Įkraunama...
Įkraunama...

Sėklos (daržovių, gėlių...), daigai, daigyklos

QUOTE(martam @ 2008 05 15, 18:30)
Aš porus irgi ruošiuosi sodinti, tik pas mus labai sausa, aplink vis palyja, o pas mus nė lašo. blink.gif

Pas mus irgi labai sausa žemė, sunku bus lysves paruošti. Taip laukiam lietučio...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo staselė: 15 gegužės 2008 - 17:47
QUOTE(staselė @ 2008 05 15, 17:45)
Pas mus irgi labai sausa žemė, sunku bus lysves paruošti. Taip laukiam lietučio...

O pas mus lyja, ir jau ne tik daržovės dygsta, bet ir žolytės neblogai kalasi. Vakar apžiūrėjau daržą, viskas gražiai sudygę, daigumas sėklų thumbup.gif , o šiandien galvojau eisiu paravėti, bet ir vėl lietus, ai, bet tegul lyja.
Atsakyti
Pasėjau pelėžirnių sėklytes jau balandžio mėnesį, vis niekas nesudygsta, pirmąkart juos sėjau, ar labai ilgai jie dygsta? Gal man nekokybyškos sėklos pasitaikė. g.gif
Laukiu vis dar...O kokie jų lapeliai ar į mūsų valgomųjų žirnių panašūs?
Atsakyti
kada i pajuri lietaus uzves???as jau nebeturiu vilties kad sudygs pentiniai, ramunes, salavijai, zydrunai, zeme kaip betonas, net zolyte nyksta verysad.gif.nzn gal ir sutapimas, bet jau nojaus seklu daigumas doh.gif , gal 'slapesniu' oru butu dyge, bet net ir namie daiginti augaliukai kur ir silta ir dregna- daigumas apgailetinas, jei is 36 seklyciu isdygo tik 5, o is 200 tik 30...
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2008 05 22, 22:07)
kada i pajuri lietaus uzves???as jau nebeturiu vilties kad sudygs pentiniai, ramunes, salavijai, zydrunai, zeme kaip betonas, net zolyte nyksta verysad.gif.nzn gal ir sutapimas, bet jau nojaus seklu daigumas doh.gif , gal 'slapesniu' oru butu dyge, bet net ir namie daiginti augaliukai kur ir silta ir dregna- daigumas apgailetinas, jei is 36 seklyciu isdygo tik 5, o is 200 tik 30...

Galim kokį debesiuką jums atsiusti lotuliukas.gif , nes atsibodo jau lietus. O dėl daigumo, tai gal sėklos seniai pirktos? Aš visada žiūriu ant maišelio koks užrašytas daigumas, nes jeigu mažiau 90proc. tai nieko gero. Ir gabūt vertėtų kreiptis į Nojaus sėklas dėl tokio prasto daigumo, įdomu ką jie galvoja?
Atsakyti
Kaip reikia lietučio, žemė sausa, ax.gif kodėl tie debesėliai Žemaitiją aplenkia. Na ir kaip sudygs tos sėklos, kai žemė tokia sausa. Nors, kai nuvažiuoju, stengiuosi palaistyti. Bet žemė tiek sausa, kad kitą dieną net nesimato, kad vakare buvo laistyta. verysad.gif
O kur mano pelėžirniai pirmą kartą sėjau, o nė vienas daigelis nepasirodo, nors vis palaistydavau, gal čia sėkla nedaigi g.gif
Atsakyti
Kaune lyja nuolatos, daigams galnieko, bet balkonuose viskas permirke, vaikai susiguze, man toks oras jau per daug schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Juro @ 2008 05 24, 14:01)
Kaune lyja nuolatos, daigams galnieko, bet balkonuose viskas permirke, vaikai susiguze, man toks oras jau per daug schmoll.gif

Daigams irgi nieko gero, juk reikia ir šilumos, viskas sudygę bet viskas stovi vietoj verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2008 05 24, 15:50)
Daigams irgi nieko gero, juk reikia ir šilumos, viskas sudygę bet viskas stovi vietoj  verysad.gif

Jums reikia šilumos, o mums labai labai reikia lietučio.
Atsakyti
Visi augalėliai lauke puikiai sudygo. Jau maniau, kad nedygs agurkai, bet kai pradėjau dažniau laistyti, tai ir jie pradėjo dygti. O sėklos daugiausiai iš agrofirmos ,,Sėklos", iš ,,Nojaus" sėklų lauke pasėjau saulėgrąžų dekoratyvinių jau išdygo, o iš firmos ,,Sėkluva" pasėjau kvapiųjų pelėžirnių , tai jau ir jie sudygo. Tik labai liūdna verysad.gif , kad nėra lietučio, taip jo reikia augalėliams. Palaistom, bet to nepakanka, jei dar nebus lietaus, tai kažin kokie ite augalėliai užaugs.
Atsakyti
O mano agurkai labai prastai sudygo, sakyčiau daigumas ne daugiau kaip 40 % verysad.gif , ir burokėliai nelabai schmoll.gif , o visa kita thumbup.gif Labai fainas salotas šiemet sėjau Lola rosi tipo raudonas, ir skonis geras ir gražiai daržą puošia. Aš kaip visada sėjau S&G sėklas, kai ką Vilmorin ir šiek tiek sėklų pirkau lenkijoje. Auginam ir laukiam derliaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2008 06 08, 08:24)
O mano agurkai labai prastai sudygo, sakyčiau daigumas ne daugiau kaip 40 %  verysad.gif , ir burokėliai nelabai  schmoll.gif , o visa kita  thumbup.gif  Labai fainas salotas šiemet sėjau Lola rosi tipo raudonas, ir skonis geras ir  gražiai daržą puošia. Aš kaip visada sėjau S&G sėklas, kai ką Vilmorin ir šiek tiek sėklų pirkau lenkijoje. Auginam  ir laukiam derliaus  4u.gif

Prisisėjau daug krapų, puikiai sudygo, bei iš sausros tokie visi, ,,susisukę", nėra net ko išsirauti. Lietaus, kad ir buvo bet labai labai mažai, tiesiog ant augalų lapelių ir tiek verysad.gif
Atsakyti