Įkraunama...
Įkraunama...

konizacija

Na galiu dabar ir as parasyti smile.gif
dariau gruodzio 15d konizacija pas Intaite, a viskas lygtai ir gerai praejo, tik labai galva skaudejo po narkozes... Padare apie 09.30 i 14h jau namo isleido,..tai kol kas sedziu namie...
Atsakymas bus tik po 7-10 dienu, tai laukiu nesulaukiu ,kad greiciau suzinot...nes jau prisigalvojau visko..kad bus atsakymas ir pasakys,kad vezys...vat sito labai bijau,..vaziavau daryt konizacija buvo CIN3
Bet tikiuosi bus viskas gerai:)
Atsakyti
QUOTE(Kanarejka @ 2008 12 17, 01:15)
Na galiu dabar ir as parasyti smile.gif
dariau gruodzio 15d konizacija pas Intaite, a viskas lygtai ir gerai praejo, tik labai galva skaudejo po narkozes... Padare apie 09.30 i 14h jau namo isleido,..tai kol kas sedziu namie...
Atsakymas bus tik po 7-10 dienu, tai laukiu nesulaukiu ,kad greiciau suzinot...nes jau prisigalvojau visko..kad bus atsakymas ir pasakys,kad vezys...vat sito labai bijau,..vaziavau daryt konizacija buvo CIN3
Bet tikiuosi bus viskas gerai:)

tai va aš taip pat jau po konizacijos, taip pat dariau pas Intaite, ir taip pat po narkozes skaudėjo galvą, ojoj kaip skaudėjo prigėriau vaistų ,bet nieks nepadėjo, ir man taip pat Cin3, bet buvau nusiteikusi, labai gerai ir laukiau ,kad gyditoja ateis po operacijos ir pasakys, kad visa tai tik smulkmena, bet nesulaukiau. Ji atejo ir pasakė tai ,kad gimdos kaklelis labai negražus ir greičiausiai laukia dar viena operacija, bet tai sužinosiu tik po tyrimų rezultatų.O dabar man kiekviena diena kaip pragaras,laukiu ,nesulaukiu atsakymo.Norėjau paklausti, ar tau Intaitė paaiškino kaip reikia saugotis po operacijos, nes aš bandžiau klausinėti, ją išsikvietė, tai taip ir nieko nežinau, ka galiu daryti ,ko ne...
Papildyta:
QUOTE(*Širdelė* @ 2008 12 14, 21:04)
nebijok viskas gerai, bet ko taip greitai į darbą  blink.gif aš po operacijos biškiuką išėjau su savo sūnum pasivaikščioti, tai paskui savaitę taip pylė, kad maniau paskęsiu, velnių daug gavau kad savęs nesaugau.
gal ir įdomiai rašo, bet man neina paskaityti. Patį puslapį atidarė, bet ten eilutės taip susiliejusios kad nieko neina suprasti

Ačiu už palaikymą, bet išėjo išvis nesusipratimas po konizacijos turėjau eiti į polikliniką tiesiai sėdėti eilėje ,laukti kol gyditoja priims,nes neturiu talonėlio, po to pasakė, kad nėra išrašo, grįžau į onkologinį, o ten pasakė, kad jokio išrašo neparašys be tyrimo rezultato, tai va daugiau į polikliniką, net nebevažiavau, po narkozės su didžiausiais galvos skausmais nebesugebėjau, bet susinervavau-nerealiai, susitariau su darbdaviu, kad iki pirmadienio išsiguliu ir lekiu į darbą, va taip pas mus Lietuvėlėj, susirgai-pats kaltas
Atsakyti
O tai mergaites Jum nustate cin 3 po Pap ar po biopsijos?Labai mane domina si tema . As pati lankausi pas Birute Intaite privaciai , galiu pasakyt kad daktare man asmeniskai labai patinka tas jos ramus balsas tvirta nuomone na esu suzaveta ja kai asmenybe. Dar nors ir kokios eiles bebutu visada skiria daug demesio kiekvienam.. Jus daretes pas ja su siuntimu is poliklinikos operacija ar privaciai susitare. ACIU 4u.gif

P.S. sVEIKIT!iR KAD VISOS BEDOS BAIGTUSI SIA OPERACIJA jUMS LINKIU!
Atsakyti
dangkiku,oj kaip as tave suprantu... Nes pati laukiu nesulaukiu kada galesiu askambinti ir suzinoti tyrima.
Aiskunegerai,kad tau pasake,kad kaklelis negrazus, ir gal lauks dar operacija, bet tikekimes,kad nereikes operaciju:)
Reiskia po operacijos nuejau pas intaite pati,..nes mane vos neisvare kazkoks uzejes senas vyriskis gydytojas, pasake,kad jeigiu atsičuchinau po narkozes ir jei mane dabar gali paimti kas nors, tai tada galiu greiciau čiuchintis, nes atseit atveze visai nelinksma moteriske,.. Kazkaip ir kitaip galima buvo pasakyti... na bet cia jau tiek to...

tai nuejau as pati pas Intaite, ir jinai man paaiskino, kad NEGALIMA: 2 men cia jau tikrai ( bet cia jau + - nuo organizmo priklauso) niekur vaziuoti..buti tik Vilniuje, nieko sunkaus kelti negalima.. nepatartina kaip 3 kg daugiau. Kad bus isskyru iki menesiniu o gali buti ir dar ilgiau,..vandeningos, arba su krauju trupuciuka, rausvos, svarbu, kad jei ir bus kraujas, tai kad daugiau negu per menesines,kad nebutu, jei bus - is karto begom i poliklinika. Myletis minimum 2 men negalima. Geriau nueiti pas ginekologa ir kad paziuretu kaip sugijo, nes turejo atveju, kai atvaziuodavo i ligonine kai stipriai kraujuoja po lyt.santykio. Na lygtai ir viskas.

o atsakymas bus po 7-10 dienu,..reikes skambinti,..tai as jau taip laukiu.. man viena diena - kaip savaite... Sunku laukti.
Papildyta:
Saldi karamele- as nuejau savo poliklinikoje pas gydytoja, ir kai as seniai nebuvau ( 8 metus) tai man pasake,kad padarys ta tyrima. Vat pasake ateiti po 8 savaiciu atsakyma suzinoti,..bet man po 6 savaiciu paskambino ir pasake,kad ateiciau i poliklinika,..as taip ir supratau,kad kazkas negerai, nes kitaip neskambintu...
ir vat toks atsakymas CIN3

Tai vat mergaites,..reikia lankytis i metus viena karta tai cia tikrai,..gal butu tada galima isvengti ta konizacija...,jei butu tik CIN1

Man biopsijos nedare, is karto pasake,kad darys konizacija.
Atsakyti
Sveikos...
o as isvis soka vakar patyriau... Nuejau pas ginekologe...na siaip, profilaktiskai. Ji sako: tai ka, turim problemu?... Ne, sakau, jokiu problemu nera, tik siaip pasitikrint noriu. Ta net nustebo - kaip tai nera problemu? Problemos gan nemazos...balandzio menesi dareisi onkocitologini (o as tada ejau del itariamo uzdegimo, bet patekau pas kita gydytoja, nes pas manaja nebuvo talonu). Ir man tada pasake, kad VISKAS GERAI....Tiksliau - kai atejau atsakymo, buvo didele eile, tai sesutei pasakiau, kad atsakyma tik noriu suzinot. Ji nuejus paziurejo ir man pasake, kad viskas gerai... O pasirodo - negerai... Nezinau, neisivaizduoju - ar ji ne ten paziurejo, ar ne i mano kortele, ar kaip ten buvo... Bet dabar man pries akis mano gydytoja parode atsakyma, kuriame buvo daug prirasyta....bet db atsimenu tik viena zodi - carcinoma... Zodziu - apsiverkiau, nes buvo sokas verysad.gif . Gydytoja puole raminti, kad viskas bus gerai, kad labai gerai, kad atejau dabar, o ne po 5 metu... Iskart po nauju guldys operuot. Nuo to soko nebepajegiau net issiaiskinti nei kokia operacija, nei kitu smulkmenu. bet kaip supratau - darys konanizacija, nes minejo, kad kita diena namo isleis. Tik va norejau jusu paklaust - cia vis minite CIN, HSIL - kas tai? Neatsimenu, ar mano tyrime buvo tokie zodziai... Pas mane buvo uzrasyta "carcinoma"... verysad.gif . O tai juk jau daug ka pasako... Nors gydytoja guode, kad galesiu dar vaiku turet, bet labai baisu...
Atsakyti
QUOTE(AgVi @ 2008 12 20, 17:25)
Sveikos...
o as isvis soka vakar patyriau... Nuejau pas ginekologe...na siaip, profilaktiskai. Ji sako: tai ka, turim problemu?... Ne, sakau, jokiu problemu nera, tik siaip pasitikrint noriu. Ta net nustebo - kaip tai nera problemu? Problemos gan nemazos...balandzio menesi dareisi onkocitologini (o as tada ejau del itariamo uzdegimo, bet patekau pas kita gydytoja, nes pas manaja nebuvo talonu). Ir man tada pasake, kad VISKAS GERAI....Tiksliau - kai atejau atsakymo, buvo didele eile, tai sesutei pasakiau, kad atsakyma tik noriu suzinot. Ji nuejus paziurejo ir man pasake, kad viskas gerai... O pasirodo - negerai... Nezinau, neisivaizduoju - ar ji ne ten paziurejo, ar ne i mano kortele, ar kaip ten buvo... Bet dabar man pries akis mano gydytoja parode atsakyma, kuriame buvo daug prirasyta....bet db atsimenu tik viena zodi - carcinoma... Zodziu - apsiverkiau, nes buvo sokas  verysad.gif . Gydytoja puole raminti, kad viskas bus gerai, kad labai gerai, kad atejau dabar, o ne po 5 metu... Iskart po nauju guldys operuot. Nuo to soko nebepajegiau net issiaiskinti nei kokia operacija, nei kitu smulkmenu. bet kaip supratau - darys konanizacija, nes minejo, kad kita diena namo isleis. Tik va norejau jusu paklaust - cia vis minite CIN, HSIL - kas tai? Neatsimenu, ar mano tyrime buvo tokie zodziai... Pas mane buvo uzrasyta "carcinoma"... verysad.gif . O tai juk jau daug ka pasako... Nors gydytoja guode, kad galesiu dar vaiku turet, bet labai baisu...

AISKINU, TIEK KIEK PATI ZINAU
HSIL-tai reiškia,kad yra žymūs gimdos kaklelio pakitimai, O CiN-nežymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pokyčiai žymimi CIN1, žymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pokyčiai - CIN2, CIN3 arba CIS – carcinoma in situ. Operacijos nebijok, tikrai nieko baisaus tik duok Dieve, kad viskas ja ir pasibaiktų, duos narkozę užmiksi pusvalanduka pasnausi ir atsikelsi po narkozės labai skauda galvą, pasirūpink vaistukų,nors man vaistai nepadėjo dėjau šaltą šlapią rankšluostį.
Verkt tikrai nereikia, nes čia jau nei nervai ,nei ašaros nepagalbininkės, reikia tikėt savimi ir galvok ,kad nėra to blogo, kas neišeitų į gerą.O aš laukiu pirmadienio ir savo nuosprendžio, kas laukia manęs toliau.
Papildyta:
QUOTE(Kanarejka @ 2008 12 19, 01:08)
dangkiku,oj kaip as tave suprantu... Nes pati laukiu nesulaukiu kada galesiu askambinti ir suzinoti tyrima.
Aiskunegerai,kad tau pasake,kad kaklelis negrazus, ir gal lauks dar operacija, bet tikekimes,kad nereikes operaciju:)
Reiskia po operacijos nuejau pas intaite pati,..nes mane vos neisvare kazkoks uzejes senas vyriskis gydytojas, pasake,kad jeigiu atsičuchinau po narkozes ir jei mane dabar gali paimti kas nors, tai tada galiu greiciau čiuchintis, nes atseit atveze visai nelinksma moteriske,.. Kazkaip ir kitaip galima buvo pasakyti... na bet cia jau tiek to...

tai nuejau as pati pas Intaite, ir jinai man paaiskino, kad NEGALIMA: 2 men cia jau tikrai ( bet cia jau + - nuo organizmo priklauso) niekur vaziuoti..buti tik Vilniuje, nieko sunkaus kelti negalima.. nepatartina kaip 3 kg daugiau. Kad bus isskyru iki menesiniu o gali buti ir dar ilgiau,..vandeningos, arba su krauju trupuciuka, rausvos, svarbu, kad jei ir bus kraujas, tai kad daugiau negu per menesines,kad nebutu, jei bus - is karto begom i poliklinika. Myletis minimum 2 men negalima. Geriau nueiti pas ginekologa ir kad paziuretu kaip sugijo, nes turejo atveju, kai atvaziuodavo i ligonine kai stipriai kraujuoja po lyt.santykio. Na lygtai ir viskas.

o atsakymas bus po 7-10 dienu,..reikes skambinti,..tai as jau taip laukiu.. man viena diena - kaip savaite... Sunku laukti.
Papildyta:
Saldi karamele- as nuejau savo poliklinikoje pas gydytoja, ir kai as seniai nebuvau ( 8 metus) tai man pasake,kad padarys ta tyrima. Vat pasake ateiti po 8 savaiciu atsakyma suzinoti,..bet man po 6 savaiciu paskambino ir pasake,kad ateiciau i poliklinika,..as taip ir supratau,kad kazkas negerai, nes kitaip neskambintu...
ir vat toks atsakymas CIN3

Tai vat mergaites,..reikia lankytis i metus viena karta tai cia tikrai,..gal butu tada galima isvengti ta konizacija...,jei butu tik CIN1

Man biopsijos nedare, is karto pasake,kad darys konizacija.

Nu tikriausiai jau žinau ta daktarą, kuris tave pravijo ar tik ne Kriščiūnas-aš jį vadinu Džeku skerdiku, nes jis man pasakė, kad ši operacija tas pats kaip papų didinimo(tipo vos ne plastinė),o po to pridūrė, kad dar su šituo CiN3 aš galiu 10 metų atsipūtusi gyventi, ir nieko nenutiks,bet Intaitė, kažkodėl buvo kitos nuomonės,papuolus pas tokį gydytoją žinai ką......
O dėl tyrimo nustatymo aš jum pasakysiu taip vieną dieną paėmė Pap tepinėlį o po 2 dienų paskambino gydytoja ir pasakė, kad jai skambino iš labaratorijos ir pranešė, kad pas mane CiS,ji dar net pati neturėjo rezultatų ,bet jau mane užrašė sekančiai dienai koloskopijai ir po to iškart davė siuntimą konizacijai.Žodžiu sužinojau tyrimo rezultatą per 3 dienas.

Papildyta:
QUOTE(saldi karamele @ 2008 12 18, 13:05)
O tai mergaites Jum nustate cin 3 po Pap ar po biopsijos?Labai mane domina si tema . As pati lankausi pas Birute Intaite privaciai , galiu pasakyt kad daktare man asmeniskai labai patinka tas jos ramus balsas tvirta nuomone na esu suzaveta ja kai asmenybe. Dar nors ir kokios eiles bebutu visada skiria daug demesio kiekvienam.. Jus daretes pas ja su siuntimu is poliklinikos operacija ar privaciai susitare. ACIU 4u.gif

P.S. sVEIKIT!iR KAD VISOS BEDOS BAIGTUSI SIA OPERACIJA jUMS LINKIU!

Man po PAP buvo nustatytas CIN2 ir buvo rekomenduojama padaryti koloskopiją(kai tepa gimdos kaklelį kažkokiu actu ir per padidinimo stiklą žiūri kaip jis keičiasi) po koloskopijos nustatė CIN3 ir jau biopsijos nebedarė, nes pasakė, kad nereikalingas pinigų išmetimas ir davė siuntimą i onkologinį daryti konizaciją.
Atsakyti
O tai jei onkocitologinis tepinelis iskart jau rodo CIS - tai butinai onkologiniam operuoja (na ta konizacija daro)?
Man tik keista....va nustate man, kad yra carcinoma in situs - jau balandzio men. Suzinojau tik dabar nuejus (galima sakyt - atsitiktinai)...tai jei buciau nejus pora metu - butu niekas ir nepranese, taip iseina... g.gif Nesuprantu...atlieka prevencine vezio programa, uzsideda pliusiuka, o tai tolimesniu gydymu nelabai jau ir rupinasi, taip iseina...
Atsakyti
QUOTE(AgVi @ 2008 12 20, 22:16)
O tai jei onkocitologinis tepinelis iskart jau rodo CIS - tai butinai onkologiniam operuoja (na ta konizacija daro)?
Man tik keista....va nustate man, kad yra carcinoma in situs - jau balandzio men. Suzinojau tik dabar nuejus (galima sakyt - atsitiktinai)...tai jei buciau nejus pora metu - butu niekas ir nepranese, taip iseina... g.gif  Nesuprantu...atlieka prevencine vezio programa, uzsideda pliusiuka, o tai tolimesniu gydymu nelabai jau ir rupinasi, taip iseina...

Na manau ,kad tau turejo BET kuriuo atveju paskambinti is moteru konsultacijos ir pranesti,kad blogas atsakymas.

Papildyta:
dangkiku

tai kad mano gydytoja ir nenorejo,kad as pas Kriksciuna daryciau konizacija, pasake, kad prasyciau pas Intaite. Tas senis toks visa galva balta ( zylas toks0, gal apie 70 metu... Tai taktikos jokios.
Atsakyti
Ir man atrodo, kad turetu pranesti, jei atsakymas blogas...bet nepranese schmoll.gif . Reiks sita klausima iskelt, kai nueisiu.. Na, o dabar belieka tiketis, kad nebus velu ir ta carcinoma in situ taip ir likus tokia pati, kaip pries pusmeti...ir viskas gal bus gerai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(AgVi @ 2008 12 21, 11:40)
Ir man atrodo, kad turetu pranesti, jei atsakymas blogas...bet nepranese  schmoll.gif . Reiks sita klausima iskelt, kai nueisiu.. Na, o dabar belieka tiketis, kad nebus velu ir ta carcinoma in situ taip ir likus tokia pati, kaip pries pusmeti...ir viskas gal bus gerai  unsure.gif

Turetu pranest,man irgi kai buvo CIS paskambino ir pranese,kad kuo greiciau atvaziuociau 4u.gif
Atsakyti
Man paskambino namo,..namie manes nebuvo, mama dave mano mob.nr., tai paskambino ir pasake,kad kuo greiciau atvaziuociau i poliklinika. Ir kai atvaziavau, is karto dave siuntima i Santariskes, ten turejau uzsirasyt pas ginekologa, vel kartot ta PAP, ir tada jau Santariskiu poliklinika duoda siuntima i ligonine.
Butinai paklausk KODEL TAU NIEKAS NEPRANESE?? Cia gi ne juokai !!!
Bet tikekimes,kad viskas bus OK !!!
Atsakyti
Man kaip supratau i santariskes nereiks, nes mano ginekologe liepe atvaziuot po nauju nevalgius - darys kraujo tyrimus ir matyt iskart guldys konizacijai.
O jus ligoninej daktarams davet kiek nors? Neisivaizduoju, kaip dabar ligoninese reikia elgtis... sad.gif
Atsakyti