Įkraunama...
Įkraunama...

konizacija

QUOTE(@akytė@ @ 2009 06 23, 20:43)
Na man vistiek idomiausia dar yra vienas klausimas  g.gif
Išpjovus zaizdele tarkim,jei viskas bus čiki ....kaip gyd.sako tai dar nereiškia kad visam gyvenimui nebeturesi tos problemus,tarkime bet kada kad ir po kiek laiko gali rastis vel tu pakitimu, g.gif gali aišku ir nebeatsirasti...Vistiek reikia stebetis ir darytis tyrimus...
Bet tada tarkim jei atsiranda ka tada jie daro???Arba ka daro tom kuriom PAP tyrimas blogas,nors ir zaizdeles išvis nera???Ka tada jie išjauna?Arba jei kaklelis "švarus be zaizdos jau" ir jau nera ka pjauti,nes viskas išpjauta kaip jie tada gydo??? Gal kas turi kokios info,ar gali paaiškinti?Arba jau randa pirma vezio stadija,tai ar gydo kaip nors?Ar laukia antros  doh.gif Ar tai išgydoma?

http://medicina.kmu....04/0404-16l.pdf

Pasiskaityk sita straipsniuka, gal kai kur per daug mediciniskai paaiskinta bet esme galima suprasti. Nzn gal ir buvo jau ideta sita nuoroda blush2.gif

Gimdos kaklelio vezys gb ir ilgai nepastebimas- tuomet jis auga is liaukinio epitelio, yra "giliau" negu ploksciojo epitelio vezys (jis buna dazniausiai ir matomas tyrimo metu). Liaukinio epitelio vezio prognoze prastesne, dazniausiai aptinkamos jau uzleistos ligos stadijos. O gydo visais atvejais kai randa vezinius gimdos kaklelio pakitimus, tik kuo anksciau tuo gydymo budai maziau agresyvesni ir prognoze geresne. ax.gif Svarbu savalaike diagnostika ir niekas nelaukia kol vezys pasieks paskutines stadijas.
Atsakyti
QUOTE(@akytė@ @ 2009 06 23, 20:43)
Na man vistiek idomiausia dar yra vienas klausimas  g.gif
Išpjovus zaizdele tarkim,jei viskas bus čiki ....kaip gyd.sako tai dar nereiškia kad visam gyvenimui nebeturesi tos problemus,tarkime bet kada kad ir po kiek laiko gali rastis vel tu pakitimu, g.gif gali aišku ir nebeatsirasti...Vistiek reikia stebetis ir darytis tyrimus...
Bet tada tarkim jei atsiranda ka tada jie daro???Arba ka daro tom kuriom PAP tyrimas blogas,nors ir zaizdeles išvis nera???Ka tada jie išjauna?Arba jei kaklelis "švarus be zaizdos jau" ir jau nera ka pjauti,nes viskas išpjauta kaip jie tada gydo??? Gal kas turi kokios info,ar gali paaiškinti?Arba jau randa pirma vezio stadija,tai ar gydo kaip nors?Ar laukia antros  doh.gif Ar tai išgydoma?

zinok man irgi sitie klausimai iskyla,man darys konizacija ryt,kaip supratau kas nereikalinga ta ispjaus,vel po to stebes,ziures kaip kas bus,kodel viskas negali pasibaigti is karto g.gif
klausimu milijonai,o atsakymas vienas-lauksim,ziuresim kaip bus doh.gif
Atsakyti
Cia viena moteris rase, kad jai konizacija dare 2 kartus, o po kiek laiko pasalino gimda verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(allisa @ 2009 06 24, 12:44)
zinok man irgi sitie klausimai iskyla,man darys konizacija ryt,kaip supratau kas nereikalinga ta ispjaus,vel po to stebes,ziures kaip kas bus,kodel viskas negali pasibaigti is karto g.gif
klausimu milijonai,o atsakymas vienas-lauksim,ziuresim kaip bus doh.gif

labas:)
man buvo daryta konizacija-po operacijos pusantru metu tyrimai geri, bet va sia ziema pasidarius eilini karta pap testa-vel rodo pakytimus, zaizdos nebera-viskas graziai sugije-bent taip sake gydytojas...tada nuejau pas kita gygytoja, o ten apziurejusi ji pamate , kad zaizdeles lyg ir nera, bet yra kakokios atskiros vietos-kurias reiktu prideginti lazeriu-pasidariau sita procedura-va dabar laukiu atsakymu-tikiuosi bus viskas gerai:0
kaip gydytoja pasake-kad cia reiks visa gyvenima prisiziuret...ir jei laiku tikrinsies tai viskas bus gerai:)
o mano darugei va rado antra stadija vezio-jai 30 metu:( iseme visa gimda ir ziures po 3 menesio ar nesimeta kur nors metastazes..daugiau nieko ir nedare..nei svitino bei hemoterapijos reikejo...
Atsakyti
Vienu zodziu ,kai pradedi gilintis-tai siaube doh.gif doh.gif doh.gif
Aš ir daug atveju girdejus ,va rado gimdos kaklelio veži....po kiek laiko ir nera zmogaus...Bet atrodo juk visos moterys tikrinasi daugmaz vistiek...Kiek ten reikia nesitikrinti,kad atsirastu paskutine stadija,ar nemato tie daktarai nieko? verysad.gif negi to vežio,tarkime auglio gyd,nemato ,kad ir paprastos perziuros metu?
O dar statistika: penkerius metus išgyvena 80–90 proc.
pacienčių, sergančių pirmos stadijos, 60–70 proc. – II
stadijos, 30–50 proc. – III stadijos vėžiu. Kazkoks siaubas! verysad.gif blink.gif
Atsakyti
Giminaites atvejis- ji pati med sesute (55metu). Tikrinosi reguliariai kas metus,viskas buvo gerai. Vienais metais nenuejo pas ginekologa ir po kurio laiko atsirado lyg slapimo pusles uzdegimas- na tokie pat simptomai kaip buna prie tokio uzdegimo. Pasidare slapimo tyrimus- geri. Seimos daktare sake kad pasitikrintu ginekologiskai. Kai tik uzkele ant lektuvo gydytojas is karto pasake - jums gimdos kaklelio vezys- skubiai i onkologini blink.gif Vezys matesi jau visame "grazume" - gydytojas tai nustate vien is apziuros blink.gif Paaiskejo kad serga III stadijos g. kaklelio veziu. Siaubas unsure.gif Daryta buvo operacija, skirtas spindulinis gydymas- praejo jau 5metai nuo gydymo ir viskas yra gerai - skaitosi kad ji jau pagijo blush2.gif Liudna pradzia bet laiminga pabaiga mirksiukas.gif

akyte- zinok tikrai nevisos moterys tikrinasi. Ypac ten kur sunkiau preinama medicina buna blogai- profilaktiniai tyrimai neatliekami, moterys nesilanko pas ginekologus- ir kas tuomet gali pamatyti pakitimus tokioje vietoje.Juk seimos gydytojas to nepastebes unsure.gif O kaip kitaip paaiskinti toki dideli sergamuma gimdos kaklelio veziu Lietuvoje? Kaip bebutu tai liudna unsure.gif

Atsakyti
Del tikrinimusi tikra tiesa, kad daug moteru nesitikrina. Pas mane darbe darbuotojos privalo tikrintis ginekologiskai, o taip sako "jei ne komisija, tai ir neiciau". Ar nedurnos? Atsiprasau, kad taip issireiskiu. blush2.gif

O del vezio po metu, as manau, kad jis gali buti staigiai progresuojantis.
Atsakyti
QUOTE(NEKE @ 2009 06 24, 14:50)
...
o mano darugei va rado antra stadija vezio-jai 30 metu:( iseme visa gimda ir ziures po 3 menesio ar nesimeta kur nors metastazes..daugiau nieko ir nedare..nei svitino bei hemoterapijos reikejo...

o Lietuvoje prevencinė visa programa tik nuo 30 metų unsure.gif ... ir labai daug pavyzdžių kur nereikia nei tiek sulaukti ir jau turi šią problemą sad.gif
...
kažkoks košmaras ... ir nežinau ar kad aš pati susidurusi su šia problema ar ne, bet paskutiniu metu aplink tik ir girdžiu konizacija, biopsija ... tyrimai blogai ir pan. ... labai daug atvejų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rjv @ 2009 06 25, 22:29)
Del tikrinimusi tikra tiesa, kad daug moteru nesitikrina. Pas mane darbe darbuotojos privalo tikrintis ginekologiskai, o taip sako "jei ne komisija, tai ir neiciau". Ar nedurnos? Atsiprasau, kad taip issireiskiu.  blush2.gif

O del vezio po metu, as manau, kad jis gali buti staigiai progresuojantis.

drinks_cheers.gif būtent, kad daug nesitikrinančių, net jei ir privalo, bando tartis su gyd kad netikrintų doh.gif doh.gif

QUOTE(PUka @ 2009 06 25, 22:49)
o Lietuvoje prevencinė visa programa tik nuo 30 metų  unsure.gif  ... ir labai daug pavyzdžių kur nereikia nei tiek sulaukti ir jau turi šią problemą sad.gif
...
kažkoks košmaras ... ir nežinau ar kad aš pati susidurusi su šia problema ar ne, bet paskutiniu metu aplink tik ir girdžiu konizacija, biopsija ... tyrimai blogai ir pan. ... labai daug atvejų  unsure.gif

Jei moterys pačios nenorės tikrintis, o priešingai apsilankymą pas ginekologą temps kiek tik galės, tai jokios prevencinės programos nepadės, o juk rekomenduojama tikrintis kas pusmetį, nes tas žnypliuotis gali labai greit išlįst 4u.gif
Atsakyti
na va,as jau po konizacijos,viskas labai gerai praejo,ta pacia diena "apipjauste" ir namo paleido.nieko neskauda,tik truputeli pateplioja.belieka laukti rezultatu to ka ispjove. doh.gif

gydytoja daug visko susake ko nedaryti,lyg viskas ir aisku,bet kodel degintis negalima?
gal kurios turi patarimu,ka ir ko nedaryti kad greiciau viskas sugytu?
Atsakyti
Sveikutes, na va... ir aš prie jūsų verysad.gif . Antradienį liepe ateiti siuntymo į konizaciją. Sako duosiu į Santariškes, tai dabar galvoju Santariškes tai į kur - į onkologinę ar į paprastą. Taip susinervinau, rankos kojos dreba, nebezinau ką ir galvot.
Atsakyti
QUOTE(regija @ 2009 06 26, 12:50)
Sveikutes, na va... ir aš prie jūsų  verysad.gif . Antradienį liepe ateiti siuntymo į konizaciją. Sako duosiu į Santariškes, tai dabar galvoju Santariškes tai  į kur - į onkologinę ar į paprastą. Taip susinervinau, rankos kojos dreba, nebezinau ką ir galvot.

Šiaip gali rinktis, kur operuotis...manau g.gif . Žiūrint kokie pakitimai nustatyti, jei dar nėra tikro vėžio nustatyta, tai nebūtinai onkologiniam...
Atsakyti