Geras užklausimas visiems..Man pačiai visada labai rūpi, kaip sekėsi auginti pomidorus, kurių sėklas gavę iš manęs. Užsakiusių per šiuos kelis metus, tikrai nemažai. Kaip derlius, kaip formos, kaip dygo.. Sėklų favoritus turiu jau keli metai-beveik nesikeičia, tik vienas kitas naujas prisideda.
Šakose žydi-Alicante. Vaisių iki 40vnt šakoje.
Aš visada pasisėju kininių ratilių(astrų),karpytalapių kermėkų įvairių spalvų, gvaizdūnių, na ir šiemet dar nusipirkau saulėgrąžų dekoratyvinių, pabandysiu paissėti, tokios gražios atrodo piešinėly, bet nesu niekada sėjusi ir dar didijį žioveinį, bei dobilinių gomfrenų pasisėsiu ( jos tinka parašyta ir džiovinimui)
Įdomu būtų sužinoti, o kokių Jūs gėlyčių (vienmečių) sėklyčių pasisėjate, kad būtų ko nusiskinti pasimerkimui, kad nereikėtų kokios nors ypatingos priežiūros.
Aš žemės darbuos naujokė, puošdavau lygšiol tik balkoną, šiemet pagaliau atostogausim savo sodyboje, tai ir aš ruošiuos viso ko sėtis. Nežinia tik kaip ten man seksis
Pernai balkone turėjau pasisėjusi leukonijų, ir dviragių, ir paprastų. Likau labai patenkinta, tiesiog svaigstu nuo jų kvapo , tai vat šitų būtinai pasisėsiu po langais. Rekomenduoju
Pernai balkone turėjau pasisėjusi leukonijų, ir dviragių, ir paprastų. Likau labai patenkinta, tiesiog svaigstu nuo jų kvapo , tai vat šitų būtinai pasisėsiu po langais. Rekomenduoju
QUOTE(Regila @ 2008 02 29, 19:10)
Ačiū už atsakymą. Man jie labai patiko.
QUOTE(staselė @ 2008 03 02, 18:50)
Įdomu būtų sužinoti, o kokių Jūs gėlyčių (vienmečių) sėklyčių pasisėjate, kad būtų ko nusiskinti pasimerkimui, kad nereikėtų kokios nors ypatingos priežiūros.
Labai nemėgstu skinti gėlių Man gražu - kai žydi natūraliai augynvietėje
Einu ratais ir grožiuos
Šiemet planuoju ratilių pasisėti kelių spalvų lysvelę , kad galėčiau pasimerkti. Dar kosmėjų nusipirkau, žioveinių/liūtukų, serenčių -vaikystės gėlės. Šiaip jurginai gausiai žydi, tulpės. Pereinu darželį ir prisiraškau žiedų ir lapų. Pas mamą darže pridygsta daugiažiedžių saulėgrąžų, tai vat jos puikiai tinka skynimui. Tik kad sėklų niekad neprisirenku.
QUOTE(Vilioja @ 2008 03 03, 09:43)
Ačiū už atsakymą. Man jie labai patiko.
Einu ratais ir grožiuos
Einu ratais ir grožiuos
Visiškai sutinku, gražu kai žydi natūraliai, na bet kartais norisi ir kambarius papuošti, kad gėlės skleistų savo kvapą. Be to, ratiliai pamekti ilgai žydi, tad kiekvieną dieną jų skinti nereikia.
Įdomu būtų sužinoti, iš kur perkat svogūnų ,,giruliukus" sodinimui. Pastebėjau, kad jų yra ,,žalioj stotelėj"( parduotuvėj), vokiška veislė 1 kg kaina apie 14 Lt, o . tugeliuose, turguose pardavinėja sveriamus ir kaina - apie 5 - 7 Lt. Pernai pirkau iš ,,Žalios stotelės" užaugo normalūs svogūnai, o šiemet galvoju, gal tų pigesnių pirkti , kam mokėti taip brangiai, jei yra pigesnių. Kokius jūs perkat, kaip derlius? Labai lauksiu jūsų atsiliepimų.
QUOTE(staselė @ 2008 03 04, 16:49)
Įdomu būtų sužinoti, iš kur perkat svogūnų ,,giruliukus" sodinimui. jūs perkat, kaip derlius? Labai lauksiu jūsų atsiliepimų.
Nu kol supratau, kas tas yyyyyr Žemaitiška pavaryta Aš juos vadinu viengalviais svogūnėliais
Perku ten, kur pigiau, ar kur gražūs pasirodo... Prieš keletą metų pasisodinau taip gerokai vėluodama, ant rytojaus "Sanitexe" žiūriu - 0,49 Lt už kg.
QUOTE(staselė @ 2008 03 04, 15:49)
Įdomu būtų sužinoti, iš kur perkat svogūnų ,,giruliukus" sodinimui. Pastebėjau, kad jų yra ,,žalioj stotelėj"( parduotuvėj), vokiška veislė 1 kg kaina apie 14 Lt, o . tugeliuose, turguose pardavinėja sveriamus ir kaina - apie 5 - 7 Lt. Pernai pirkau iš ,,Žalios stotelės" užaugo normalūs svogūnai, o šiemet galvoju, gal tų pigesnių pirkti , kam mokėti taip brangiai, jei yra pigesnių. Kokius jūs perkat, kaip derlius? Labai lauksiu jūsų atsiliepimų.
Mes tai perkam irgi kur pigiau ir kur smulkesni būna. Dažniausiai tai išpuola kokios Maximos, Iki ir pan. vietose. Smulkius perkam dėl to, kad pas mus tikriausiai labai žemė gera, nes galvos užauga tokios, kad per vieną kartą ne visada suvalgai. Jau kelintus metus dar ir sėjam iš sėklos kelių spalvų svogūnėlius. Iki rudens jie užauga kaip tik smulkiam naudojimui: salotoms pagardinti, prie kokios silkutės lengvai pasipjaustyti ir pan.
QUOTE(staselė @ 2008 02 28, 20:21)
Na, tai pasigirkit, kas kokių firmų sėkleles perkat!
Nu va, surašysiu kokius turtus šiais metais auginsiu, rudenį bus galima pažiūrėti kurios pasiteisins
Daržovės ir kiti valgomi gėriai:
1. Morkas pirkau Schetelig, jų pačių sufasuotas, nes skirtos profesionaliam naudojimui, tai ir kiekiai atitinkami būna. Veislė - NEBULA.
2. Kiniški kopūstai, firma "Sėklos", veilsė - MANOKO F1.
3. Špinatai , Schetelig, veislė - Breedbland.
4. Žemuogės remantantinės, beūglės, Schetelig, veislė - Speling's Bowienzauber.
5. Salotos , firma "Sėklos", veislė - KROLOWA LATA.
5. Ridikėliai, firma "Sėklos", veislė - NATIONAL.
6. Ridikėliai, firma "Sėklos", veislė - ZLATA (geltoni).
7. Mėtos, firma Johnsons.
8. Brokoliai, firma "S&G", veislė - Monopoly F1.
9. Pomidorai, veislė - Benaryus Gartenfreude.
10. Pomidorai, veislė - Yellow pearshaped.
Akių džiuginimui:
1. Eraičinai, firma "Sėklos", žalios ir sidabrinės spalvos.
2. Meksikiniai žydrūnai, firma "Sėklos", veislės - LEDA ir BLUE BALL.
3. Serenčiai, firma "Sėklos", veislė - Vanilla F1.
4. Serenčiai, firma "Senukai", veislė - Bonita.
5. Jurgininės gvaizdūnės, firma "Sėklos".
6. Kardeliai, pirkau TP, mišinį ir dar kažkokius mėlynus.
7. Kardeliai, pirkau Žalioj stotelėj, veislės - Nashville ir Zizanie.
8. Anemonės, pirkau TP.
9. Visadžydės begonijos, firma "Sėklos", veislės - Victory F1, Lučenec H, Pajūrinės lobuliarijos.
10. Sprigės Valero, firma "Sėkluva".
11. Svyrančios verbenos, firmos "Sėkluva ir Senukai.
12. Pajūrinės žilės, firma "Sėklos", veislė - Candicans.
13. Celiozijos, firma "Sėklos", veislės: šluotinė Pampas Plume, skiauterėtosios Toreodor ir Coral garden.
14. Našlaitės, firma "Sėklos", veislė - Riesen White.
Va, koks ilgas sąrašėlis Vyras sakė, kad 18 turimų arų nepakaks Bet ką aš padarysiu, kad man taip norisi
Dar turiu gauti kelias veisles pomidorų, paprikų, dumplūnę. Peržvelgiau, ką dar reiktų nusipirkti agurkų (šiltnamiui ir laukui), porų.
Kokias veisles rekomenduotumėt? O gal šiltamiui neapsimoka agurkų daiginti, kelis daigelius turguj nusipirksiu