Įkraunama...
Įkraunama...

Sėklos (daržovių, gėlių...), daigai, daigyklos

sveikutes,
patarkit kur gauti ir kokios rusies guzines salotas pasiseti ???

pora metu eksperimentavau su lietuviskose parduotevese paduodamom seklom , bet nusivyliau . uzauga , bet dideliou keru-guziu nebuna.

o noreciau tokiu salotu kaip turguj perkam , kai is vienos guzes galima salotu visai seimai paruost .
mirksiukas.gif

Atsakyti
Aš turiu klausimą apie PIKIAVIMĄ, kai jau sudygsta seklos pasirodo pirmieji lapukai tada tikireji ir kotas siaubingai išilgėja ir tie lapai sveria visą augala i sona. Tai kaip reikia pikiujant isodinti daiga? ar kist iki pirmu lapeliu tu dar vadinamu netikrais?
Atsakyti
Tai va maniškiai augalai šiandien keliauja pakvėpuoti grynu oru smile.gif gal būt net ir naktį čia praleis smile.gif
user posted image
Atsakyti
Sveikos, gal kas žinot, kur įsigyti/ turit/ galit pasidalinti citrininiu čiobreliu? 4u.gif
Atsakyti
Ar siunčiatės sėklas iš užsienio?
Atsakyti
merginos,
gal gali paiskint,kaip suprast "granuliuotos seklos"? blush2.gif
noriu pirkt begoniju seklu, raso,kad granuliuotos- tai ar cia kiekviena sekla kaip atskiras grudukas kuo nors apvoliota?
Atsakyti
Taip. Kiekviena sėklytė apvoliota. Tai paprastai labai smulkios sėklos. Šiandien kaip tik sėjau petunija ir begonijas. Vienos iš jų buvo negranuliuotos, tai vargo vakarienė. Neįmanoma sugraibaliot. O su granuliuotom, viskas liuks. Aš darau taip: pasiruosiu daigyną su drėgnom žemėm. Po to iš pokelio į lėkštę susipilu sėklas. Ir su mediniu dantų krapštUku po vieną dėlioju į daigyno akutes. Pirmąkart krapštuką pašlapini, tada prie jo prilimpa sėklytė. Tą padedi ant drėgnos ženės, šiek tiek prispaudi, imi kitą. Su jokiu pincetu nepasiteisino. O kai jos negranuliuotos, tai velniažin kiek prilimpa sad.gif Bet kadangi tokias petunijas ar begonijas persodinti dar didesnė vargo vakarienė, tai aš linkusi pradžioj pažaisti ir kurį laiką prie jų nelįsti, kol normaliai nepraauga. Tik labai reikia žiūrėt, kad žemė neišdžiūtų, nes kol tik tik daigeliai, staigiai sudžiūna negįžtamai. Tai sudėliojusi sėklas, būtinai neaklinai uždengiu celofanu. Tik vis pradengti reikia, kad pelyt nepradėtų. Nes irgi negerai. O tos negranuliuotos kai praaugs, paprasčiausisi silpnesnius daigus išrausiu .
Atsakyti
Gal žinote ar galima išauginti šiuos augaliukus iš sėklų?

http://www.pajurioge...29-ae395774f606
http://www.pajurioge...0d-f9cfd7a09d9c

Jei galima, ar kas matė kur tokių sėklų įsigyti?

4u.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(odalija @ 2015 01 23, 20:23)
Taip. Kiekviena sėklytė apvoliota. Tai paprastai labai smulkios sėklos. Šiandien kaip tik sėjau petunija ir begonijas. Vienos iš jų buvo negranuliuotos, tai vargo vakarienė. Neįmanoma sugraibaliot. O su granuliuotom, viskas liuks. Aš darau taip: pasiruosiu daigyną su drėgnom žemėm. Po to iš pokelio į lėkštę susipilu sėklas. Ir su mediniu dantų krapštUku po vieną dėlioju į daigyno akutes. Pirmąkart krapštuką pašlapini, tada prie jo prilimpa sėklytė. Tą padedi ant drėgnos ženės, šiek tiek prispaudi, imi kitą. Su jokiu pincetu nepasiteisino. O kai jos negranuliuotos, tai velniažin kiek prilimpa sad.gif Bet kadangi tokias petunijas ar begonijas persodinti dar didesnė vargo vakarienė, tai aš linkusi pradžioj pažaisti ir kurį laiką prie jų nelįsti, kol normaliai nepraauga. Tik labai reikia žiūrėt, kad žemė neišdžiūtų, nes kol tik tik daigeliai, staigiai sudžiūna negįžtamai. Tai sudėliojusi sėklas, būtinai neaklinai uždengiu celofanu. Tik vis pradengti reikia, kad pelyt nepradėtų. Nes irgi negerai. O tos negranuliuotos kai praaugs, paprasčiausisi silpnesnius daigus išrausiu .

aciu 4u.gif , sesiu begonijas, tikiuosi isdygs
va tokias http://www.e-seklos....anson_rozine_f1
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2015 01 14, 10:02)
Ar siunčiatės sėklas iš užsienio?

Taip, be abejo.
Atsakyti
Mačiau Lytagroj Lucia Elite serijos kininio ožekšnio Goji sėklas. Kaži ar verta bandyti sėti ar geriau krūmelį pirkti? Ir jokios instrukcijos apie sėjimą. Gal kas patirties turi?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 02 09, 16:34)
Taip, be abejo.

Jau nusipirkau, bet vis tiek pasidalinkite kur perkat. Aš šį kartą Amazonėj pirkau.
Atsakyti