Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas - 12 tema

QUOTE(Serinute @ 2008 01 29, 13:24)
Ericka, pirmasis darbelis  thumbup.gif  Manau, kad ant šepečio ta pačia kryptimi tepei ir sendinimo laka ir po to dažus ant jo. Mano pasiūlymas laka tepti viena, dažus kita kryptimi, tada ryškesni ir gražesni suskilinėjimai wink.gif Bet aišku, čia jau kaip kam patinka smile.gif

Aš dar irgi Afrikietiška dėžute dariausi. Bet dabar žiūriu, kad gal ji truputi per marga, ar ne?

user posted image

aciu uz patarimus. taip ant sepecio tepiau ir laka ir dazus viena kryptim blush2.gif .zinosim kita karta ax.gif
o dar cia rase, kad tepa su kempinele. nelabai isvaizduoju, kaip tai daroma? uzdedi ant kempineles dazu ir tada ant to lako dedi? o tai jei lieka tokiu neprispaustu tarpu, antra karta kaip suprantu , negalima kartoti g.gif
ar braukiat su kepinerle?

na , i jusu darbus tai akis tik ganau , ganau. labai grazu wub.gif

Atsakyti
[quote=(Ericka),2008 01 29, 14:36]
o dar cia rase, kad tepa su kempinele. nelabai isvaizduoju, kaip tai daroma? uzdedi ant kempineles dazu ir tada ant to lako dedi? o tai jei lieka tokiu neprispaustu tarpu, antra karta kaip suprantu , negalima kartoti g.gif
ar braukiat su kepinerle?

Taip, kitos daro su kempinele, ir kaip rašėt, jei kur nepasidengė, tai nebebraukyti antrą kartą. Aš tai dariau su kempinėle, nesigavo man schmoll.gif Man geriau su teptuku. Pabandykit ir taip ir taip, nuspręsit kaip lengviau dirbti wink.gif
Atsakyti
(Ericka) visai neblogai bigsmile.gif . Patarti kažką sunkoka, su tais sendinimo lakais dirbant įgūdžių reikia ir tiek. Man irgi jie ne visada vienodai suveikia, tik dabar jau daug maž žinau kaip ir kiek tepti thumbup.gif Taip kad su laiku ir su patirtim ateina kokybė biggrin.gif
linada šveisti reikia visada! Štai ir gavai pamokėlę, dabar būsi atsargesnė mirksiukas.gif Anksčiau gal ir nepakeldavo dažų, bet vienas kartas nemelavo. Netgi ant dažų ir lakų skardinių visada rašo, kad jei paviršius buvo prieš tai lakuotas ar jau vieną kartą dažytas,reikia jį pašiaušti - sukibimas bus geresnis. Aš visada netingiu su švytriniu pamuojuoti ax.gif dėl visa ko doh.gif

Gal kam bus naudinga mano patirtis (dar nelabai didelė) kaip atsispausdinti paveiksliukus. Klijuoju sumuštinių popierių ant paprasto popieriaus ne su izoliacija ar dažymo juosta o su paprasčiausiu klijų pieštuku. Klijuoju nuo kampo, tada likutį užtenka nukirpti tik nuo dviejų kraštinių. Nesunku ir rezultatas geras thumbup.gif . Mane labai erzina visokios lipnios juostos tai ir naudoju kas lengviau. Purškiu su aerozoliniu auto laku jau priklijuotą paveiksliuką ant pačio dekoruojamo daikto, klijuoju atspausdintą motyvą irgi su klijų pieštuku, tada dažų netirpina thumbup.gif . Tai tiek, gal kam bus naudos blush2.gif ax.gif

Serinute super dėžutė ir visai nepermarga, Afrika turi būti ryški ir marga, šilta juk tai Afrika thumbup.gif
olajju na aš visvien supratau kad manęs klausi mirksiukas.gif bigsmile.gif
Teisingai ir dėl to kad neliptų, bet dažnai man reikia kad darbelis atrodytų turtingai, o tam akrilinis nelabai man tinka(jis dengiasi labai plonai, reikia daug sluoksnių doh.gif ) su sintetiniu gaunu visai kitokį vaizdą ax.gif
Atsakyti
Serinute wub.gif wub.gif wub.gif tavo afrika nuostabi gavosi wub.gif wub.gif wub.gif

QUOTE(cikcak @ 2008 01 29, 13:23)
Klijuoju sumuštinių popierių ant paprasto popieriaus ne su izoliacija ar dažymo juosta o su paprasčiausiu klijų pieštuku. Klijuoju nuo kampo, tada likutį užtenka nukirpti tik nuo dviejų kraštinių.

ir aš klijų pieštuku thumbup.gif tik aš apačioje gerai klijuoju, o šonuose tai taškiukais tik tokiais (tada dažnai net kirpt nereikia, tik atskirt), mano printeris neima, jei apačioje nesuklijuota... g.gif ir jei lipnia juosta suklijuota irgi neima smile.gif
Atsakyti
cikcak, mijaka

Ačiū blush2.gif . Tai gal čia man tas "per marga" atrodo, kai jau tiek kartų laikyta, šešeliuota, švitrinta, matyt, kitaip ir matosi man
Atsakyti
nu kadangi pas mane darbai letai vyksta, tai as kas kelios dienos po etapa padarau ir su klausimais lendu.
piesinukai susigaranksciavo betepant klijais juos. susirauskeljo ir pan. istiesint nepavyko niekaip, vienoj vietoj netgi isiplese. ka ne taip darau?
tepu klijus teptuku.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2008 01 29, 16:46)
nu kadangi pas mane darbai letai vyksta, tai as kas kelios dienos po etapa padarau ir su klausimais lendu.
piesinukai susigaranksciavo betepant klijais juos. susirauskeljo ir pan. istiesint nepavyko niekaip, vienoj vietoj netgi isiplese. ka ne taip darau?
tepu klijus teptuku.

Gal klijų nepraskiedei? g.gif Arba tepei nuo kraštų link vidurio? rolleyes.gif
Atsakyti
http://public.fotki....i/dscn1234.html[/url]
http://public.fotki....i/dscn1237.html
http://public.fotki....i/dscn1239.html

dedu savo darbelius taip, nemoku nuotrauku tiesiai i foruma ikelti blush2.gif
Tai va pristatau savo naujai iskepta darbeli, pagaliau katinukus panaudojau biggrin.gif

o cia piestukine:
http://public.fotki....r/dscn1246.html
http://public.fotki....r/dscn1247.html
daziau su kempine ir labai patiko

Sirenute, labai dailios dezutes 4u.gif

siuo metu zaidziu su priemone stiklui, bandysiu vakare kepti tongue.gif kai turesiu rezultata idesiu. gaila, bet greitai manau neturesiu laiko kada dekupazinti, griztu i darba verysad.gif bet ka padarysi, vaikuciai auga tuoj mazylei pirma zvake degsiu birthday.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Furija: 29 sausio 2008 - 16:20
QUOTE(Evanescene @ 2008 01 29, 16:01)
Gal klijų nepraskiedei? g.gif Arba tepei nuo kraštų link vidurio? rolleyes.gif

klijus skiedziau, kai nurode, 1:3. o tepiau tai visaip jauciu. ir nuoc entro ir nuo krastu. vistiek susiraukslejo. ai, vistiek grazu. sedziu kai cainikas davolna ir groziuosi. o dar lakavimas liko, kai lako nusipirksiu pagaliau.
Atsakyti
Serinute, tavo afrika man labai patiko, tikrai ne per marga thumbup.gif
Furija, pagaliau katinukus patupdei biggrin.gif tik truputį raukšlelių palikai, nenorėjai užlakavus truputį pašveisti, kad mažiau matytųsi? rolleyes.gif O pieštukinė be priekaištų clap_1.gif
Atsakyti
Na va as siandien jau nusipirkai to sumustininio popieriaus, tik va pasemiciau doh.gif ant kurios puses spauzdinti ant slidisnes ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pavonija @ 2008 01 29, 17:49)
Furija, pagaliau katinukus patupdei  biggrin.gif  tik truputį raukšlelių palikai, nenorėjai užlakavus truputį pašveisti, kad mažiau matytųsi?  rolleyes.gif  O pieštukinė be priekaištų  clap_1.gif

na as tas rauksles galima sakyti specialiai palikau, nes visas tas CD stovas "rauksletas" dazai irgi tokie truputi su faktura, grubleti tongue.gif

texninis klausimas, ar galima maisyti lakus? t.y. jei buvo lakuota nitro laku, pasveisti ir lakuoti vandeniniu laku? as dariau viena kedute ir klijavau visa pavirsiu servietele, ji zinoma labai susiraukslejo, bet uzlakavau nitro laku, dabar nenoriu smirdinti aplinkos, jei as tas rauksles nusveisiu ar vel reikes nitruxa tepti ar galima eco vandenini laka naudoti?

o tai piestukinei tai susigundziau spec priemone nusipirkti ir isbandyti, darbo eigoj tai ta priemone lygiai kaip ir su PVA servete raukslejosi ir galvojau kad kam pirkau, jei rezultas tas pats, taciau isdziuvus viskas issilygino, plius dar ir lakuoti atskirai nereikejo bigsmile.gif (ten ir klijai ir lakas viename specialiai servetom)
Papildyta:
QUOTE(Tinka @ 2008 01 29, 16:46)
tepu klijus teptuku.

gal teptukas per siurkstus buvo? reikia svelnesnio, dailininku reikmems skirto. as pradzioj senukuose tokius pigius pirkau, bet jie man kelias servieteles suplese, paskui is dukters minksta teptuka nusvilpiau biggrin.gif (gerai, kad ji skaityti nemoka, nes vepso dabar i ekrana kaip raides atsiranda, bet nieko nesupranta tongue.gif )
Papildyta:
teorinis klausimas, prancuzes sako, kad geriau rauksle ant veido, negu ant kojines, o kaip su dekupazu? kurioj vietoj rauksles labiau tinka? lotuliukas.gif
Atsakyti