Įkraunama...
Įkraunama...

konizacija

QUOTE(Neringucia @ 2009 06 16, 14:01)
Džiaugiuosi už visas kurioms viskas gerai  4u.gif

Vakar buvau onkologiname pas gydytoja, liepos pabaigoje planuoja daryti konizaciją.  verysad.gif  Laukti ilgiau nepatarė, biopsijos atsakymas CIN2.  Jau man dabar baisu  doh.gif  Man davė išrašą šeimos gydytojui, kad pasidaryti visokius tyrimus prieš operaciją, bet kaip suprantu jie galioja tik 10 dienų, tai kol nežinau konizacijos datos tikriausiai geraiau neiti  g.gif  Taip pat man išrašė žvakučių ir liepė daryti praplovimus prieš operaciją su jonažolėm arba medetkom, kas nors darėtės? Kokios žolės čia geriau tinka?

nu man tai liepe pasidaryti siuos tyrimus:bendra kraujo,kalio kraujyje,slapimo ir elektrokardiograma,tyrimai galioja 2-3 savaites,daugiau nieko nerekomendavo pasidaryti ar naudoti.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Aš vis dariausi PAP testa,viskas buvo gerai,nors zaizdele pas mane didele verysad.gif Vis gydytoja sako,labai didele ziazdele gal reiktu išpjauti,nes net konizacija kaip supratau nelabai išeitu padaryti,nes sveiko kaklelio labai mazai.. doh.gif bet ai laukiam....kol bus blogi tyrimai...
O šiandien paskambino gines akušere sako,kuo greičiau pasirodykite iki atostogu gyd.o tai rado kokiu tai pakitimu,tipo nesinervuokit viskas gerai doh.gif (dariausi vel PAP ) tai jau dabar nebezinau ka ir galvoti... Rado kazka blogo-tai faktas reiks operacijos verysad.gif verysad.gif Dabar kaip jau bijau...Idomu,o Kaune pasiulo kur nori operuotis,ar paskiria pagal rajona? Ir idomu,kaip ta operacija....uzmigdo?Siaubas!Jau man reik pscihologines pagalbos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(@akytė@ @ 2009 06 18, 15:26)

Nepanikuok, imk 4u.gif
Pirmiausia - palauk, kol sužinosi, ką rado. Žinau, kad sunku...bet bent jau gali dabar pradėt susitaikyt su ta mintim, kad reiks operuotis... Galbūt tie pakitimai dar nedideli (juk tikrindavaisi reguliariai?).
Pažiūrėk į tai iš kitos pusės - juk galbūt tai ir yra laimė, kad dabar rado pakitimų ir laiku viską sutvarkys, išvengsi blogesnės ligos mirksiukas.gif
Man iškart nustatė CIN3 ir CIS, atsakymus, beje, sužinojau tik po pusmečio nuo tyrimo (per nesusipratimą galvojau, kad tas tyrimas pas mane geras doh.gif ). Buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus, praverkiau visą dieną tada... Bet šiai dienai pradedu galvot, kad visgi man pasisekė...juk galėjau išvis nesitikrint ir nežinot, kas ten darosi... Mane iškart siuntė konizacijai, be jokių biopsijų. Kaip gydytoja sako - spėjom dar laiku "pagauti" visa tai thumbup.gif . Po konizacijos praėjus 3 mėn PAP tyrimas geras thumbup.gif . Galėčiau turbūt vadinti save laimės kūdikiu biggrin.gif . Taip kad ir tu tikėk, svarbiausia - tikėti mirksiukas.gif
Vilniuj galima rinktis, kur operuotis, tai manau, kad ir Kaune turėtų taip būt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AgVi @ 2009 06 10, 07:44)
Sveikos, merginos  4u.gif
Pagaliau galiu ir aš pasidžiaugti kontrolinio PAP tyrimo po konizacijos atsakymais - jokiu blogu pakitimu nerasta  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Kartosim po pusmečio dabar  smile.gif
Taigi - linkiu ir jums visoms sveikatos ir gerų žinių  mirksiukas.gif  4u.gif

Sveikinu, na va šaunuolė, jau sveika 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dangkiku @ 2009 06 18, 16:31)
Sveikinu, na va šaunuolė, jau sveika 4u.gif

Ačiū 4u.gif Garantuotam sveikumui reikia dviejų gerų tyrimų iš eilės. Bet vistiek gi baisiai faina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(allisa @ 2009 06 09, 10:11)
man jinai darys 06.25,labai idomu ar ka nors jai duoti pries operacija g.gif

laba

dave po 200Lt, nes pries nesigavo
Papildyta:
QUOTE(maza saulyte @ 2009 06 04, 15:43)
pas mane CIN2 ir sake jei tik pablogetu-pjautu..bet dabar reikia vaiku susilaukti ir tada ziuresim..bandysim organizma taip sutvarkyti smile.gif

nenoriu gazdinti, bet man po biopsijos nustate tik CIN1, bet kadangi buvo radstas ŽPV, na, dar ir is akies buvo matyti, kad ten negrazu, tai aciu DIEVUI ir geram gydytojui, kuris patare operuotis,, o isoperavus nustate 1 vezio stadija, todel buk atsargi ir bent nestumo metu prasyk pastoviu biopsijos tyrimu....
reikia save saugoti....
Atsakyti
Dėkui uz atsakyma 4u.gif ir palaikyma...
Ryt einu pas gine tai galutinai suzinosiu ka ten rado,dar norėčiau išsiaiškinti kas yra ta biopsija?Man dare PAP,o biopsija,ar tai ten per toki aparata kur ziuri? blush2.gif Ir dar čia rašot ADITE išpjovus rado 1stadijos vezi...tai kaip čia skaitosi jau jis neišgydomas,?ar reik laukti antros stadijos?ar galima pasveikti?
Blogiausia ,kad mano giminei artimas zmogus mirė nuo gimdos kaklelio vezio-tai rizikos grupeje esu,o ir tyrimai blogi... doh.gif Nezinau ko laukti,bet rytojus gal parodys ka verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(@akytė@ @ 2009 06 21, 22:32)
Dėkui uz atsakyma  4u.gif ir palaikyma...
Ryt einu pas gine tai galutinai suzinosiu ka ten rado,dar norėčiau išsiaiškinti kas yra ta biopsija?Man dare PAP,o biopsija,ar tai ten per toki aparata kur ziuri? blush2.gif Ir dar čia rašot  ADITE išpjovus rado 1stadijos vezi...tai kaip čia skaitosi jau jis neišgydomas,?ar reik laukti antros stadijos?ar galima pasveikti?
Blogiausia ,kad mano giminei artimas zmogus  mirė nuo gimdos kaklelio vezio-tai rizikos grupeje esu,o ir tyrimai blogi... doh.gif Nezinau ko laukti,bet rytojus gal parodys ka  verysad.gif

biopsija-tai kaip paima gimdos kaklelio audinio gabaliuka ir tiria ji,atsakymas bent man buvo uz 14 dienos,nejauciau visiskai nieko kaip eme.o tuo paciu metu ir per aparata pasiziurejo kolkoskopa-tai vadinasi kolkoskopija.
Atsakyti
supratau.Grįzau iš gines PAP tyrime rado kokiu tai Ascus H ar kaip ten mačiau parašyta ax.gif Tai sake kadangi reikalinga ta biopsija rimtesniam ištyrimui,ir kadangi nebesiruošiu gimdyti dar,tai sake geriausia kartu su biopsija išsipjauti ir zaizdele ir gyventi ramiai.....Nes tipo jei paims meginuka iš vienos zaidzdeles vietos,kadangi ji didele tipo gal kitam sone butu kas negerai ir nepastebeta...tai liepe pagalvoti...del operacijos ,suvartoti poligynax zvakutes ir po menesiniu pasirodyti dar tai kolkoskopijai...Itariu operuosiuosi doh.gif mirksiukas.gif ka geriau čia sugalvosi..jei nezinai ar bus geriau nuo to ar blogiau...
Atsakyti
QUOTE(@akytė@ @ 2009 06 22, 16:47)
supratau.Grįzau iš gines PAP tyrime rado kokiu tai Ascus H ar kaip ten mačiau parašyta  ax.gif Tai sake kadangi reikalinga ta biopsija rimtesniam ištyrimui,ir kadangi nebesiruošiu gimdyti dar,tai sake geriausia kartu su biopsija išsipjauti ir zaizdele ir gyventi ramiai.....Nes tipo jei paims meginuka iš vienos zaidzdeles vietos,kadangi ji didele tipo gal kitam sone butu kas negerai ir nepastebeta...tai liepe pagalvoti...del operacijos ,suvartoti poligynax zvakutes ir po menesiniu pasirodyti dar tai kolkoskopijai...Itariu operuosiuosi  doh.gif  mirksiukas.gif ka geriau čia sugalvosi..jei nezinai ar bus geriau nuo to ar blogiau...

Kolposkopija - kai apziuri gimdos kakleli su spec mikroskopu. Siaip dazniausiai ima biopsija is keliu vietu o ne vienos kad butu tiksliau. Jei gydytoja pataria operuotis tai turbut cia yra geriausias sprendimas blush2.gif Nesijaudink, viskas bus gerai- turi buti 4u.gif
Atsakyti
aha, man irgi is keliu vietu biopsija eme...
Atsakyti
Na man vistiek idomiausia dar yra vienas klausimas g.gif
Išpjovus zaizdele tarkim,jei viskas bus čiki ....kaip gyd.sako tai dar nereiškia kad visam gyvenimui nebeturesi tos problemus,tarkime bet kada kad ir po kiek laiko gali rastis vel tu pakitimu, g.gif gali aišku ir nebeatsirasti...Vistiek reikia stebetis ir darytis tyrimus...
Bet tada tarkim jei atsiranda ka tada jie daro???Arba ka daro tom kuriom PAP tyrimas blogas,nors ir zaizdeles išvis nera???Ka tada jie išjauna?Arba jei kaklelis "švarus be zaizdos jau" ir jau nera ka pjauti,nes viskas išpjauta kaip jie tada gydo??? Gal kas turi kokios info,ar gali paaiškinti?Arba jau randa pirma vezio stadija,tai ar gydo kaip nors?Ar laukia antros doh.gif Ar tai išgydoma?
Atsakyti