Lyg ir aisku, tai agurkas pats sekmingai lipa i ta spagata? , o kaip priristi ta spagata prie augalo? Tiesiog mazgeliu ant stiebo , kazkaip nenulauziant ar gal geriau koki kuoliuka i zeme ikisti ir prie jo ta spagata?
O dar va klausimas; turiu agurku Vilimorin firmos - aladyn mieszaniec, slyksti firma neraso ar jie lauke sejami ar siltnamiui, kaip suzinoti kur man juos sodinti?
QUOTE(crocus @ 2008 04 04, 21:51)
Pagal apibūdinimą panašu į šalaviją, tik kad kai kurių tavo paminėtų augaliukų nepažįstu. Bet patrynus lapelį šalavijo spec. kvapą turėtum pajust. Labai aštrus.
Ačiū už ifromaciją. Aš irgi galvoju, kad čia gali būti dailusis šalavijas. Įdomiausia tai, kad pirmieji lapai , kai sudygo, buvo visiškai kitokie, negu tie, kurie dabar tikrieji pasirodė.
QUOTE(.NAJ.A @ 2008 04 05, 10:40)
Lyg ir aisku, tai agurkas pats sekmingai lipa i ta spagata? , o kaip priristi ta spagata prie augalo? Tiesiog mazgeliu ant stiebo , kazkaip nenulauziant ar gal geriau koki kuoliuka i zeme ikisti ir prie jo ta spagata?
O dar va klausimas; turiu agurku Vilimorin firmos - aladyn mieszaniec, slyksti firma neraso ar jie lauke sejami ar siltnamiui, kaip suzinoti kur man juos sodinti?
Kai agurkas paauga jį reikia pasukti aplink špagatą O dėl pririšimo, žinoma galima žaisti su kuoliukais, bet kadangi mes sodindavom apie 3000 agurku tai rišdavom tiesiai prie augalo.
Jeigu yra prie pavadinimo szklarniowy, tai reiškia auginimui po danga, t.y. šiltnamyje, o jeigu gruntowy - tai atvirame grunte.
Sėkmės
aciu uz patarimus, o del agurku auginimo tai neraso ant pakelio nieko , visom kalbom perskaiciau , bet nemini , tik mini kad ankstyva veisle ir dar tiesa ant pakelio prie pavadinimo nupiesta saulyte, tai cia gal koks kodinis zenklas, ar cia tik siaip kad saule megstantys?
Nebezinau ka daryti su tais agurkais, kur juos sodint?
Nebezinau ka daryti su tais agurkais, kur juos sodint?
Pabandyk per google paieskot
QUOTE(Jolete @ 2008 04 05, 14:25)
Pabandyk per google paieskot
Ieskojau, ale ismete tik tos pacios firmos psl, kuriame taip pat sekmingai nieko neraso.
Kazka radau lenkiskuose psl. gruntovy - tai lauko arne? O ten radau ta pati pavadinima tik su F1, o ant mano pakelio be F1 , tai cia bus tie patys ar jau kiti agurkai?
Jeigu rašo gruntowy, tai reiškia turite lauko agurkų sėklas.
QUOTE(staselė @ 2008 04 07, 20:27)
Ką jau sėjat lauke? Aš galvoju savaitgaly jau žirnius lauke sėti, aišku, žiūrint kokie orai bus.
žirniukus pasėjau prieš savaitėlę, jie nebijo šalnų , net ant pokučio parašyta, taip pat ir ridikus su morkytėm, bet šiuos dar pridengiau agroplėvele
QUOTE(Juro @ 2008 04 08, 07:57)
žirniukus pasėjau prieš savaitėlę, jie nebijo šalnų , net ant pokučio parašyta, taip pat ir ridikus su morkytėm, bet šiuos dar pridengiau agroplėvele
Savitgaly ir aš galvoju žirnius pasisėti, ridikėlius, salotas ir morkytes, bei kažkiek krapų. Tikiuosi, kad orai darbui sode bus palankūs. Viską apdengsiu agroplėvele. O krapus aš sėju, kas dvi kas tris savaites ,kad vis jų turėčiau, nes patys, kur išdygsta, jie paskui greitai nužydi ir viskas ir nebelieka krapų. O pasisėju, tas rūšis, kur yra gausi lapija.
Stasele, o kokius krapus seji? Isduok paslapti, noriu ir as geru krapu
Sėjau Nojaus sėklas: pomidorus, ridikėlius, krapus, špinatus. Viskas kuo puikiausiaia sudygo.