isdykelee, leliukas13 ačiū O vidu buvo mintis isdažyti, bet kazkaip taip ir liko tik mintis
Merginos, labai noriu prasyt biskiuka pagalbos ir konsultacijos. prireike man pasizaist dekupazu. tai uzsidegiau, labiau nei zenytis. kadangi turiu maza leliuka, kuris pasedet ilgiau prie kompo neleidzia, perskaityt visu temu fiziskai nespeju. bandziau greitomis apzvelgt ir biskeli vaizda susidaryt.
jei pagelbetumet, buciau labai labai dekinga.
turiu akriliniu dazu, kuriais galima priest ant audinio. ar tokie tinka?
o pva klijai tie patys paprasciausi?
ir ar teisingai eiga supratau. bandysiu vazona dekoruot.
1. nusidazau vazona norima spalva
2. klijuoju serveteliu iskarpeles. jei servetele trisluoksne, ja klijuot tokia, ar sluoksnius reik nuiminet?
3. dengiu klijais visa vazona. klijus kaip suprantu reikia skiest su vandeniu? kokiu santykiu?
4. dengiu laku
klausimas dar: kur dirbate? kambary, lakuojate irgi kambary, ar einate i lauka?
jei pagelbetumet, buciau labai labai dekinga.
turiu akriliniu dazu, kuriais galima priest ant audinio. ar tokie tinka?
o pva klijai tie patys paprasciausi?
ir ar teisingai eiga supratau. bandysiu vazona dekoruot.
1. nusidazau vazona norima spalva
2. klijuoju serveteliu iskarpeles. jei servetele trisluoksne, ja klijuot tokia, ar sluoksnius reik nuiminet?
3. dengiu klijais visa vazona. klijus kaip suprantu reikia skiest su vandeniu? kokiu santykiu?
4. dengiu laku
klausimas dar: kur dirbate? kambary, lakuojate irgi kambary, ar einate i lauka?
QUOTE(Tinka @ 2008 01 27, 19:26)
Bandysiu atsakyt.
1. nusidazau vazona norima spalva o dažai turėtų tikti ir tie, kur audiniui...tik gal brangoki...galima nusipirkti rinkinuką akrilinių dažų (berods Thomas Phillips būna).
2. klijuoju serveteliu iskarpeles. jei servetele trisluoksne, ja klijuot tokia, ar sluoksnius reik nuiminet? Jei servetėlė trisluoksnė ar dvisluoksnė, tai būtina nuimti visus sluoksniu, o klijuot tik viršutinį. Pradžiai klijuok nedidelius iškirptus motyvus. Servetėles man patogiau karpyti kol dar neatskirti sluoksniai, o tik iškirpus motyvą sluoksnius nereikalingus nuimu.
3. dengiu klijais visa vazona. klijus kaip suprantu reikia skiest su vandeniu? kokiu santykiu? Nea, čia jau neteisingai supratai. Pirmiausiai pradedu nuo klijų, Tai papraščiausi PVA klijai (lipalas). JUos skiedžiam su vandeniu santykiu 1:3 (klijai:vanduo). Gaunasi toks baltas vandenukas. tuomet imi servetėlės motyvą, pridedi jį prie vazono norimoj vietoj, tuomet su teptuku tepk tuos praskiestus klijus tiesiai ant servetėlės. Ji labai plona ir klijai iskart persigers kiaurai ir prilipdys servetėlę prie vazono.
4. dengiu laku Kai servetėlės priklijuotos ir viskas nudžiūvę, vazoną dengi laku. Prireiks 3-4 sluoksnių (kiekvieną kart lakas turi gerai nudžiūti).
Aš dirbu kambary, jei lakuoju daiktą akriliniu laku, tai šitas procesas irgi vyksta kambaryje Jei lakas kitoks, tai būtina lakuoti lauke ar balkone, nes kvapas labai nekoks
viskas
QUOTE(justess22 @ 2008 01 27, 19:55)
QUOTE(Tinka @ 2008 01 27, 19:26)
Bandysiu atsakyt.
1. nusidazau vazona norima spalva o dažai turėtų tikti ir tie, kur audiniui...tik gal brangoki...galima nusipirkti rinkinuką akrilinių dažų (berods Thomas Phillips būna).
2. klijuoju serveteliu iskarpeles. jei servetele trisluoksne, ja klijuot tokia, ar sluoksnius reik nuiminet? Jei servetėlė trisluoksnė ar dvisluoksnė, tai būtina nuimti visus sluoksniu, o klijuot tik viršutinį. Pradžiai klijuok nedidelius iškirptus motyvus. Servetėles man patogiau karpyti kol dar neatskirti sluoksniai, o tik iškirpus motyvą sluoksnius nereikalingus nuimu.
3. dengiu klijais visa vazona. klijus kaip suprantu reikia skiest su vandeniu? kokiu santykiu? Nea, čia jau neteisingai supratai. Pirmiausiai pradedu nuo klijų, Tai papraščiausi PVA klijai (lipalas). JUos skiedžiam su vandeniu santykiu 1:3 (klijai:vanduo). Gaunasi toks baltas vandenukas. tuomet imi servetėlės motyvą, pridedi jį prie vazono norimoj vietoj, tuomet su teptuku tepk tuos praskiestus klijus tiesiai ant servetėlės. Ji labai plona ir klijai iskart persigers kiaurai ir prilipdys servetėlę prie vazono.
4. dengiu laku Kai servetėlės priklijuotos ir viskas nudžiūvę, vazoną dengi laku. Prireiks 3-4 sluoksnių (kiekvieną kart lakas turi gerai nudžiūti).
Aš dirbu kambary, jei lakuoju daiktą akriliniu laku, tai šitas procesas irgi vyksta kambaryje Jei lakas kitoks, tai būtina lakuoti lauke ar balkone, nes kvapas labai nekoks
viskas
aciu.
dazus tai ir turiu is tomo Filipso, pernai paisiau ant lininiu maisu kaledoms, atliko, kiek vyresnelis dar nedasirove ispaisyt.
dar klausimas: o jei vazona apklijuosiu retu retu linu, nu tuo bulviu maisu, tai dar bus dekupazas, ar nebe?
QUOTE(Serinute @ 2008 01 27, 15:41)
labai grazi dezute , o is kur tokia servetele gavai?
QUOTE(*Dita* @ 2008 01 27, 22:52)
labai grazi dezute , o is kur tokia servetele gavai?
Ačiū Čia ne servetėlė. Spausdinau paveiksliuka ant sumuštinių popieriaus
sveikos merginos tai va , ir as vis skaiciau skaiciau apie dekupaza, ir pagaliau siandien nuejau i senukus. pirkausi ten , nes esu visiskai "zalia", nenoriu metyti pinigu profesionalioms priemonems. tai gi va nusipirkau:
1. baltu akriliniu dazu VIVA COLOR " Interior".
2. akrilinio lako, pusiau blizgus." Ekoakva"
3.SADOLIN "Antique" sendinimui.
na ir sepeteliai, serveteles.
pirma blyna iskepiau. papuosiau pjaustymo lentute, ir savo plauku sepeti
tai va dabar jau turiu konkreciu klausimu , po pirmo bandymo:
1. balti dazai , pas mane, tokie kazkokie tirsti labai. sunku dazyti . raso ant atiketes , kad galima skiesti vandeniu. ar jus skiedziat? ir po sendinimo , labai sunku uztepti dazus lygiai ir vienodai. cia didziausia problema
2. ir lakas ( paprastas) labai tirstas, kazkoks kaip pudingas beveik, toks baltas. raso , kad irgi galima skiesti. ar skiedziat? jis toks baltas, tai kai tepiau, tai galvojau, kad toks ir liks, bet paskui nuskaidrejo
ar galima bus dabar kisti ta lentute po vandeniu, po naudojimo. nenusiplaus tas lakas
klausimai, gal ir kvailoki, bet man svarbus
kai isdzius darbeliai, pasirodysiu
1. baltu akriliniu dazu VIVA COLOR " Interior".
2. akrilinio lako, pusiau blizgus." Ekoakva"
3.SADOLIN "Antique" sendinimui.
na ir sepeteliai, serveteles.
pirma blyna iskepiau. papuosiau pjaustymo lentute, ir savo plauku sepeti
tai va dabar jau turiu konkreciu klausimu , po pirmo bandymo:
1. balti dazai , pas mane, tokie kazkokie tirsti labai. sunku dazyti . raso ant atiketes , kad galima skiesti vandeniu. ar jus skiedziat? ir po sendinimo , labai sunku uztepti dazus lygiai ir vienodai. cia didziausia problema
2. ir lakas ( paprastas) labai tirstas, kazkoks kaip pudingas beveik, toks baltas. raso , kad irgi galima skiesti. ar skiedziat? jis toks baltas, tai kai tepiau, tai galvojau, kad toks ir liks, bet paskui nuskaidrejo
ar galima bus dabar kisti ta lentute po vandeniu, po naudojimo. nenusiplaus tas lakas
klausimai, gal ir kvailoki, bet man svarbus
kai isdzius darbeliai, pasirodysiu
turėdama laisvo laiko šiandien landžiojau visur - kur reikia, kur nereikia radau senasnaujas pagrindinius dekupažo dalykus surašytus vienoj vietoje. na, nieko naujo, tačiau manau, kad pradedančioms visai neblogai. Ypač kai va dabar pora merginų pradeda sirgti dekupažu naujokėm gal pravers
radau čia http://www.senasnauj...product&id=2493
radau čia http://www.senasnauj...product&id=2493
mano savaitgalio darbelis - dovana draugei:
dekupazo cia nadaug - tik vienas aguonos ziedelis ir skilinejimai
[URL=]cia viena puse[/URL]
[URL=]cia virsus[/URL]
dekupazo cia nadaug - tik vienas aguonos ziedelis ir skilinejimai
[URL=]cia viena puse[/URL]
[URL=]cia virsus[/URL]
QUOTE(leliukas13 @ 2008 01 28, 11:59)
Žiogeli, man asmeniškai sutrūkinėjimai labai dailučiai o va aguona per šviesi klijuoti ant juodo pavirčiaus, todėl nelabai matosi. Bet šiaip juodos ir ausko derinys mane žavi
man irgi patiko aukso ir juodos derinys o aguona isejo tokia santuri, ne rekianti nedidelis akcentukas. nesiryzau zaisti su tais baltinimais is kitos puses ir pan nesugebeciau kaip jau gavosi, taip
Justess22 ačiū už naują temukę Mes tave laaaabai vetrinam, gerbiam, mylim kas čia visa temos tvarka beužsiimtu tik džiaugtis reika kad yra dar tokų savanorių
white tea tik dabar pamačiau, kad anoje temoje man klausimus uždavei Atsakau pagal eilę
1. Tai ne ryž. popierius. Spausdinau ant sumuštinių popieriaus rašaliniu printeriu.
2.Paveiksliukų saugykla yra temos pradžioje (Justess22 viską sudėjusi) ieškok potemės rodos "Forumo merginų paveikslėlių saugykla" iš tenai paėmiau tuos vaikučius. Atsispausdinus iširpau, klijavau ant baltai dažytos dėžutės, fonas ir visi tie pamirguliavimai tai tapyta akriliniais dažais.
3. Lakavau gal kokius 4 kartus ;3k akriliniu o po to vieną kartą ant viršaus neakriliniu "sintetiniu" laku.
Lyg ir viską parašiau jei kas dar įdomu bus atsakysiu
Serinute graži dėželė . Sakyk o tu paveiksliuką koregavai nes originalas atrodė lyg ir kitaip man taviškis variantas kur kas įdomesnis pasirodė (ar čia tik kompas taip rodo )
QUOTE(white tea @ 2008 01 25, 18:12)
Dekupaže esu naujokė ( tik popierinės dėželės, užrašų knyglės ir kt. smulkmenos), todėl pažiūrėjus gražų darbą man iškilo daug klausimų:
1. labai gražus paveikslėlis Ir matosi ryškiai. Ar tai ryžinis popierius, servetėlė ar kas nors kita (paveiksliukų saugykla, kas tai )?
2. Tarpuose tarp figūrėlių spalvoti debesėliai (taškeliais, dėmelėmis) Kaip tai padaryta?
3. Kiek kartų lakavote baigusi darbą?
1. labai gražus paveikslėlis Ir matosi ryškiai. Ar tai ryžinis popierius, servetėlė ar kas nors kita (paveiksliukų saugykla, kas tai )?
2. Tarpuose tarp figūrėlių spalvoti debesėliai (taškeliais, dėmelėmis) Kaip tai padaryta?
3. Kiek kartų lakavote baigusi darbą?
white tea tik dabar pamačiau, kad anoje temoje man klausimus uždavei Atsakau pagal eilę
1. Tai ne ryž. popierius. Spausdinau ant sumuštinių popieriaus rašaliniu printeriu.
2.Paveiksliukų saugykla yra temos pradžioje (Justess22 viską sudėjusi) ieškok potemės rodos "Forumo merginų paveikslėlių saugykla" iš tenai paėmiau tuos vaikučius. Atsispausdinus iširpau, klijavau ant baltai dažytos dėžutės, fonas ir visi tie pamirguliavimai tai tapyta akriliniais dažais.
3. Lakavau gal kokius 4 kartus ;3k akriliniu o po to vieną kartą ant viršaus neakriliniu "sintetiniu" laku.
Lyg ir viską parašiau jei kas dar įdomu bus atsakysiu
Serinute graži dėželė . Sakyk o tu paveiksliuką koregavai nes originalas atrodė lyg ir kitaip man taviškis variantas kur kas įdomesnis pasirodė (ar čia tik kompas taip rodo )