Įkraunama...
Įkraunama...

Adaptacija darželyje

Va cia ir iskyla didziausi sunkumai - kai tu namuose bandai aukleti ir pratinti vienaip, o darzelyje viskas gaunasi kitaip... Gal reiketu grieztai pasakyti aukletojai?
Atsakyti
Gal ir reikėtu,kai truks kantrybė tai taip ir pasakysiu,bet dar vis stengiuosi save raminti,nusiteikti pozytyviai, kad ir jai sunku su tiek daug vaiku ir t.t...šiandien nugirdau kaip ant vienos mamytes šauke,už tai kad ji pyžamėles vaikų paliko spintelėje: "Jūs kąąą,galvojate mes spintelėse miegame"..siaubas tiesiog,o ne auklėtoja :blin
Ryt paliksiu miegoti pietų,nes penktadienį jau į darbą..
Atsakyti
QUOTE(monikan @ 2011 09 07, 09:54)
...šiandien nugirdau kaip ant vienos mamytes šauke,už tai kad ji pyžamėles vaikų paliko spintelėje: "Jūs kąąą,galvojate mes spintelėse miegame"..siaubas tiesiog,o ne auklėtoja :blin
Ryt paliksiu miegoti pietų,nes penktadienį jau į darbą..

As siandien palikau vaika visai dienai, bet pasakiau jeigu ka skambinkite, verke vargselis vel, nenorejo manes paleisti.
Pizama palikau spinteleje irgi doh.gif gerai kad manes ne apreke smile.gif as tik pasakiau, kad pizama spinteleje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo slavlanta: 07 rugsėjo 2011 - 08:57
Rasma, labai geras tas straipsnis Jūsų nuorodoje thumbup.gif
Kažkaip intuityviai panašiai ir elgiuosi, kaip ten rekomenduoja ax.gif

Atsakysiu į Singės klausimus:

1. Taip, mane pamačiusi iš karto apsiašaroja, bet labai trumpam- vyresnėlė irgi taip pat elgdavosi.
2. Palieku nuo 8:00 iki 12:30
3. Lankom nuo rugsėjo 1-osios.
4. Pasitarėm su auklėtoja šiuo klausimu- manau, ryt bandysim daržely miegoti.
5. Turiu tam reikalui visą mėnesį- tikiuosi, jo pilnai užteks.

Apie čiulptukus ir sauskelnes nelabai ką galiu pasakyti, nes tokiais daiktais nesinaudojam, palieku "atsarginių" rūbelių spintelėj, nes pirmas dvi dienas dar mažoji nelabai susigaudė, į ką WC reikalais kreiptis, o dabar jau be avarijų (nors namuos jų senokai nėra).

Užjaučiu, kas nesusikalbat su auklėtojomis- ir taip daug emocijų ne pačių maloniausių vien dėl vaikų ašarų, o dar jei nesutampa požiūriai su žmonėmis, kuriems juo reikia palikti.

Kantrybės ir ramybėms visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2011 09 06, 16:32)
Turi klausimų mamytėms, kurių vaikai raudodami pasilieka daržely:
1. Kai ateinat pasiimti, ar vaikas irgi pradeda raudot?
2. Kelioms val. paliekat?
3. Kelinta diena, kaip vedat į darželį?
4. Jei palikot miegoti-kelintą dieną palikot ir kokia rekacija buvo vaikučio?
5. Kaip ilgai galit ir nusiteikę pratint? AČIŪ 4u.gif

1. Ne, neverkia.. Dažniausiai mane atėjusią pastebi ne iš karto, o kai pamato, tai bėga pasitikti juokdamąsis, apkabina, pasikalbam, jis dar nubėga prie vaikų kol kalbuosi su auklėtoja.
2. Ateinam 8 val., paimu 12.15 (po pietų, prieš pat miegą).
3. Lankuom nuo rugpjūčio 31 d.
4. Bandysim miegot šiandien - šešta lankymo diena. Reakcijos dar nežinau, teks vėliau parašyti...bet pabandyti miegoti sutiko pats..
5. Į darbą rugsėjo 13 d. (dvi savaitės pratinimui gaunasi) smile.gif Bet aišku, jeigu reikės, imsiu ir tęsiu neapmokamas atostogas..turiu padėti adaptuotis prie darželio, nes nebeturiu kam palikti vaiko..
Papildyta:
QUOTE(Keli Mutu @ 2011 09 07, 09:15)
Beje, maniškis irgi eis į šitą darželį, tai todėl ir užsikabliavau už jūsų postų.

Ai, dar kitas dalykas užkliuvo - ne vaikas tirpdo jūsų širdį ledinę. Čia jūs tirpstat ir keliat nerimą savo vaikui, nes vaikas mato, kad mamai kažkas ne taip.

Esu išties patenkinta šiuo darželiu, mano dukrytė irgi jį lankė, tik kitą grupę (ji buvo bendraamžių tarpe) ir bendravom su kitom auklėtojom 4u.gif
Buvo visko darželyje, bet viskas išsprendžiama, aš nesu iš tyliųjų, aš domiuosi viskuo, kas susiję su mano vaikais ax.gif

Jūs visiškai teisi drinks_cheers.gif Aš esu labai emocionalus ir karštakošis žmogus, ir dar plius iš tų mamų, kurioms vaikas - visas gyvenimas, visas pasaulis wub.gif Oo tai jau nebe vaiko, o mano bėda. Bet aš dirbau su savimi ir dukros psichologė (kurią lankėm po sunkios dukros ligos) man padėjo tapti kiek kitokia mama. Prisimenu patarimus ir dabar susiėmiau ax.gif
Atsakyti
Bjolla ar skaitete straipsni, kurio nuoroda idejo eda9 ? Galbut jums gali nutikt tas variantas, kur vaikas supranta, kur papuole veliau ir tada tik prasideda adaptacija? Dabar, kaip ir raso Austeja, jam rodos, kad papuole i svente, o po menesio ar kiek laiko pamatys, kad cia ne vien svente ir tada prasides...
Siaip, kai pas vaika gyvenima tiek rupesciu,kaip rasete, negalit kol kas numatyt jo reakcijos ir zinot, ko tiketis. Per daug visko jam maziukui, pats turbut nesusipranta, kaip cia kas, o kol kas patinka jam darzely.

Mano vaikas siandien ne vienos asareles neisliejo, nezinau, gal nuo nuotaikos jai?
Taip pat kalbejau su direktore, labai graziai ir be jokiu skundimu, apie metodus ir budus, kurie mums nepriimtini, buvau suprasta ir pazadejo pasikalbet su ja, taip pat jau ruosiamas susirinkimas, viskas bus isspresta, na o vakar buvau panikoje, bet blaiviai mastant, viskas isprendziama, zmones pasirode geranoriski. O jei ir maze mano neverke, gal per anskti suabejojau jos nekompetencija? Stebesiu toliau ir jei reiks, kazka keisim, jie noriai priima pastabas is salies.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tikaram: 07 rugsėjo 2011 - 10:44
Aš dar norėjau paklausti ar Jūsų organizuojami tėvų susirinkimai?jei taip tai tai kada jie įvyksta?gal jums suteikė tokia informaciją?
Atsakyti
QUOTE(in vino @ 2011 09 07, 08:57)
........Pabandysiu atsakyti tau i klausimukus:
1..............., bent jau apsiprasti... kaip supratau bus labai nelengva...  [/color]

QUOTE(Buzzy @ 2011 09 07, 09:16)
Sveikutes mamytes  4u.gif
..........

QUOTE(Darsė @ 2011 09 07, 10:29)
..........Atsakysiu į Singės klausimus:
............

Ačiū visoms pasisakiusioms. 4u.gif
Šiandien niekas pas mus nepasikeitė. Su dūdom į darželį, su dūdom iš darželio. Išeinant dūdos buvo trumpėsnės, nei ankstenėmis dienomis. Džiaugiuosi tik vienu, kad sėdasi prie stalo užvalgyt daržely.
mamytėms kantrybės linkiu, sau-taip pat unsure.gif .
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2011 09 07, 10:59)
1. Ne, neverkia.. .....

Ačiū, Rasma, už pasisakymą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 07 rugsėjo 2011 - 11:38
oi oi oi - mano galva istinusi nuos ispudziu... Zodziu einu pasiimti vaiko is darzelio - ziuriu aukletoja lauke kalba telefonu, bet kol as apejau rata - ji jau nuskuode i grupe - klausimas su kuo buvo tuo metu vaikai? juk auklyte nese pietus...Bet dar labaiu sokiravo kiti dalykai - ieinu i teritorija, jau prie pat iejimo, ziuriu stovi moteriske (ryskiai vireja) ir ka jsu manot ruko!!! tuo metu is uz kampo ateina grupele vaiku is lauko -ji ta cigarete nuleidzia kaip neikur nieko - smarve tarpduryje nuo jos cigareciu schmoll.gif Zodziu esu apakusi... Radau tipo valganti vaika grupeje, aukletoj atrumpai papasakojo, ak dviskas gerai, nurimo kai as isejau, kazka piese jie ten ir tt... mane pamates pradejo gailiai verkti unsure.gif bet as is kart nelekiu i s darzo - vel nuejom i tulika, pasikalbejau su aukletoja ir tada atsisveikines su visais isejom... ir ka jus manot - atidarau duris - stovi darzelio direktore ir ruko ant laiptu!!!! nu vos nenuvirtau... zodziu esu gilioje sumaistyje - i darzeli, i kuri norejau patekti nera vietu, sake dar ateiti rugsejo viduryje... na bet cia nenoriu vesti savo vaiko... apie kokia tvarka darzelyje tada kalbeti - kam pasisikusti, eji pati darzelio direktore taip pat elgiasi...
Atsakyti
QUOTE(monikan @ 2011 09 07, 11:50)
Aš dar norėjau paklausti ar Jūsų  organizuojami tėvų susirinkimai?jei taip tai tai kada jie įvyksta?gal jums suteikė tokia informaciją?

susirinkimai dažniausiai būna rugsėjo vidury, kai visi adaptuojasi, pradeda lankyti daugiau vaikų
Atsakyti
Taip džiaugiausi praeitą savaitę, o šią viskas apsivertė aukštyn kojom... Matyt, susiprato mažiukė, kad čia nebe žaidimai... unsure.gif Verkia, kai nuvedu į darželį, kai ateinu pasiimti, pati pasisako, kad verkė ir kad šaukė mamą. verysad.gif Bent jau nesiveržia kuo greičiau iš darželio, o šiandien dar ir parodė, kur žaidė lauke su vaikais.
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
Isleidau ir ar as savo dukra i darzeli, siandien antra dienele, tik iskilo man toks klausimukas. Buvau nusistacius, kad butinai reikia iseinant vaikui atia pasakyt, o dabar pasimeciau, pirma diena viskas buvo ok, o siandien jau nenorejo manes paleist, tai pasedejau grupej, pamacius, kad jau zaidziasi pati, sakau atia jau iseinu, o ji aisku reke baisiausiai, vos atplesiau ir isejau.
Tai va ir norejau paklaust kaip jus elgiates, kai atvedus vaika reik iseit? Tyliai pabegat ar atsisveikinat? Buciau labai dekinga jei kuri pasidalintu patirtim 4u.gif
Atsakyti