Įkraunama...
Įkraunama...

konizacija

QUOTE(pasimetus1140 @ 2009 05 08, 11:54)
kiek zmoniu, tiek ir nuomoniu... g.gif
galvojau apie kito gydytojo konsultacija...bet ir maniskis neliepe man butinai operuotis. Jis isvardino galimus variantus ir pasake: cia jum spresti kaip pasielgti...
sake, kad gali issivystyti i kazka daugiau, bet gali ir neissivystyti. gali prapult po gimdymo, bet gali ir neprapult... sako negaliu pasakyt, kaip tau butu...niekas sito nezino.
sake nestumui, isnesiojimui itakos neturi. tik gali buti, kad gimdymo metu paaiskes, jog cezari reikia daryti. sako dabar jau lyg tais nepraktikuoja, bet anksciau netgi rekomenduodavo darytis operacija nes gimdos kakleli randas sustiprina. sako ten raumuo kuris kartais atsipalaiduoja del ko gali ivykti persileidimas, o kai lieka randas jis visada tvirtas ir neatsipalaiduoja tai prilaiko vaisiu...

Sveika 4u.gif
Mano nuomone butu gimdyti smile.gif , issioperuoti visada spesi, juk ne CIN 2, CIN 3. Zinoma gali atsirasti ir didesni pakitimai, bet mane neramintu ar pavyktu po operacijos sekmingai isnesioti. As pastojau turedama CIN 3, pamenu gine visa skyriu susikviete kad pasitarti biggrin.gif , bet nusprendem gimdyti. visa nestuma stebejo ir dare PAP testus, gimdziau gruodzio 2 d., o sausio 20 mane operavo.
Kita vertus, tau CIN 1, tai praktiskai tik pavirsiu pasalintu, daug nenureztu, gal itakos jokios ir nebutu isnesiojimui, bet as nerizikuociau.
Zinau, kaip sunku apsispresti, bet zinok, kad bet kuriuo atveju viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Sunku apsispręsti tokiais klausimais doh.gif Mano gine patarė su AS-CUS pasidaryti biopsiją, o ligoninės gydytojas atkalbėjo, pasiūlė gydyti ir dar daryti vieną citologinį, o po to spręsti dėl biopsijos g.gif Nusprendžiau pabandyti pasigydyti, pjaustytis suspėsiu...O gal biopsija ir konizacija - ne tas pats?
Atsakyti
QUOTE(Lioka @ 2009 05 08, 17:36)
Sunku apsispręsti tokiais klausimais  doh.gif Mano gine patarė su AS-CUS pasidaryti biopsiją, o ligoninės gydytojas atkalbėjo, pasiūlė gydyti ir dar daryti vieną citologinį, o po to spręsti dėl biopsijos  g.gif Nusprendžiau pabandyti pasigydyti, pjaustytis suspėsiu...O gal biopsija ir konizacija -  ne tas pats?

Labukas smile.gif
Biopsija, tai kai paima nesveiko audinio gabaleli histologiniam tyrimui, o konizacija, tai kai salina dali gimdos kaklelio, butent ta, kur audinys nesveikas ir kartais siek tiek daugiau (apsidraudimui), bent jau man taip buvo smile.gif , o tada ta visa pasalinta dali taip pat tiria.
Daznai buna, kad pirma Pap testas, tada daro biopsija, ir jei biopsijos atsakymai blogi, tada daro konizacija. Tikiuosi as cia aiskiai... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Merė Popins @ 2009 05 08, 12:22)
Kita vertus, tau CIN 1, tai praktiskai tik pavirsiu pasalintu, daug nenureztu, gal itakos jokios ir nebutu isnesiojimui, bet as nerizikuociau.

tikrai nebutinai taip. kiek pasalintu, cia priklausytu ir nuo to, kurioj vietoj ta 'zaizdele' ir pakitimai. pvz. pas mane buvo ascus, 'zaizdele' beveik paciam kaklelio virsuje, tai jei butu dare konizacija, butu saline beveik visa kakleli.
Atsakyti
QUOTE(Merė Popins @ 2009 05 08, 23:24)
Labukas  smile.gif
Biopsija, tai kai paima nesveiko audinio gabaleli histologiniam tyrimui, o konizacija, tai kai salina dali gimdos kaklelio, butent ta, kur audinys nesveikas ir kartais siek tiek daugiau (apsidraudimui), bent jau man taip buvo  smile.gif , o tada ta visa pasalinta dali taip pat tiria.
Daznai buna, kad pirma Pap testas, tada daro biopsija, ir jei biopsijos atsakymai blogi, tada daro konizacija. Tikiuosi as cia aiskiai... rolleyes.gif

Ačiū, supratau, ant mano siuntimo buvo parašyta biopsijai, bet ginė kažkodėl kalbėjo ir apie nedarbingumo lapelį, jei reikėtų...Negi po biopsijos būna tokia bloga savijauta, ar duoda tumpalaikę narkozę?
Atsakyti
QUOTE(Lioka @ 2009 05 10, 07:26)
Ačiū, supratau, ant mano siuntimo buvo parašyta biopsijai, bet ginė kažkodėl kalbėjo ir apie nedarbingumo lapelį, jei reikėtų...Negi po biopsijos būna tokia bloga savijauta, ar duoda tumpalaikę narkozę?

Priklauso nuo organizmo, vienom buna viskas gerai, o kitos ir pakraujuoja. Viena moteris cia kazkur rase, kad jai nuskausminimo nedare, ji iskart ejo i darba, jautesi puikiai. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Lioka @ 2009 05 10, 08:26)

QUOTE(rjv @ 2009 05 10, 09:39)
Priklauso nuo organizmo, vienom buna viskas gerai, o kitos ir pakraujuoja. Viena moteris cia kazkur rase, kad jai nuskausminimo nedare, ji iskart ejo i darba, jautesi puikiai.  rolleyes.gif

Cia gal kai kuriom. Man irgi po biopsijos idejo tampona, binta toki metrini biggrin.gif sake ryte isimt, dar klausiau ar galiu eiti i darba po pietu, gydytoja sako as su nupjautu pirstu dirbau, o tau padariau tik kaip uodo ikandimai tose 4 vietose, tik sake privengti 2 savaites sunkiu svorio kilnojimu ir 2 savaites netureti intymiu santykiu. Ir man nekraujavo isvis, kai isemiau ta tampona. tik keleta dienu pamaude pilvo apacia ir jokio tepliojimo. Gal dar cia nuo gydytojo priklauso, kaip ta biopsija padaro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ragany: 10 gegužės 2009 - 09:18
QUOTE(Merė Popins @ 2009 05 08, 15:22)
Zinau, kaip sunku apsispresti, bet zinok, kad bet kuriuo atveju viskas bus gerai  mirksiukas.gif

Pagal naujausias rekomendacijas, nebesiulo prie CIN1 operuotis. Galima krioterapija, lazerio terapija, bet ir tas nebutina. Per 2 metus 90% CIN1 isnyksta. Tik reiktu nepamirsti tikrintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arven: 10 gegužės 2009 - 14:43
QUOTE(Arven @ 2009 05 10, 15:41)
Pagal naujausias rekomendacijas, nebesiulo prie CIN1 operuotis. Galima krioterapija, lazerio terapija, bet ir tas nebutina. Per 2 metus 90% CIN1 isnyksta. Tik reiktu nepamirsti tikrintis.

Nu man gydytoja irgi buvo sakius, kad su CIN1 galiu per 3-4 metus pilnai pasveikt, bet va, ant biopsijos lapo maciau vedejas skyriaus parases "spresti klausima del operacinio gydymo" g.gif
Atsakyti
o sakykite, jei buvo nustatyta CIN3, atlikta konizacija ir istirtas ispjautas gabaliukas tai patvirtino, praejus 6 men. po operacijos tyrimas parode CIN1, gydytoja pasake, kad viskas yra gerai, ar tai reiskia, kad galima save priskirti prie tu 90 prc. kurie pasveiksta turincios CIN1, nors ir buvo kazkada CIN3?
Atsakyti
Manau, kad priskirti save prie tų laimingųjų galima tada, kai tyrimai parodo pradžioj CIN 1, o vėliau - nebelieka nei to... Nes jei rodo CIN1, tai išlieka 2 tikimybės: 1) kad tas CIN1 pranyks; 2) kad tas CIN1 progresuos į CIN2, CIN3...
Rytoj bandysiu pakliūt pas gydytoją kontroliniam PAP... doh.gif ...
Atsakyti
Jau paėmė tyrimą, belieka laukti gerų rezultatų mirksiukas.gif
Atsakyti