Įkraunama...
Įkraunama...

konizacija

QUOTE(pasimetus1140 @ 2009 05 13, 15:15)
o kada po tokios operacijos pasitikrinti reikejo ateiti, ar gerai gyja?

Na, šiaip maždaug po mėnesio (po mėnesinių) jau turi gydytoja apžiūrėt, jei jokių problemų nekyla. Bet aš asmeniškai turėjau problemų, tai jau po savaitės pas gydytoją ėjau, o vėliau - kas savaitę.
Atsakyti
QUOTE(mama2009 @ 2009 05 13, 10:13)
Sveikutes:) Papasakosiu ir aš savo istoriją. Beveik prieš metus nueinu pas ginekologę, pasidarau tyrimus, atsakymai prasti: CIN3. Gydytoja sako: reikia konizaciją daryti, nes jei lauksi, tai po kokių 4-5 metų gali ir vėžys būti. Aš dar perklausiau ar dabar vėžio nėra, na maža ką... Ji mane nuramino, tikrai ne. Viskas ok, nuvažiavau į ligoninę, susitariau dėl konizacijos. Paskirtą dieną atvažiavau, nuvedė mane į palatą, persirengiau, palaukiau 2 valandas kol mano eilė ateis. Paguldė ant operacinio, narkozę davė, pažadino. Kol kas viskas gerai, nieko neskauda, pilvo nemaudžia. Gal po valandos ateina mano gydytoja ir sako: nieko jums nepadariau, nes pamačiau auglį... doh.gif .Paėmė iš to auglio biopsiją ir liepė ateiti po kelių dienų rezultatus sužinoti. Su kirbančiu nerimu nueinu, atsakymas: tikrai vėžys tik dar neaiški stadija. Davė vieno onkologo telefoną. Susitariau tą pačią dieną, diagnozė - gimdos kaklelio vėžys 3 st. Niekada iki tol nekraujavau ir nieko neskaudėjo, mėnesinės buvo reguliarios. Praėjau pragaro vartus, chemijos, švitimai, vidiniai švitinimai, bet čia istorija jau kitai temai mirksiukas.gif  Dabar viskas OK smile.gif

eik tu peklon, kaip uzjauciu. saunuole, kad esi stipri ir beveik su humoru apie tai sugebi papasakoti. dabar tikek kad busi visada tik sveika sveika, tiap ir bus mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(pasimetus1140 @ 2009 05 13, 16:15)

reikejo ir ne karta.
gyja apie 2 menesius, po to galima jau su vyru draugauti. gydytoja pasako, kada.
oj pamenu kokie isalke buvom, uzsisakem viesbuti su burbuline vonia, jaudinausi kaip pries pirma karta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pasimetus1140 @ 2009 05 13, 15:15)

gydytoja mane tikrino pries uzbaigiant nedarbinguma, t.y. po 2 saviciu, bet tikrino tik todel kad pasiprasiau, nes isvakarese labai skaudeno pilveli, pasirodo tik skausminga ovuliacija tada buvo... po pirmuju menesiniu reik pasirodyt gydytojai, kad paziuret ar sugije ir pan. man buvo kaip tik lygiai menuo po operacijos, kai po menesiniu pas gydytoja ejau.. pasiziurejo, viskas buvo graziai sugije ir isdave leidima MB visapusiskai dziaugtis wub.gif savo gydytojos dar kelis kartus perklausiau kaip del planuojamo nestumo, ar susilaikyt ir pan, tai atsakymas buvo toks - tik pirmyn ir nereikia laukt wink.gif
tikiuosi padejo toks mano issipletimas 4u.gif
Atsakyti
Man padare vakar sita operacija...kai suzinojau, kad tokios operacijos reikes gydytojas sake, kad jei gerai jausiuosi po narkozes, ta pacia diena paleis namo...
vakar is kart po operacijos atejo sesute ir pasake, kad reiketu pasilikti per nakti del atsargumo...veliau atejo po mazdaug valandos, kai jau narkoze buvo visiskai issigaravus ir pakartojo ta pati...siaip issigandau bijau.gif pagalvojau, tikriausiai kazkas nepavyko, nes juk gydytojas buvo zadejes namo paleisti. tai nuo to antro karto taip manes niekas ir neaplanke daugiau. gydytoja tik snd pamaciau...apziurejo prie isleidziant is ligonines...
vat ir nesupratau, ko ten mane laike, jei niekas nuo pietu nebuvo aplankes...
siaip labai nustebau, kad gydytojas neatejo pasiklaust, kaip jauciuosi ir papasakot, kaip operacija praejo... net nezinau, ar daug man pasalino...niekas taip ir nepaaiskino... verysad.gif is viso mazai ka pasake...praktiskai tik ka istraukiau...tai dabar taip vat nelabai ka ir zinau...uztat ir klausineju visko g.gif
Atsakyti
QUOTE(pasimetus1140 @ 2009 05 13, 21:30)
Man padare vakar sita operacija...kai suzinojau, kad tokios operacijos reikes gydytojas sake, kad jei gerai jausiuosi po narkozes, ta pacia diena paleis namo...
vakar is kart po operacijos atejo sesute ir pasake, kad reiketu pasilikti per nakti del atsargumo...veliau atejo po mazdaug valandos, kai jau narkoze buvo visiskai issigaravus ir pakartojo ta pati...siaip issigandau  bijau.gif pagalvojau, tikriausiai kazkas nepavyko, nes juk gydytojas buvo zadejes namo paleisti. tai nuo to antro karto taip manes niekas ir neaplanke daugiau. gydytoja tik snd pamaciau...apziurejo prie isleidziant is ligonines...
vat ir nesupratau, ko ten mane laike, jei niekas nuo pietu nebuvo aplankes...
siaip labai nustebau, kad gydytojas neatejo pasiklaust, kaip jauciuosi ir papasakot, kaip operacija praejo... net nezinau, ar daug man pasalino...niekas taip ir nepaaiskino... verysad.gif is viso mazai ka pasake...praktiskai tik ka istraukiau...tai dabar taip vat nelabai ka ir zinau...uztat ir klausineju visko  g.gif

4u.gif Nesinervink, man taip pat buvo,,,na tiesa, po operacijos buvo koplikacijų, tai palaikė dvi dienas,,,ir aplink mane niekas nešokinėjo,,,vakare paklausė ar nebekraujuoju,,,,ir ryte, ir viskas,,,dar tiesa, kitą dieną budėjo jau kitas gydytojas,,,tai jis mane prigasdino ,kad su mano pažeidimais gali būti ir vėžys doh.gif doh.gif doh.gif ir aplamai elgėsi jis išsaukiančiai,,,pas tokį niekad neičiau schmoll.gif o mano daktarė užbėgo manes aplankyti,,,nors tą dieną jai buvo išeiginė thumbup.gif nesinervink,kai eisi atsakymo,tai ir pasitikrinsi,,,ir aišku žiūrėk, kaip jausies....sėkmės 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif smile.gif
Atsakyti
jis man net nepasake kad tirs ta, ka ispjove... sako ateikit po men, pasiziuresim, kaip gyja... o apie tyrimus nieko...
kadangi zino, kad nestuma planuojam, sako po kokiu 2 men galesit jau bandyt nestuke.gif bet dabar galvoju gal pirma atsakymu palaukti verysad.gif
o po sitos operacijos ta zaizdele dar lieka? ir ta onkocotilogini dar daro?
Atsakyti
QUOTE(pasimetus1140 @ 2009 05 14, 09:21)

o po sitos operacijos ta zaizdele dar lieka? ir ta onkocotilogini dar daro?

Operacijos metu pašalina tą žaizdelę su visais negerais pakitimais, gimdos kakleliui sugijus turėtų nebelikt jokių žaizdelių. Bent jau man mano ginė sakė, kad sugijo viskas labai gerai - kaip naujas thumbup.gif . O onkocitologinį tepinėlį po konizacijos daro praėjus 3 mėn ir pusei metų. O paskui jau pagal atsakymus žiūri - ar kartą metuose tikrint toliau, ar dažniau, ar rečiau.
Nepergyvenk, tikėkis, kad viskas bus gerai 4u.gif Aš irgi vaikelį planuoju ir tikiuosi, kad mano svajonės išsipildys mirksiukas.gif
Atsakyti

tai jeigu tos zaizdeles jau nebeliek, ji uzgyja, tai is kurios vietos ima ta onkocitologini tyrima? g.gif man vis imdavo is zaizdeles....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pasimetus1140: 15 gegužės 2009 - 08:05
QUOTE(pasimetus1140 @ 2009 05 15, 09:03)
tai jeigu tos zaizdeles jau nebeliek, ji uzgyja, tai is kurios vietos ima ta onkocitologini tyrima?  g.gif  man vis imdavo is zaizdeles....

Jei aš teisingai suprantu - pakitimų (blogųjų ląstelių) gali būti ir ne žaizdelėje g.gif . Būna, kad jokių žaizdelių moterys neturi, o suserga unsure.gif . Žaizdelės tik padidina riziką.
O onkocitologinį ims nuo gimdos kaklelio - tiesiog "nugramdo" su specialiu šepetėliu šiek tiek paviršinio epitelio ir tiria, ar ten nėra pakitimų. Bent jau aš taip suprantu rolleyes.gif .
Atsakyti
taip taip, tiesiog nuo kaklelio pagramdo
o ka ispjauna visada tikria, tai kaip ir savaime aisku, gal del to nieko nepasake.
Atsakyti
Sveikos, man konizacija atlikta sausio 13d., paimta biopsija patvirtino diagnoze 0 vezio stadija(atseit ne vezys). Nuo to laiko mazdaug kas menesi ir dazniau lankausi pas gydytoja: zvakutes, antibiotikai, pakartotinis citologinis, pakitimu laukas yra, su tais paciais pakitimais kaip ir pries operacija. Dabar dar vieni antibiotikai ir zvakutes, birzelio 3d. pakartotinis citologinis, o po to... einu nusisaut arba drinks_cheers.gif, nes jau atsibodo.
Atsakyti
QUOTE(SUkasom @ 2009 05 27, 00:33)
Sveikos, man konizacija atlikta sausio 13d., paimta biopsija patvirtino diagnoze 0 vezio stadija(atseit ne vezys). Nuo to laiko mazdaug kas menesi ir dazniau lankausi pas gydytoja: zvakutes, antibiotikai, pakartotinis citologinis, pakitimu laukas yra, su tais paciais pakitimais kaip ir pries operacija. Dabar dar vieni antibiotikai ir zvakutes, birzelio 3d. pakartotinis citologinis, o po to... einu nusisaut arba  drinks_cheers.gif, nes jau atsibodo.

Na jau nereikia taip drastiskai schmoll.gif visos turim tu bedu, bet visada reikia tiketi ir savimi rupintis 4u.gif
Atsakyti