.gif
Atsakyti