QUOTE(pasimetus1140 @ 2009 05 08, 09:01)
Sveikos,
Man gimdos kaklelyje irgi yra zaizdele...Nuo tada kai gydytoja ja aptiko daro onkocitologini tyrima. Is pradziu darydavo kas metai, kol buvo viskas gerai. Paskui tyrimas pradejo rodyti kazkokius pakitimus ir pradejom daryti kas puse metu. tyrimas vis neaiskus, bet gydytoja sakydavo, kad nieko baisaus, tiesiog reikia stebeti. Pradejau galvoti apie nestuma ir perejau i kita klinika pas kita gydytoja. Padare tyrima, sako nelbai cia aiskus pakitimai, reiketu atlikti biopsija, jei sutiktumet. sakau nu aisku darom. Padare... Jokiu narkoziu, kaip cia skaiciau kitom...jokiu nejautru...jauciau tik znybtelejima ir po biopsijos ejau tiesiai i darba.
Biopsijos atsakymas CIN1. Gydytojas paaiskino, kad arba galima gydyti, arba sako gimdykit, gali buti, kad po gimdymo isnyks...gydymas - operacija. sakau tai gal geriau gimdyti pirmiau...o jis sako yra buve atveju net ir tokiam amziui kaip tavo, kad besilaukianciom moterim diagnozuotas vezys. nestumo metu nusilpsta imunine sistema ir lengviau prikibti. pagalvojau, kad man labai daznai visokie uzdegimai kimba ir taip, tai per nestuma juo labiau gali...be to, jau tas tyrimas keli metai neaiskus, tik niekas detaliau netyre...sakau tada operuojam...
bet dabar kiek pasiskaiciau, niekam nera operave, kai CIN1... be to, kad po to neisnesioja dag moteru..Nzn ka ir galvot ir ka daryt. o apsisprest turiu per savaitgali. dar neturiu vaiku, baisu rizikuoti...bet baisu ir nesioperuoti...
Gal kam nors taip yra buve? padekit
Mano nuomone, operuokis, ir operacija bus lengvesne esant CIN1, daug nereikes nupjauti tik pavirsiu, beto tie CIN'ai labai greitai dideja (daugumai) tuoj CIN2, poto CIN3, kam to reikia, ir operacijos poto gilesnes. O del kudikio isnesiojimo tikrai nieko baisaus, isnesiosi drasiai. As pati esu po konizacijos (dare pries 1 m.) dabar laukiuosi, uz gero men. turesiu leliuka, kol kas viskas gerai, tfu tfu...ir mano gydytoja sake, kad konizacija tikrai isnesiojimui neturi itakos...Sekmes