Įkraunama...
Įkraunama...

Adaptacija darželyje

QUOTE(Buzzy @ 2011 08 23, 13:14)
As kantri smile.gif o maniske tikra Drama queen  lotuliukas.gif labai israiskingai moka verkt, tai auklytem nebent streso gali but.
Iki rugsejo vesiu po puse dienos, o nuo 1d., kaip priklauso mergina eis i darbuka visai dienai ir su teveliu jau. Gana miegot iki 10val. smile.gif Svarbu ligos labai nepultu.
Sekmes ir Jums  4u.gif

Žinokit, ir pas mane ta pati situacija-esu tikrai kantri ir stipri, bet mano vaikinukas baisulingai impulsyvus biggrin.gif .
Nieko nepakeisi, turės priprasti. Nors mane daug kas ramino, kad tie, kurie iš pradžių kelia isterijas, paskui labai noriai eina ir būna daržely.
Taip, kad tikėkimės visko geriausio. SĖKMĖS.
Atsakyti
4u.gif Sveikos, prisidedu prie tu, kurios nekantriai laukia rugsejo 1d. Taip bijau to adaptacinio periodo blush2.gif , bet reikia susiimti i rankas 4u.gif

O kas del geliu, tai mes pernai su vyresneliu neseme tris didelius kardelius ir saldainiu vaikams. Ir si rudeni galvoju apie ta pati, tik jau nes abu vyrukai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linosska: 24 rugpjūčio 2011 - 12:57
QUOTE(Singė @ 2011 08 24, 11:22)
Mane iorgi domintų tas klausimas. Ar nešate gėlių arba aplamai kažko.
Mano draugė daržely dirba, ji sako, kad dažnokai atneša kažkokių skanėstų mamos...

dėl gėlių rugsėjo pirmąją - taip nešam, dėl skanėstų, galima nešti, jei aišku gali ir nori biggrin.gif, darželyje labiausiai mėgo namų kepinius, nešdavau ir metų bėgyje vaikams, aišku ragavo ir auklėtojos, bet manau čia jau kaip sutariat tarpusavy, kitos mamos sako, aš nenešiu, kas man darban neša biggrin.gif
mane tik biesino, kad lopšiuke, kai aš nešiau naminius kepinius, nes žinau kad vaikai mažiukai valgys, kitos nešdavo kinderius, guminukus, bonbonkes visokias, nu tokie dalykai tai žudo...
Papildyta:
QUOTE(Buzzy @ 2011 08 24, 14:46)
Mes nesime irgi manau tris gelytes: auklytems ir seimininkelei ir kokia saldainiu dezute bendrai. Nuo to blogiau nebus smile.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Raile @ 2011 08 24, 17:01)
Jau toks rupimas klausimas apie geles ir dar kai ka.. thumbup.gif
O kiek ten to personalo? Dvi aukletojos, tai gal ir auklytes ar seimininkutes (kaip jos ten vadinamos g.gif ) irgi dvi buna? O apie vaises tai manau, paklausiu, kai pirmadieni pazyma uznesiu.. Gal tikrai, ten vaikiukai vaisinsis pirma diena, visiems rugsejo 1-oji pirma diena, nes darzelis atostogavo.. O gal dar aukletojoms reikia kokiu saldainiu nunesti g.gif ?

Kai pernai didžioji ėjo rugsėjo 1-ąją, tai nešėm 3 gėlytes- auklėtojom ir auklytei (šeimininkutei). Tą dieną buvo abi auklėtojos ryte. Darželio vaišių tai jokių nebuvo, tik išeinant auklėtojos kiekvienam padovanojo po saldų grybuką (paskui aš saviškei kokius du mėnesius turėjau kasdien, ateidama pasiimti, nešti po grybuką biggrin.gif ). O šiaip dėl kažkokių bendrų vaišių, tai nežinau, manau, pirmą dieną sunkiai kas gausis unsure.gif. Dabar didžioji kitoj grupėj (perkėlė po kelių savaičių), tai klausiau pavasarį auklėtojų, ką mum daryt su gimtadieniu (gimusi 08.31), sako, švęsim būtinai, tik ne rugsėjo 1-ąją, nes tą dieną per didelis balaganas būna.
Mažosios nevesiu nuo rugsėjo 1-osios, nes eis į mažiukų grupę, auklėtojos prašė, jei tik yra galimybė, atvest kažkiek vėliau, vis mažiau dūduojančių vienu metu bus. Bet po gėlytę nešim pirmą dieną, kai eisim.
Atsakyti
sveikos,
mes darzeli lankom nuo rugpjucio 1 dienos, ir net nezinau kaip elgtis ta rugsejo 1-a. Ryte kai ateinam buna tik viena aukletoja. Auklyte kaip suprantu ateina veliau. Tai ir nzn ka su gele daryt, nest ar ne g.gif
Atsakyti
O kaip planuojate pratinti prie darželio vaikučius?
Aš galvoju, kad vis tiek reiks kelias dienas pabūt kartu su dukryte, tik vėliau palikti ją vieną ir tai tik iki pietų miegelio. O po to jau bandyti ir pamiegoti darželyje. Aišku, planai dar ne viskas, žiūrėsim, kaip seksis, bet tikiuosi, kad pavyks susitart, nes ligi šiol dažniausiai pavyksta tai padaryti. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiduuulia @ 2011 08 27, 13:43)
Aš galvoju, kad vis tiek reiks kelias dienas pabūt kartu su dukryte, tik vėliau palikti ją vieną ir tai tik iki pietų miegelio. O po to jau bandyti ir pamiegoti darželyje. Aišku, planai dar ne viskas, žiūrėsim, kaip seksis, bet tikiuosi, kad pavyks susitart, nes ligi šiol dažniausiai pavyksta tai padaryti. rolleyes.gif

smagu kad turesite laiko pripratinti prie darziuko 4u.gif taip ir darykite, jei tik aukletojos leidzia pabuti kartu.
mes deja laiko neturejom daug. Pirmoji mazyles diena darzelyje sutapo su mano pirma darbo diena po motinystes atostogu.. Tik 3 dieneles tetis laisvas gavo, tai dvi is ju iki pietu dukryte pabuvo, o jau 3ia pasiliko ir miegeliui. nuo ketvirtos dienos jau as vedziau visai dienai. stresiuko buvo nemazai, bet per 2 savaites mazyle priprato ir jau neverke rytais. Dabar jau sako kad nori i darzeli thumbup.gif
Atsakyti
o mes nors laiko turesim sociai priprast ( eisim i darziuka nuo rugsejo pirmos, o i darba man tik lapkricio gale) ketinam tai padaryti greitai, ir kad ir kaip butu sunku ar noreciau nepasiliksiu su vaiku grupeje ilgiau nei 20min, nes tada vaikas supras kad mama galibuti sale ir darzelije ir reikalaus jos. mums taip rekomendavo aukletoja musu, nes ji moteriske jau patirties turi ir nusimano ka sako, pirma diena eisim visi 3 su teciu pasveikinsim aukletojas susipazinsim su vaikais ir namo, antra diena planuojam eit iki petu arba ir likt miegot,(viskas priklausys nuo vaiko jei jis nores likt ir paliksiu visai dienai) jis pasmane komunikabilus, draugu nori ir nera labai mamiciukas, taigi manau mum seksis gerai biggrin.gif

mes planuoti galim dauk ir ivairiai, bet nuspres vaikai kaip jiems geriau ar iskart visai dienai pasilikt ar ne rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiduuulia @ 2011 08 27, 15:12)
Faktas. smile.gif Aš taip pat žiūrėsiu, kaip seksis ir pan., bet dabar kiek nuomonių paskaitau, pasimečiau, kaip iš tikrųjų geriau – pratinti po truputį, ar kaip sakote Jūs. g.gif Oj oj, man jau baisu... unsure.gif

cia jus turetumete zinoti koks jusu vaikas ira, ar jis labai prisirises prie jusu, kos charakteris, ar nori bendrauti su vaikais, ir apsvarsciusi viska suprasite kaip jusu vaikui bus geriau. maniskis pvz lauke jei pamato koki vaika jam reik butinai su juo pasikalbet labas duot, o jei mergaite tai ir pabuciuot, jau nuo pirmu men pasilikdavo pas senelius nakciai, todel nera mamiciukas, ir as manau jam patiks eit i darziuka. kiekvienas vaikas ira asmenybe ir mamos geriausia ji pazysta, todel bendru taisykliu kogero negalibuti, reikia tik atsirinkti kas tinka jusu vaikui. o svarbiausia jus pati nestresuokit ir viskas bus gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiduuulia @ 2011 08 27, 13:43)

mūsų atveju niekas su vaikučiu darželyje nebūvo, palikom grupėje keliom valandom ir po to atėjau pasiimti vaikučio...Auklėtojos pas mus taip pataria, nes mamyčių šalia būvimas nelabai ką ir padeda, o ir vaikutis daug greičiau pripranta prie naujos aplinkos mirksiukas.gif rolleyes.gif Aišku kiekvienoje vietoje gali būti kitaip..
Atsakyti
Manoji vaikus mėgsta net labai, sveikinasi iš tolo, bet naujoje vietoje ji „prilimpa“ prie manęs, reikia laiko apsiprasti ir su pačia aplinka, ir su vaikais... Ko gero, žiūrėsiu, kaip ji į viską reaguos, kai nueisime, o tada bus matyt, ar geriau pasilikti kartu, ar ne. smile.gif
Atsakyti
Sunku ka ir pasakyti,mums aukletoja irgi patare atvesti ir palikti,pradziai galima ir iki pietu miegelio.bet labai neuzsizaist,nes bus tik sunkiau,vaikelis turi suprast kur papuole,zinoma palaipsniui,ir aisku buna isimciu,pasitaiko ir tokiu kurie lankyti darzelio negali
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kitule5: 27 rugpjūčio 2011 - 18:32