Įkraunama...
Įkraunama...

konizacija

QUOTE(Bjauriuke @ 2009 03 15, 11:59)
Dar klausimas - o po konizacijos reikia vartot kokius nors vaistus (be nuskausminamuju pagal poreiki), zvakutes?

Nuo nupjauto audinio daro tyrimus, jeigu ras uzdegimu (man buvo cervicitas), tai gydytoja paskirs vaistuku. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bjauriuke @ 2009 03 15, 11:59)
Dar klausimas - o po konizacijos reikia vartot kokius nors vaistus (be nuskausminamuju pagal poreiki), zvakutes?

Man kas trecia vakara (kol kas tik viena karta) deti zvakute. Tai iki vizito sudesiu dvi. Nuskausminamuosius geriau dvi dienas, neskaudejo, bet kaip anesteziologe sake, pagerk, nes jie ir priesuzdegimiskai veikia.
Atsakyti
Sveikos,
Gimdos kaklelio operacija turejau pries pusantru metu smile.gif atrodo kaip ir gerai jauciuosi, tik pasiskaicius cia kazkodel susirupinau del tu citologiniu tepineliu schmoll.gif As po operacijos pirma karta citologini pasidariau tik po puses metu, nes man taip rekomendavo pati gydytoja. g.gif O jus cia rasot, kad tikrinates kas 3 menesiai g.gif , okai buvau paskutini karta, tai isvis pasake, kad po metu dabar ateiciau, nesuprantu, o kartu ir baugina verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(egidara @ 2009 03 16, 17:39)
Sveikos,
Gimdos kaklelio operacija turejau pries pusantru metu smile.gif  atrodo kaip ir gerai jauciuosi, tik pasiskaicius cia kazkodel susirupinau del tu citologiniu tepineliu schmoll.gif  As po operacijos pirma karta citologini pasidariau tik po puses metu, nes man taip rekomendavo pati gydytoja.  g.gif  O jus cia rasot, kad tikrinates kas 3 menesiai  g.gif , okai buvau paskutini karta, tai isvis pasake, kad po metu dabar ateiciau, nesuprantu, o kartu ir baugina verysad.gif

Manau teisingai darai, nes kas tris menesius netikslinga smile.gif Tik po operacijos po triju men, o paskui po metu ir paskui vel po triju gal tik smile.gif
Atsakyti
QUOTE(PUka @ 2009 03 16, 23:44)
Manau teisingai darai, nes kas tris menesius netikslinga smile.gif Tik po operacijos po triju men, o paskui po metu ir paskui vel po triju gal tik smile.gif

Persigandau labai, galvojau, kad nebutu kas nesuziureta, kad taip retai man pas gydytoja reikia lankytis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(egidara @ 2009 03 16, 23:30)
Persigandau labai, galvojau, kad nebutu kas nesuziureta, kad taip retai man pas gydytoja reikia lankytis mirksiukas.gif

Man tai liepė darytis praėjus 3 mėn po operacijos, o paskui - po 6 mėn. O tada jau žiūrės pagal rezultatus - ar kas metus daryt, ar po 3 metų.
Atsakyti
Sveikos,
merginos gal galit atsakyti.
Man buvo padaryta operacija, išpjauta pakenkta kaklelio dalis. Kada po tokios operacijos rekomenduojama pastoti? Ta prasme, reikia kažkiek išlaukti, ar tiesiog sugyja ir viskas. Kitą mėnesį eisiu pas gydytoją tai paklausiu, tiesiog labai užsinorėjau sužinot anksčiau, gal kuri susidūrus?
Atsakyti
QUOTE(toscana @ 2009 03 17, 13:08)
Sveikos,
Man buvo padaryta operacija, išpjauta pakenkta kaklelio dalis. Kada po tokios operacijos rekomenduojama pastoti? Ta prasme, reikia kažkiek išlaukti, ar tiesiog sugyja ir viskas. Kitą mėnesį eisiu pas gydytoją tai paklausiu, tiesiog labai užsinorėjau sužinot anksčiau, gal kuri susidūrus?

Na kazkaip tai siuo metu neaktuali problema, bet is tikruju manyciau, kad is kart pastoti butu ne logiska ax.gif
Atsakyti
QUOTE(toscana @ 2009 03 17, 12:08)
Sveikos,

Man irgi prieš pusantro mėn padarė tokią operaciją. Tai operavęs gydytojas sakė, kad po mėnesio jau galima pastot, kai sugyja viskas. Tuo tarpu mano ginės nuomone - galima po poros mėnesių, o geriausia būtų po kokių 3-4 mėn. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, noriu paklausti jusu nuomones. Mano draugei po onkocitologinio tyrimo nustate ascus, gydytoja siulo is karto tvarkyti kakleli lazerio pagalba (kaip suprantu cia viena is konizacijos rusiu???) kiek pati zinau tai esant ascus skiriamas tik stebejimas ir pakartotiniai tyrimai, nes pati turiu panasiu bedu, tai dare papildomus tyrimus, o jai siulo nieko nelaukiant tvarkyti kakleli g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamyteLina: 18 kovo 2009 - 11:06
QUOTE(MamyteLina @ 2009 03 18, 11:04)
Sveikos merginos, noriu paklausti jusu nuomones. Mano draugei po onkocitologinio tyrimo nustate ascus, gydytoja siulo is karto tvarkyti kakleli lazerio pagalba (kaip suprantu cia viena is konizacijos rusiu???) kiek pati zinau tai esant ascus skiriamas tik stebejimas ir pakartotiniai tyrimai, nes pati turiu panasiu bedu, tai dare papildomus tyrimus, o jai siulo nieko nelaukiant tvarkyti kakleli  g.gif

Mano patarimas: reikalinga keliu gydytoju konsultacija. Jeigu visi sakys daryti konizacija, reiskia taip ir reikia daryti.
Atsakyti
parasiau kitoj temoje, bet gal nesupyksit, kad pasikartosiu ir cia...
pirmadieni man atliko g.k. konizacija vilniaus gimdymo namuose (tyzenhauzu g.).. labai saunus personalas thumbup.gif is ligonines paleido tik vakar.. po operacijos visa diena labai sunkiai gaivelejausi po narkozes - galva plyso, pykino, visai vakare teko sesutei ir su lasalinem aplink mane sokinet. tiek gydytojas, tiek sesutes sake, kad man taip blogai tik del per stiprios narkozes.. visa ta diena man buvo lovos rezimas.. vakar ryte jau leido lipt is lovos, gydytojas apziurejo, dar suleido pakartotinai antibiotikus, atsake i mano klausimus, prisake saugot ir save mylet ir israse namo... histologinio tyrimo atsakymai bus po 7-10 dienu, bet sesute sake jau penktadieni pamegint pasiskambint... parvaziavau su masiniuku i namus pati... o sudetingiausia buvo uzlipt i namus i 4 auksta, tai su pasiilsejimais lipau, namus kol pasiekiau visa slapia buvau... savijauta nebloga, tik jauciu bendra organizmo silpnuma. pilva maude po operacijos ta diena, dabar neskauda, teplioja...
siandien buvau pas savo ginekologe, nedarbinguma pratese iki pirmadienio, sake kad greiciausiai ir visa kita savaite teks namuose atbut.. bandziau sakyt, kad truks plis turiu kita savaite vistiek darbe but, tai jinai trumpai ir aiskiai pasake - ziuresim pirmadieni kaip jausies...

noriu padekot visoms palaikiusioms ir atsakiusioms i ta kruva klausimu 4u.gif

Atsakyti