Įkraunama...
Įkraunama...

Sėklos (daržovių, gėlių...), daigai, daigyklos

QUOTE(Jolete @ 2008 04 10, 06:57)
Stasele, o kokius krapus seji? Isduok paslapti, noriu ir as geru krapu  ax.gif

Aga,tikrai isduokit paslapti smile.gif ir dar pasakykit,kokius zirnelius pirkti,nes man su jais vis nesiseka ax.gif
Atsakyti
Man iš Nojaus sėklų nesudygo tik kvapusis tabakas, o agurkai, salotos, krapai, ridikėliai sudygo.

Atsakyti
Pernai sėjau žirnius ,,Cud kelwedony", labai skanūs buvo, gausus derlius. Sėklas iš ,,žalios stotelės buvau pirkusi, sėklų nepasirinkau, tai šiemet nepataikiau tos rūšies nusipirkti, tai pirkau ,,Little marvel" ( ankstyvi), 40 - 50 cm aukščio ( agrofirma ,,sėklos''). Žirnius visada reikia pasėti balandžio mėnesy, nes vėliau pasėti jie kirmyja!
Dar patarimas šiais metais nieko nesėkite penktadieniais, nes tai kirminų diena( čia iš senolių patarimų). Tą pati esu išbandžiusi, kam kažką sėti, jei tą dieną pasėjau rūgštynės ir jos buvo kaip rėtis su skylutėmis.
Krapus sėju ,,Szmaragd", ,,Ambrozija", Mamouth" irgi iš agrofirmos ,,Sėklos", šių rūšių gana gausi lapija. Ir norint turėti krapų iki rudens reikia jų pasisėti kas dvi savaites ir dar jie mėgsta būti palaistomi bigsmile.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš savo patirtim:agurkus auginu "Pasarebo',"Sremski"ir "Aladin"."Pasarebo"pasisėjau anksčiau 3 sėklytes jau žydi ant palangės,tik saulės labai trūksta,mažučiai tokie.Visi šie agurkai hibridiniai,o"Pasarebo"dar ir savidulkiai.
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2008 04 10, 19:37)
Pasidalinsiu ir aš savo patirtim:agurkus auginu "Pasarebo',"Sremski"ir "Aladin"."Pasarebo"pasisėjau anksčiau 3 sėklytes jau žydi ant palangės,tik saulės labai trūksta,mažučiai tokie.Visi šie agurkai hibridiniai,o"Pasarebo"dar ir savidulkiai.

Man irgi reikia kokius 3 - 5 agurkėlių sėklas pasisėti į indelius, kad anksčiau turėčiau agurkų. ax.gif
Atsakyti
na ir kaip gi sekasi auginti savas darzoves? kokius darbus siuo metu dirbate ar planuojate?
Atsakyti
Antradienį pasisėjau žirnius, o vakar pasisėjau salotų, ridikėlių, krapų, burokėlių ir ankstyvųjų morkų.
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2008 04 17, 18:24)
Antradienį pasisėjau žirnius, o vakar pasisėjau  salotų, ridikėlių, krapų, burokėlių ir ankstyvųjų morkų.

o maniškiai ridikėliai jau trečius lapelius skleidžia bigsmile.gif , morkos dygsta ilgai - tai kol kas nesimato, o žirniukai po truputi bando rodytis, krapai salotos taip pat rodosi, tik sode labaiiiii daug sraigiu, tai salotos ne visuomet isgyvena schmoll.gif
Atsakyti
Sveikutės daržnininkės,
kaip sekasi pavasariniai darbukai darže? aš savaitgalį planuoju į lenkiją nulėkt kokių nors augaliukų, gėlyčių sodinukų nusipirkt.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2008 04 22, 07:19)
Sveikutės daržnininkės,
kaip sekasi pavasariniai darbukai darže? aš savaitgalį planuoju į lenkiją nulėkt kokių nors augaliukų, gėlyčių sodinukų nusipirkt.

Darbuojamės po truputį. Reikia laukti, kada pradės dygti, tai ką pasėjau
( burokėliai, morkos, ridikėliai, salotos, krapai, žirniai). Nes kitką sėti dar ankstoka.
Atsakyti
Mačiau svyrančių našlaičių pasėtų į vazonėlį, labai gražiai atrodo. Aš mačiau tokių našlaičių violetinės spalvos sėklų agrofirmoje ,,Sėklos".
Gal matėte kitų spalvų svyrančių našlaičių smulkiais žiedeliais iš kitų firmų sėklų?
Atsakyti
Na padirbėjau ir aš truputį darže, pasėjau morkas ankstyvas, ridikėlius, salotas, špinatus, rugštynes, petražoles. Šiais metais sėjau daugiau lenkiškas sėklas, žiūrėsiu kas užaugs. Ir Seengenta Seeds kaip ir kiekvienais metais.
Atsakyti