Įkraunama...
Įkraunama...

Sėklos (daržovių, gėlių...), daigai, daigyklos

PASĖJAU NAŠLAITES ,,PASTEL f2" ĮVAIRIŲ SPALVŲ, AGROFIRMA ,,sĖKLOS'' ir geltonas su tamsiais viduriukais našlaites Iš ,,Nojaus" sėklų. Sudygo puikiai. Džiaugiuosi, kad pataikiau daigias sėklas.biggrin.gif
Atsakyti
Stasele, sėklų pasilikite ir vasaros sėjai. Kitąmet turėsit didelius žydinčius kupstus, pilnus žiedų. Šio meto sėjos kuplūs bus ne pavasariui, o vasarai, kai aplink kitokių žiedų bus daug.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2008 02 23, 19:11)
Stasele, sėklų pasilikite ir vasaros sėjai. Kitąmet turėsit didelius žydinčius kupstus, pilnus žiedų. Šio meto sėjos kuplūs bus ne pavasariui, o vasarai, kai aplink kitokių žiedų bus daug.

Labai ačiū už patarimą, aš daug našlaičių nesėjau nes noriu sau sode keleto kerelių ,suskaičiavau, kad išdygo 23 daigeliai, tad man užtektinai , tad iš abiejų pakelių pakelių sėklų pasilikau ir kitam sėjimui. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2008 01 24, 19:35)
Daug metų pirkau sėklas iš ,,Florexlit" ir jos man labai patiko.Sėklos gerai dygo, užaugdavo puikūs augalėliai. Bet, ,,Florexlit" bankrutavo. Tai dabar galvoju, kokios firmos sėklas bepirkti? g.gif

Aš kaip tik ieškojau Florexlit katalogo. Bet nei puslapio nebėra, nei katalogų unsure.gif Pasirodo, ir įmonės jau nebėra. O labai gaila, nes kitos tokios nežinau verysad.gif
Atsakyti
Nusipirkau puošniosios gubojos sėklų, pasidarė labai įdomu, kad parašyta, jog tai vienmetės gėlės. Šitos tokiais gražiais pilnaviduriais žiedeliais ( taip piešinėly parodyta). Bet kitas gubojas auginu, tai jos daugiametės. Tai ar yra gubojos vienos vienmetės, kitos daugiametės? g.gif
Atsakyti
Taip, esama vienmečių ir daugiamečių. Tos vienmetės dažnai pačios pasisėja, jei joms leiosit( neiškapliuosit joms nužydėjus). Vienmetės būna žemesnės.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2008 02 25, 20:14)
Taip, esama vienmečių ir daugiamečių. Tos vienmetės dažnai pačios pasisėja, jei joms leiosit( neiškapliuosit joms nužydėjus). Vienmetės būna žemesnės.

Ačiū už informaciją. Tos vienmetės man atrodo dar gražesnės už daugiametes, nebent piešinėly. Pasisėsiu tai ir bus matyt. Bet jas parašyta sėti tiesiai į dirvą.
Atsakyti
Vienmetės tikrai gražesnės, nes jois ne tokios sumedėjusios, kurių apatinė dalis plika. Vienmetės būna žemutės, vienų žiedų.. pas mane rausvi. Super atrodo, kai ploteliai didesni.
Sėklų nerenkam,leidžiam pasisėt. Bet šalia kauptuko nenaudojam, tik išravim, kad piktžolės neperaugtų gubojų. Tik tiek, kad vienmečių nelabai panaudosim į puokštes. Bet jos tikrai greažios, nesigailėsit jas augindama.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2008 02 25, 20:51)
Vienmetės tikrai gražesnės, nes jois ne tokios sumedėjusios, kurių apatinė dalis plika. Vienmetės būna žemutės, vienų žiedų.. pas mane rausvi. Super atrodo, kai ploteliai didesni.
Sėklų nerenkam,leidžiam pasisėt. Bet šalia kauptuko nenaudojam, tik išravim, kad piktžolės neperaugtų gubojų. Tik tiek, kad vienmečių nelabai panaudosim į puokštes. Bet jos tikrai greažios, nesigailėsit jas augindama.

Aha, tai jos per žemos puokštelėms, tai gaila. Aš galvojau, kaip bus gražu nusiskinsiu vasarą rudbekijų ir įdėsiu tų puošnių gubojų, kokia bus graži puokštelė pasimerkti. Tad puoštėlms reiks naudoti daugiametes.
Atsakyti
gal kas galit kokias sėklytes baklažanams rekomenduot? kelis metus auginau tokius visiškai baltus, bet derlium per daug nesidžiaugiau... g.gif
Atsakyti
Stasele, vasaros puokštėms galėsi įpinti.Bet sudžiovinti ir naudoti žiemai nelabai tiks..
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2008 02 27, 16:08)
Stasele, vasaros puokštėms galėsi įpinti.Bet sudžiovinti ir naudoti žiemai nelabai tiks..

Ačiū, tai bent tiek gerai, kad tiks vasaros puokštėms bigsmile.gif
Atsakyti