Įkraunama...
Įkraunama...

konizacija

QUOTE(PUka @ 2009 03 11, 23:08)
Šiandien pasidarė sunkiau normaliai atsisėsti, toks jausmas kaip po gimdymo, pasižiūriu ogi viena vidinė l.lūpa labai smarkiai patinus  g.gif  gal per operacija kaip nors smarkiau patempė  unsure.gif

Man panašiai buvo. Galvojau irgi, kad gal patempė ar nuspaudė... Bet kuo toliau, tuo labiau skaudėjo, paskui buvo ir temperatūra užkilus, tai nuvažiavau pas savo ginč pasirodyt - pasirodo, kad matyt operacijos metu su tuo konizatorium netyčia prilietė lytinę lūpą ir nudegino - buvo nemaža žaizda ir jau net su pūlingom išskyrom. Tai teko ir antibiotikus gert, ir dar su antibiotikiniu tepalu tepti tą žaizdą. Bjaurus dalykas šiaip, nes tokioj vietoj kai skauda- nei sėdėt normaliai, nei ką...vaikštant irgi buvo nemalonu. Taip kad jei tau nepraeis tie nemalonūs jutimai - geriau pasirodyk gydytojai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bjauriuke @ 2009 03 10, 19:19)
... jei nukelsiu, tai vel reiks eit pas ginekologe issirasyt siuntima is naujo?...
po sios operacijos kada jau galima vel pradet mastyt apie  nestuke.gif ? nes lialiukas labai laukiamas ir del jo stengiamasi.....
busiu dekinga uz atsakymus  4u.gif

Siuntimas galioja 1 mėn, tai jei ilgiau nukelsi - gali reikt naujo siuntimo. Prieš operaciją dar reikia pasidaryt kraujo tyrimus ir tepinėlį (kad nebūtų kokio uždegimo operacijos metu) - tyrimų "galiojimo laikas" šiaip yra 2 sav. Bet pvz man "užskaitė" ir senesnius, nes man operacija irgi buvo šiek tiek nusikėlus dėl mėnesinių.
Operuotis geriausia iškart po mėnesinių.
Apie lėliuką mąstyt galima po poros mėnesių pradėt, jei viskas gerai. Bent jau man taip ginė sakė. Operavęs gydytojas sakė, kad jau po mėnesio galima, bet aš manau, kad gal labai skubėt neverta mirksiukas.gif
P.S. jei jau planuojamos atostogos su mylimuoju, su kuriuo paskui ilgai nesimatysit, tai gal ir verta nukelt viską porai mėn...neturėtų per tą laiką kažkas labai pablogėt. O po operacijos juk bus celibatas apie 2 mėn doh.gif . Bet šiaip geriau apie tai pasitark su gydytoja (jei tavo ginė tau nepaaiškina nieko dorai, tai su tuo, su kuriuo tarsies dėl operacijos).
Papildyta:
QUOTE(Merė Popins @ 2009 03 11, 00:10)
AgVi, na bet tikrai, lyg tycia nervai tampomi unsure.gif , sakes, tikiuosi ketvirtadieni viskas baigsis ir gerais rezultatais  4u.gif

Na štai, nuvažiavau į ligoninę ir pasiėmiau savo atsakymus iš statistinio skyriaus. Man paaiškino, kad atseit jie buvo išsiuntę juos į polikliniką, bet jiems kompai parodė, kad aš nesu toj poliklinikoj prisirašius, todėl mano išrašai grįžo atgal g.gif . Įdomu...kaip aš tada toj poliklinikoj lankausi ir man kortelę registratūroj duoda, jei aš "nesu prisirašius"? g.gif . Žodžiu - eilinis "liapsusas" gavosi doh.gif . Bet svarbiausia - kad jau turiu juos rolleyes.gif
Tik va nelabai suprantu, ką reiškia tas atsakymas...rašo: "cervikalinė epitelinė neoplazija CIN3 (Ca in situ); ryškus plitimas liaukose. Radikalus pašalinimas (0,2 mm nuo giliojo pjūvio)". Tai tikiuosi, kad visa tai reiškia, jog viską pašalino... Važiuosiu šiandien su tais lapais pas savo ginę nerimstančios širdies nuramint unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(AgVi @ 2009 03 12, 10:11)
Man panašiai buvo. Galvojau irgi, kad gal patempė ar nuspaudė... Bet kuo toliau, tuo labiau skaudėjo, paskui buvo ir temperatūra užkilus, tai nuvažiavau pas savo ginč pasirodyt - pasirodo, kad matyt operacijos metu su tuo konizatorium netyčia prilietė lytinę lūpą ir nudegino - buvo nemaža žaizda ir jau net su pūlingom išskyrom. Tai teko ir antibiotikus gert, ir dar su antibiotikiniu tepalu tepti tą žaizdą. Bjaurus dalykas šiaip, nes tokioj vietoj kai skauda- nei sėdėt normaliai, nei ką...vaikštant irgi buvo nemalonu. Taip kad jei tau nepraeis tie nemalonūs jutimai - geriau pasirodyk gydytojai  mirksiukas.gif

o siaube unsure.gif dar geriau apžiūrėjus lyg skersai paviršius vos įtrūkęs g.gif ... važiuosiu antradienį matysim ką pasakys.

Kaip man pilvą raižo blink.gif tokiais spazmais kaip užeina, viskas viduj kunkuliuoja ... čia įdomu į ką tokia reakcija? į nejautra?

QUOTE(AgVi @ 2009 03 12, 10:35)
Na štai, nuvažiavau į ligoninę ir pasiėmiau savo atsakymus iš statistinio skyriaus. Man paaiškino, kad atseit jie buvo išsiuntę juos į polikliniką, bet jiems kompai parodė, kad aš nesu toj poliklinikoj prisirašius, todėl mano išrašai grįžo atgal  g.gif . Įdomu...kaip aš tada toj poliklinikoj lankausi ir man kortelę registratūroj duoda, jei aš "nesu prisirašius"? g.gif . Žodžiu - eilinis "liapsusas" gavosi  doh.gif . Bet svarbiausia - kad jau turiu juos  rolleyes.gif
  Tik va nelabai suprantu, ką reiškia tas atsakymas...rašo: "cervikalinė epitelinė neoplazija CIN3 (Ca in situ); ryškus plitimas liaukose. Radikalus pašalinimas (0,2 mm nuo giliojo pjūvio)". Tai tikiuosi, kad visa tai reiškia, jog viską pašalino... Važiuosiu šiandien su tais lapais pas savo ginę nerimstančios širdies nuramint  unsure.gif

apsurdas kažkoks schmoll.gif ... laikykis 4u.gif parašyk ką papasakos gine smile.gif
Atsakyti
Na štai ir aš grįžau, visa laiminga clap.gif clap_1.gif
Ginė pasakė, kad man pasisekė: buvo jau gan nemažas pažeidimas, viskas perėję jau į gimdos kaklelio liaukas, bet tas mano vėžys visgi dar sėdėjo vienoj vietoj ir operacijos metu viską pašalino yess.gif good.gif . Kaip supratau - biopsijos atsakymas rodo, kad išpjautam gabaliuke yra dar 0,2 mm sveikų audinių - vadinasi išpjovė viską pakankamai ir nieko daugiau daryti nebereikės, tik po 3 ir po 6 mėn kartoti onkocitologinį tepinėlį bigsmile.gif
Dieve, kokia aš laiminga thumbup.gif
Taigi, merginos, linkiu visoms sveikatos, tikėjimo, rūpinkitės savimi, nestresuokite ir nesinervinkite dėl menkniekių, džiaukitės gyvenimu ir viskas bus gerai 4u.gif Linkiu, kad ateinantis pavasaris su savim atneštų visoms jums tik gerų žinių, gerų jausmų ir gerų nuotaikų friends.gif
Atsakyti
QUOTE(AgVi @ 2009 03 12, 13:31)
...  Dieve, kokia aš laiminga  thumbup.gif ...

thumbup.gif kaip džiaugiuosi už tave thumbup.gif

Atsakyti
siandien buvau tyzenhauzuose... pirmadieni man paskirta konizacija.. kol kas stengiuos negalvot, laukiu. tikiuos, kad namo ta pacia diena paleis- jei man negera, skauda (o panasu, kad taip ir gali buti), tai megstu namuose, iprastoj aplinkoj but... 4u.gif
Atsakyti
SEKMES!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bjauriuke @ 2009 03 13, 23:22)
siandien buvau tyzenhauzuose... pirmadieni man paskirta konizacija.. kol kas stengiuos negalvot, laukiu. tikiuos, kad namo ta pacia diena paleis- jei man negera, skauda (o panasu, kad taip ir gali buti), tai megstu namuose, iprastoj aplinkoj but...  4u.gif

Sekmės 4u.gif ... viskas bus gerai, greičiausiai namučio tą pačią dieną smile.gif
Atsakyti
nedekosiu, bet sekmes prireiks, kad bent saltus nervus islaikyciau... mano brolis turbut labiau nei as pati del to nervuojas, tai pasigailejau prasitarusi.. doh.gif
keista, kad gydytojo dar perklausiau ar tikrai nereikia daugiau jokiu tyrimu pasidaryt iki operacijos... jis pasake - tepinelis buvo darytas, daugiau nieko nereikia, atvaziuok pirmadieni is ryto... bet gal tai normalu, nezinau.. unsure.gif
as vel su savo klausimais doh.gif truputelis nesmagiai jauciuos.. biski geda, nu nezinau tokiu dalyku.. ax.gif kaip pasiruost operacijai-reik ten nusiskust visai ar kaip? jei jau reikia, nesmagiai jausciausi jei dar sesutes turetu ten prie manes pluset doh.gif geriau jau as pati namuose...
ir dar vienas klausimas.. kokios sumos eina gydytojams ir t.t. ? nu nesusidurus su ligoninem as, tai kvailai nuo pat pradziu jauciuos...
Atsakyti
QUOTE(Bjauriuke @ 2009 03 14, 15:50)
nedekosiu, bet sekmes prireiks, kad bent saltus nervus islaikyciau... mano brolis turbut labiau nei as pati del to nervuojas, tai pasigailejau prasitarusi..  doh.gif
keista, kad gydytojo dar perklausiau ar tikrai nereikia daugiau jokiu tyrimu pasidaryt iki operacijos... jis pasake - tepinelis buvo darytas, daugiau nieko nereikia, atvaziuok pirmadieni is ryto... bet gal tai normalu, nezinau..  unsure.gif
as vel su savo klausimais  doh.gif  truputelis nesmagiai jauciuos..  biski geda, nu nezinau tokiu dalyku..  ax.gif  kaip pasiruost operacijai-reik ten nusiskust visai ar kaip? jei jau reikia, nesmagiai jausciausi jei dar sesutes turetu ten prie manes pluset  doh.gif geriau jau as pati namuose...
ir dar vienas klausimas.. kokios sumos eina gydytojams ir t.t. ? nu nesusidurus su ligoninem as, tai kvailai nuo pat pradziu jauciuos...

Del tyrimu: pries operacija dariausi tyrima kraujo grupei.
Del skutimosi: nezinau, as visada pasitvarkau "ten" pries einant pas gydytoja.
Del pinigu: as nieko nemokejau, tik po visko padekojau buteliuku, saldainiukais rolleyes.gif
Ir tiek. Is tikruju visa sita procedura yra paprastesne, nei atrodo is pradziu. Tik kad vienoms po operacijos buna sunkiau, skauda galva, man praejo viskas puikiai!!!
Atsakyti
QUOTE(rjv @ 2009 03 14, 23:02)
Del tyrimu: pries operacija dariausi tyrima kraujo grupei.
Del skutimosi: nezinau, as visada pasitvarkau "ten" pries einant pas gydytoja.
Del pinigu: as nieko nemokejau, tik po visko padekojau buteliuku, saldainiukais  rolleyes.gif
Ir tiek. Is tikruju visa sita procedura yra paprastesne, nei atrodo is pradziu. Tik kad vienoms po operacijos buna sunkiau, skauda galva, man praejo viskas puikiai!!!

Aciukas 4u.gif
is principo as esu pries visus mokejimus... ziuresiu pagal situacija apie tuos atsidekojimus.. as tikiu, kad ner ten sudetinga, bet nuo to maziau jaudintis neiseina... laukiu tos akimirkos, kada jau bus po visko ir ramiai namuose ilsesiuos...
dar karteli aciu visoms uz informacija ir atskymus 4u.gif
Atsakyti
Dar klausimas - o po konizacijos reikia vartot kokius nors vaistus (be nuskausminamuju pagal poreiki), zvakutes?
Atsakyti