Įkraunama...
Įkraunama...

Sėklos (daržovių, gėlių...), daigai, daigyklos

QUOTE(Vilioja @ 2008 03 07, 10:09)
Linkiu sėkmės 4u.gif  Prieš keletą metų pasėjau 10 sėklų už 7 Lt, išdygo 3, užaugo 1. lotuliukas.gif  Baigėsi mano biznis lotuliukas.gif  Po to perku. Jau prasideda skelbimai. Pernai iš šiltnamio surfinijas, fuksijas ir kt , mažus pirkau po 1 Lt. Palergonijos kaskadinės  buvo po 3 Lt. Kažin šiemet labai daigeliai pabrango g.gif

Pelargonijas pirkau ermitaže po 3,5lt , bet su nuolaida išėjo 2,67
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2008 03 07, 10:36)
Mergaitės, o tai baklažanų niekas neauginat? verysad.gif Pasidalinkit kokius,  sėklytėm ar daigais perkat, mėgstam mes juos, bet auginti nemokam blush2.gif

O agurkus mes pernai šiltanamyje Pasamonte ir Pasalimo auginom, nuėda man juos kasmet voratinklinės erkutės, bet šitie net ir su keliais likusiais sveikais lapais sugebėjo puikų derlių duoti, nuo vasaros vidurio vis kėsinaus juos jau lauk raut, o jie vis derėjo ir derėjo - užteko ir pavalgyt ir žiemai užsikorservuot.

Pernai sėjau baklažanus ,,Cezar", bet man su jais nesisekė, man išdygo puikiai, bet ar pažiopsojau kada derlių nuimti, ar kas bet visi kažkokie peržydėję, nepavyko nė vieno valgymui nusiimti, nemoku ,matyt jų auginti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2008 03 07, 12:46)
Pernai sėjau baklažanus ,,Cezar", bet man su jais nesisekė, man išdygo puikiai, bet ar pažiopsojau kada derlių nuimti, ar kas bet visi kažkokie peržydėję, nepavyko nė vieno valgymui nusiimti, nemoku ,matyt jų auginti wub.gif

Mamai irgi nesisekė jų užauginti. Kiek atsimenu sakė, kad jeigu temperatūra pakyla virš 30 laipsnių krenta žiedai, užuomazgos.
Atsakyti
Ne vienai čia man su tais baklažanais nesiseka g.gif . Aš kažkaip pasiruošus nepasiduot ir šiemet vėl bandyt blush2.gif
Atsakyti
Išdykėle, niekad nesu sėjusi kvepiančių žirnelių, pradėjau galvoti, o jiems ar nereikia pagaliukų? O jie ar ilgai laikosi pamerkti?
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2008 03 08, 18:10)
Išdykėle, niekad nesu sėjusi kvepiančių žirnelių, pradėjau galvoti, o jiems ar nereikia pagaliukų?  O jie ar ilgai laikosi pamerkti?

Reikia, bet yra ir svyrančių veislių į vazonus. O kiek atsimenu , tai pamerkti labai gerai išsilaiko. Šiaip nesėju , nes tingisi pagaliukais pasirūpint. Bet gal reiktų, nes toks svaiginantis malonus jų kvapas. Šiandien nusipirkau Sėkluvos įvairių gėlyčių-turi visokių įdomių. Nasturtų garbanotų, saulėgrąžų mixą specialiai skynimui, Vasarinių jurginukų pilnavidurių žemaūgių. Dar žadėjau salvijų bordo spalvos-bet susilaikiau, nes nesugalvojau kur sodint.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 03 08, 21:19)
Reikia, bet yra ir svyrančių veislių  į vazonus. O kiek atsimenu , tai pamerkti labai gerai išsilaiko.  Šiaip nesėju , nes  tingisi pagaliukais pasirūpint. Bet gal reiktų, nes toks svaiginantis malonus jų kvapas. Šiandien nusipirkau Sėkluvos įvairių gėlyčių-turi visokių įdomių. Nasturtų garbanotų, saulėgrąžų mixą specialiai skynimui, Vasarinių jurginukų pilnavidurių žemaūgių. Dar žadėjau salvijų bordo spalvos-bet susilaikiau, nes nesugalvojau kur sodint.

Susidomėjau, kas per saulėgrąžų mixas, nes kiek esu mačiusi tai jos būna tik vienos rūšies, nesu niekad sėjusi, ar gražiai atrodo?
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2008 03 08, 20:55)
Susidomėjau, kas per saulėgrąžų mixas, nes kiek esu mačiusi tai jos būna tik vienos rūšies, nesu niekad sėjusi, ar gražiai atrodo?

Parašyta Exstra mixture labai ankstyva Prancūzijos firmos Clause tezier veislė,pelniusi tarptautinius apdovanojimus. Gal nekaip išsireiškiau sumaišė mane tas mixture tongue.gif O ten turbūt tas pavadinimas. Aukštis 50cm, žiedai stambūs, įvairiaspalviai. Ant pakelio geltoni, rudi. Nu jau tikiuosi grožio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2008 03 08, 18:10)
Išdykėle, niekad nesu sėjusi kvepiančių žirnelių, pradėjau galvoti, o jiems ar nereikia pagaliukų?  O jie ar ilgai laikosi pamerkti?

Dabar yra išvestos ir žemaūgės veislės, kurioms atramų nereikia, bet aš tokių nesėjau, taigi apie jas nieko tikro nežinau...
Atsakyti
Jūs čia apie pelėžirnius rašot? g.gif Nusipirkau tokių - laukiu tinkamo laiko sėti į šiltnamiukus. Atramų maniškėms tikrai nereiks - žemaūgė veislė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 09 kovo 2008 - 09:57
O gal kas nors sėkmingai auginate brokolius? Kokią rūšį rekomenduotumėt?
Aš kažkaip nelabai susoėdavau juos nurinkti, peržydėdavo doh.gif Bet kai sėjau pas močiutę, tai nedažnai ten tekdavo apsilankyti, tikriausiai peraugdavo, o močiutė tai visai nesuprato kokius aš čia nevalgomus kopūstus auginu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 03 08, 22:48)
Parašyta  Exstra mixture labai ankstyva Prancūzijos firmos Clause tezier veislė,pelniusi tarptautinius apdovanojimus. Gal nekaip išsireiškiau sumaišė mane tas mixture tongue.gif O ten turbūt tas pavadinimas. Aukštis 50cm, žiedai stambūs, įvairiaspalviai. Ant pakelio geltoni, rudi. Nu jau tikiuosi grožio ax.gif

O kokiose parduotuvėse tų saulėgrąžų sėklų yra ir man būtų įdomu tokių pasisėti, juk saulėgrąžas tiesiai į dirvą reikia sėti? Ir tikiuosi jokios ypatingos priežiūros joms nereikia.
Reikia pasižvalgyti po parduotuves gal dar kokių įdomesnių gėlyčių pamatysiu, aišku tokių ,kurioms nereikia ypatingos priežiūros, kurios nėra lepios ir tiktų skynimui. Na man patinka pasimerkti kambary... olabai daug prisisodinti irgi nėra vietos sode, tad ir steigiuosi sėti tokias, kurios ir puoštų aplinką, ir nusiskinti galėčiau... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo staselė: 09 kovo 2008 - 21:14