Įkraunama...
Įkraunama...

konizacija

Sveikos,

po konizacijos esu ir aš-operavo antradienį. Tik labai keista, iš pradžių sakė, kad operuos po mėnesinių, bet kai pamatė onkocitologinio atsakymus, operuotis pararė prieš. Kaži ar tai turi įtakos ciklui g.gif. Jau kaip ir turėčiau sirgt.
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2009 09 24, 05:50)
Sveikos,

po konizacijos esu ir aš-operavo antradienį. Tik labai keista, iš pradžių sakė, kad operuos po mėnesinių, bet kai pamatė onkocitologinio atsakymus, operuotis pararė prieš. Kaži ar tai turi įtakos ciklui  g.gif. Jau kaip ir turėčiau sirgt.

Kaip suprantu, tai konizacija daro iskart po menesiniu, zaizda ilgesni laiko tarpa buna sausesne ir geriau gyja, o kai menesines..... komentuot gal nereikia 4u.gif O kokie onkocotologinio tyrimo rezultatai jusu buvo? Nezinot diagnozes? Tiesa pasakius, tai pirma karta girdziu kad pries menesines darytu. Mano menesines veluoja, tuoj bus savaite. Gydytoja liepe laukti. O pries kelias dienas pakilo temperatura, skauda nugara, sutrauke kojos raumeni. Pasirodo sedimo nervo uzdegimas, tai gydausi namuose dabar ir lauku tu menesiniu...
Atsakyti

Labai daug man neaiškino-yra pakitimų, reik operuot. Jau prieš 3 metus buvo cin3. Oprieš mįnesines tai sakė geriau biopsiją paimt unsure.gif. Vakar susirgau, bet nespėju įklotų keist. Labai gausus kraujavimas. Perspėjo, kad taip gali būti, ascorutino prirašė. Gal reiks pasiskambint gydytojai g.gif
Atsakyti
sveikutės, atsakykit prašau , ar imant biopsiją (mėsos gabaliuką, kaip suprantu, reik atgnybt kur pažestos ląstelės)skauda? ar užmarina? ar kabinete ėmė?
o kaip tas kolpaskopinis aparatas/ turbūt su juo apžiūrint - neskauda, kaip su ultragarsu?
man nustate LSIL, tai ar pačiai siūlytis kad apžiūrėtų kalposkopu, ir prašytis biopsijos.
nes tik parašė - kontrolė po 6mėn. o skliaustuose: biopsija, kalpas...suprask, jei pati noriu. ir čia KMUK.
Papildyta:
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2009 09 09, 16:15)
Man CIN3 rado,dare konizacija elektros kilpa....
Del pastojimo,tai jie zinojo,kad planuoju,nieko nesake del planavimo,leido is karto,tik liepe ipusejus nestumui gydytojui pasirody(yra lyg 5proc tikimybes,kad prieslaikinis del kaklelio nelaikymo)matyt del kaklelio apziuros.

nu nieko sau kaip žinios skiriasi... blink.gif blink.gif manęs ginė KMUK paklausė, ar planuoju gimdyt, sakau, dar taip(nes tik vieną vaiką turiu). sako, tai neoperuosim, pagimdyk, tada. nes po konizacijos neįmanoma pilnu terminu išnešiot ir tt. visokie persiledimai...dabar jie sako, atsargiau su tais nupjaustymais, matyt, nelabai gerai einasi moterims, kurios bando nešiot vaikus, nupjaut galim visada, sako.... tai va, pas mane kol vaikas mintyse, net purtausi nuo konizacijos....na žinoma, nebent jau žiauuuurūs tyrimai.... pas mane LSIL dabar
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 26 rugsėjo 2009 - 08:24
QUOTE(rutulux @ 2009 09 25, 04:08)
Labai daug man neaiškino-yra pakitimų, reik operuot. Jau prieš 3 metus buvo cin3. Oprieš mįnesines tai sakė geriau biopsiją paimt  unsure.gif. Vakar susirgau, bet nespėju įklotų keist. Labai gausus kraujavimas. Perspėjo, kad taip gali būti, ascorutino prirašė. Gal reiks pasiskambint gydytojai  g.gif

Kai pries tris metus kai rado cin3 koki gydyma jums skyre gin?

Papildyta:
QUOTE(zuzu @ 2009 09 26, 09:30)
sveikutės, atsakykit prašau , ar imant biopsiją (mėsos gabaliuką, kaip suprantu, reik atgnybt kur pažestos ląstelės)skauda? ar užmarina? ar kabinete ėmė?
o kaip tas kolpaskopinis aparatas/ turbūt su juo apžiūrint - neskauda, kaip su ultragarsu?
man nustate LSIL, tai ar pačiai siūlytis kad apžiūrėtų kalposkopu, ir prašytis biopsijos.
nes tik parašė - kontrolė po 6mėn. o skliaustuose: biopsija, kalpas...suprask, jei pati noriu. ir čia KMUK.
nu nieko sau kaip žinios skiriasi... blink.gif  blink.gif manęs ginė KMUK paklausė, ar planuoju gimdyt, sakau, dar taip(nes tik vieną vaiką turiu). sako, tai neoperuosim, pagimdyk, tada. nes po konizacijos neįmanoma pilnu terminu išnešiot ir tt. visokie persiledimai...dabar jie sako, atsargiau su tais nupjaustymais, matyt, nelabai gerai einasi moterims, kurios bando nešiot vaikus, nupjaut galim visada, sako.... tai va, pas mane kol vaikas mintyse, net purtausi nuo konizacijos....na žinoma, nebent jau žiauuuurūs tyrimai.... pas mane LSIL dabar

Jei parasyta, kad kontrole po sesiu men viskas ok. Nesinervuokite. Kiek skaiciau buna, kad LSIL praeina ir savaime. Jei ant onkocitologinio tyrimo israso nebuvo iraso konizacija ar biopsija, vadinasi jums dar nereikia.
Pas man diagnoze asc-h - atipinės plokščiojo epitelio ląstelės, galimi žymūs intraepiteliniai plokščialąsteliniai pokyčiai (HSIL). Pries metus buvo ascus, sausi dare irgi buvo ascus, o prasau per puse metu diagnoze pablogejo ir siu metu rugpjucio men tyrimas parode asc-h. Dabar darys konizacija ir biopsija ims. Nesitikejau, kad per pusmeti gali pablogeti. Kiek skaiciau literatuos, ten raso, kad vezys dazniausiai vystosi letai. Esu sventai isitikinusi, kad nuo didziulio streso, kuri patyriau per pusmeti ir suaktyvejo tos blogos lasteles. As turiu tik viena vaikiuka, noreciau ateity tureti daugiau. Bet gyvybe svarbiau. Tikiuosi, kad po konizacijos galesiu isnesioti vaikiuka. Svarbiausia tiketis. Kartais delsiant su konizacija gali buti blogesne padetis, tada ispjaus daugiau ir sansu turiu vaiku bus maziau. As supratau, kad ispjauna, tiek kiek randa, jei randa nedaug, nedaug ir ispjauna. Na man ginekologe aiskino, kad vaiku tureti galesiu. Aisku, kiek gydytoju, teik nuomoniu. Svarbiausia mums tiketi paciom.
As tai dabar nervuojuos, nes turetu daryti konizacija pirmadieni arba antradieni, bet susirgau sedimo nervbo uzdegimu doh.gif Nezinau ar gydytojam atrodysiu pasveikusi pilnai ir ar leis daryti konizacija, Nes gin nuteike, kad operacija greiciausiai teks atideti. As bijau kad per ta menesi tos lasteles giliau i audinius nenueitu... Nes menesines pas mane nereguliarios, ju gali nebuti du ar net tris menesius.....
Atsakyti
QUOTE(saulytek @ 2009 09 27, 19:27)
Kai pries tris metus kai rado cin3 koki gydyma jums skyre gin?

Tada man būtinai reikėjo miomą operuot. Sau buvau pasižadėjus, kad susitvarkysiu ir kaklelį po kelių mėnesių. Bet mėnesiai pavirto metais ax.gif. Pati kalta.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2009 09 26, 10:30)
Papildyta:

nu nieko sau kaip žinios skiriasi... blink.gif  blink.gif manęs ginė KMUK paklausė, ar planuoju gimdyt, sakau, dar taip(nes tik vieną vaiką turiu). sako, tai neoperuosim, pagimdyk, tada. nes po konizacijos neįmanoma pilnu terminu išnešiot ir tt. visokie persiledimai...dabar jie sako, atsargiau su tais nupjaustymais, matyt, nelabai gerai einasi moterims, kurios bando nešiot vaikus, nupjaut galim visada, sako.... tai va, pas mane kol vaikas mintyse, net purtausi nuo konizacijos....na žinoma, nebent jau žiauuuurūs tyrimai.... pas mane LSIL dabar

sveikutes,na uzsukau ir as po ilgokos pertraukos .noriu pasakyt kad ir as gal 7 metus buvau stebima Kauno akad.kl.pas gyd.Vaitkiene.ir ja l,tikejau.Man vis budavo lsil,asus pakitimai,biopsija rode uzdegima,o anie pakitimai taip pat reiskia uzdegima.O peruot,t.yra trumpint kakleli,sake net negalvot,tik stebejimas,taciau nors ir uzdegimai,bet gydimo nebuvo jokio.Vaiku nebeplanuojam daugiau.Dabar nuvaziavau i kauno onkologini,ir pamate kiek metu pas mane tie pakitimai,apstulbo.Na nezinau,man ten gyd.pasake,kad klinikose operuoja tik kai buna jau vezys,bet tada aisku kad gali operacijos nebepakakt.Paziurejo ehoskop.vikas apimta uzdegimo,taigi,dabar geriu kelis kursus antibijotiku,ir kai praeis uzdeg.ruosiuos konozacijai.Ten jie sake randa 2 kartus pakitimus irtrumpina kakleli.Na net nezinau,kiek daktaru tiek nomoniu.As pati uz operacija,kadangi,man tie kas 0,6men,kas 1m.tikrinimai,manau sveikatos nepridejo,ir nervu aisku.Dabar lankaus pas sita gyd.tai noris tiket juo.nors jis mane ir kaip reikiant isgasdino.
Toks dar man klausimas,ar kuriai nors trumpino kakleli k.akad.kl.su asus ar lsil pakitimais?
Atsakyti
. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukuotukassss: 28 rugsėjo 2009 - 10:27
QUOTE(rutulux @ 2009 09 28, 08:53)
Tada man būtinai reikėjo miomą operuot. Sau buvau pasižadėjus, kad susitvarkysiu ir kaklelį po kelių mėnesių. Bet mėnesiai pavirto metais  ax.gif. Pati kalta.

Jus kokiu zoliniu papildu pagerkite. Svarbiausia viso organizmo pusiausvyra. Jei imuninetass stiprus viskas ok. O svarbiausia tikejimas 4u.gif
Kitas dalykas - nesigrauzkite. Atsitiko kaip atsikitiko. Siaip tos musu moteriskos bedos yra dar susijusios ir su psichologiniais dalykais. Mylekime save ir sugebekime atleisti kitiems.
Pradejau labai gilintis, skaityti visokia literatura. Sios atipines lasteles, tarsi priverte mane pacia keistis. Stengiuosi, nors ne visada pavyksta.
Vakaru medicina gydo tik ligos pozymius, o rytu - iesko ligos priezasties, kuri gali gludeti ne tik kitame organe, bet zmogaus mintyse. Norint pagydyti kuna, reikia gydyti ir siela. Pafilosofavau cia biski blush2.gif

Siaip visoms siulau paskaityti Erikos Umbrasaites knyga "Vienos kruties istorija". Man labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
ir man sake,kad svarbu stiprinti imuniteta..nes paklitimai ir blogejimas atsiranda, jei zmogus nesirupina savimi ir pan..reikia priziuireti, nesinervuoti, myleti save...apturejau konizacija ir bandau keisti gyvenimo buda dabar..daugiau sveiko maisto, sporto ir t.t. pasirodo reikejo spyrio gero smile.gif)
yra geru gydytoju, kur konizacija atlieka minimaliai ir del vaikelio problemu nebus..jei daugiau ispjautu sake: grestu prieslaikinis gimdymas, nes per mazai daliu laikytu mazyli pilve.. jei daug ispjauna-aisku daugiau problemu tada..tad rekomenduoju kalbetis su gerais gydytojais, kad po to nebutu problemu..ir aisku jei rekomenduoja operacija-tikrai geriau..nes bunant nesciai imunitetas silpsta..tad po gimdymo gali ispjauti po to dag daugiau nei noretusi..
Atsakyti
4u.gif sveikos...
Na,aš jau seniau rašiau,man irgi buvo žaizdele,nieko nedare,lauke,dare tyrimus,viskas buvo ok...paskui iš mazos zaizdeles radosi didele zaizda,vel nieko nedare,PAP vis gerai,gerai...Na galutinai pas viena gyd.pakliuvau,kuri patare "susitvarkyti" ta zaizda,nes iš jos nieko jau gero nebus doh.gif Tipo pasigimdykit ir tvarkysime..Na sakau:man vaiku uztenka lotuliukas.gif tai dar palaukiau metus ,padare PAP rado ASCUS ...Iškart konizacija....ir po jos net CIN 1(išpjovė)
...O,jei bučiau ilgiau laukus doh.gif Kadangi didele zaizda trumpino ta kakleli tuo elektriniu peiliu,ar kaip ten..Nebijokite pilnai gimdyti galėsite.... thumbup.gif sake,tik tada darytų cezario pjuvi ,kad nereiktu plėšyti vel kaklelio..
O ,kad ligos paumeja su nervais tai faktas...Tuos metus daugiau streso turejau,pavargus daznai budavau,nusilpo imunitetas..ir prasidejo....
Atsakyti
Sveikos, noreciau paklausti kada galima pradeti naudoti tamponus po konizacijos?
Man konizacija buvo atlikta pries pora savaiciu.
Atsakyti