Nojaus s. didysis žioveinis,kur buvo daigumas 90proc. , šiom dienom pasirodė(guliu daba lovoj,tai nepastebėjau kada). Sėjau 03.19. Visai nieko regis tos Nojaus s., Agrofirma sėklosšiemet regis prasčiau pasirodė. Kai išsikapanosiu iš ligų reiks ir man susižiūrėt kas ir kaip dygsta ir įvertint.
Vis noriu parašyt ir vis laiko neatrandu: jei trumpai, tai nevisos sėklos vienodomis sąlygomis dygsta. Vienos tamsa reikalinga, kitoms tik šviesa, trečios parą laiko vandeny mirkomos ir t.t. Ai, dar čia neseniai skaičiau, kad kaikurios sėklos turi dygimą lėtinančių medžiagų ir jei ,tarkim, šalia kmynų pasėsit kitus augalus, sulėtins pastarųjų veiklą. Be to ir pačios pridirbam - gi vėdint reikia ir kita begalė niuansų.
Dar prisiminiau, kažkada buvau skaičius, kad net profesionalai nesugeba tinkamai surinkt, laikyt ir vėliau daigint - su unoru gėlių/daržovių sėklos ir nieko čia nepadarysi.
Reziumuojant, manyčiau, kad ne firma dažnu atveju kalta
Dar prisiminiau, kažkada buvau skaičius, kad net profesionalai nesugeba tinkamai surinkt, laikyt ir vėliau daigint - su unoru gėlių/daržovių sėklos ir nieko čia nepadarysi.
Aš irgi įvairiausių firmų sėklyčių esu pirkusi ir dabar perku, ir tikrai kaip blogų neišskirčiau tų "Nojaus sėklų". Šiaip kadangi buvo atšalimas, o ir saulės nelabai, tai viskas gana blogai dygo, o jei sugydo, tai taip ir stovi vietoj.
Tikėkimės dabar kaip styptels
Šiaip jei jau sąžiningai, tai man rodos nei geriausios, nei blogiausios tos "Nojaus sėklos".
Tikėkimės dabar kaip styptels
Šiaip jei jau sąžiningai, tai man rodos nei geriausios, nei blogiausios tos "Nojaus sėklos".
visus grazumynus isnesiau i istiklinta balkona, jame puse dienos saule, tai manau viskas pauges, o ir saulutes "Sulija" zada daug
QUOTE(Sraunius @ 2008 03 27, 21:20)
Vis noriu parašyt ir vis laiko neatrandu: jei trumpai, tai nevisos sėklos vienodomis sąlygomis dygsta. Vienos tamsa reikalinga, kitoms tik šviesa, trečios parą laiko vandeny mirkomos ir t.t. Ai, dar čia neseniai skaičiau, kad kaikurios sėklos turi dygimą lėtinančių medžiagų ir jei ,tarkim, šalia kmynų pasėsit kitus augalus, sulėtins pastarųjų veiklą. Be to ir pačios pridirbam - gi vėdint reikia ir kita begalė niuansų.
Visiškai sutinku, kad įvairioms sėkloms reikalingos skirtingos dygimo sąlygos. Bet tom pačiom sąlygom man agrofirmos ,,Sėklos" sėklytės sudygsta, o ,,Nojaus" ne.
QUOTE(staselė @ 2008 03 28, 17:41)
Visiškai sutinku, kad įvairioms sėkloms reikalingos skirtingos dygimo sąlygos. Bet tom pačiom sąlygom man agrofirmos ,,Sėklos" sėklytės sudygsta, o ,,Nojaus" ne.
Nojaus sėklomis ir aš labai nusivylusi
Kol kas tesėjau gėlyčių ir prieskonių. Iš Nojaus sėklų sudygo viskas gan gerai, tik rozmarinas prasčiau. Sėkluvos gerai. Agrofirma sėklos visai nesulaukiau vienos veislės ledinukių, nors šalia sėtos kitos veislės tom pačiom sąlygom kuo puikiausiai. Dabar tik reikia manyt, kad ir užaugs ko pageidauta
Va kaip sudygo mano sėtos sėklytės:
1. Žemuogės remantantinės, beūglės, Schetelig, veislė - Speling's Bowienzauber - sudygo gal 60 proc., sėtos jau beveik prieš mėn., bet jos ilgokai dygsta.
2. Brokoliai, firma "S&G", veislė - Monopoly F1 - sudygo labai greitai per kokais 4 dienas, daigumas maždaug 98 proc.
3. Pomidorai, veislė - Benaryus Gartenfreude - sėkmingai dygsta.
4. Pomidorai, veislė - Yellow pearshaped - sėkmingai dygsta.
5. Meksikiniai žydrūnai, firma "Sėklos", veislės - LEDA ir BLUE BALL - sėkmingai dygsta, sėta prieš 2 savaites.
6. Serenčiai, firma "Senukai", veislė - Bonita - sėkmingai sudygo kokie 95 proc.
7. Visadžydės begonijos, firma "Sėklos", veislės - Victory F1 - neišdygo nei viena , Lučenec H - sudygo gal kokie 50 proc., Pajūrinės lobuliarijos - išdygo 1 , visos sėtos prieš 1 mėn.
8. Sprigės Valero, firma "Sėkluva" - kalasi keli daigeliai, sėta prieš 2 savaites, dar vis laukiu.
9. Svyrančios verbenos, firmos "Sėkluva ir Senukai - sudygo apie 50 proc., sėta prieš 2 savaites, dar vis laukiu.
10. Celiozijos, firma "Sėklos", veislės: šluotinė Pampas Plume, skiauterėtosios Toreodor ir Coral garden - kalasi keli daigeliai, sėta prieš 2 savaites, dar vis laukiu.
1. Žemuogės remantantinės, beūglės, Schetelig, veislė - Speling's Bowienzauber - sudygo gal 60 proc., sėtos jau beveik prieš mėn., bet jos ilgokai dygsta.
2. Brokoliai, firma "S&G", veislė - Monopoly F1 - sudygo labai greitai per kokais 4 dienas, daigumas maždaug 98 proc.
3. Pomidorai, veislė - Benaryus Gartenfreude - sėkmingai dygsta.
4. Pomidorai, veislė - Yellow pearshaped - sėkmingai dygsta.
5. Meksikiniai žydrūnai, firma "Sėklos", veislės - LEDA ir BLUE BALL - sėkmingai dygsta, sėta prieš 2 savaites.
6. Serenčiai, firma "Senukai", veislė - Bonita - sėkmingai sudygo kokie 95 proc.
7. Visadžydės begonijos, firma "Sėklos", veislės - Victory F1 - neišdygo nei viena , Lučenec H - sudygo gal kokie 50 proc., Pajūrinės lobuliarijos - išdygo 1 , visos sėtos prieš 1 mėn.
8. Sprigės Valero, firma "Sėkluva" - kalasi keli daigeliai, sėta prieš 2 savaites, dar vis laukiu.
9. Svyrančios verbenos, firmos "Sėkluva ir Senukai - sudygo apie 50 proc., sėta prieš 2 savaites, dar vis laukiu.
10. Celiozijos, firma "Sėklos", veislės: šluotinė Pampas Plume, skiauterėtosios Toreodor ir Coral garden - kalasi keli daigeliai, sėta prieš 2 savaites, dar vis laukiu.
Pagaliau, šiandien iš keturių ,,Nojaus'' sėklų pakelių, nukėlus maišiuką, pamačiau vienoje dėžutėje kažkas pradėjo dygti, antroje taip pat, o trečioje vienas daigelis, tik belieka sulaukti gal ir sudygs dar. Tik nevykusiai pasidariau , kad kaip kitais metais neusžsidėjau užrašų, kur ką pasisėjau, tai dabar ir nežinau kurios gėlytės sudygo.
Vaikystėje jos pačios prisisėdavo darželiuose. O ant pakučio paskaičiau,kad reik namie pasisėt. Tai kelias tik pasibėriau, kad žiedų anksčiau būtų. Bet jos aukštos ir daigeliai labai tysta,nors laikau šviesiai ir vėsiai.