As zinau labai puola visokie amarai cia rozes... Nenaikink, o pabandyk kokias vaistais pagydyti, na sodu centruose tai turetu buti... Man cia tei sliuzai yra diziausias biaurumas ir jie labai nueda gvazdikelius, petunijas ir siaip skanesnius augalelius...
O pas mane irgi nieks nedygsta. Ot bus smagu pavasari, pinigai balon
Isdigs kai bus laikas, ne taip greitai.... As vienais metais taip pat sejau, kad vaikams idomiau butu, tai vyresnelis begdavo kas valanda tikrinti ar jau neisdygo
QUOTE(Sugar @ 2008 01 27, 00:40)
As zinau labai puola visokie amarai cia rozes... Nenaikink, o pabandyk kokias vaistais pagydyti, na sodu centruose tai turetu buti... Man cia tei sliuzai yra diziausias biaurumas ir jie labai nueda gvazdikelius, petunijas ir siaip skanesnius augalelius...
Aha bjaurus reikalas tie sliuzai. Mano tulpes jau suskylejo. Nupirkau nuodu ir pribarsciau aplink geles. Ziuresiu kas bus. Tikiuosiu daugiau nelies tulpiu
na ka ieinu dabra ir ziuriu, i toki kambariuka kur laikau kanus, nes nelabai turiu geru laikymo salygu, ten toks name kambarius neapsildomas bet sviesus, jame ir laikau!ogi kelisuose vazonuose kanai sudyge, apie 20 cm, kiti dar ne. nz ar cia gerai ar ne?bet ka dabar, istikro jau sausio galas.kaip amnot?
QUOTE(Lexi 04 @ 2008 01 27, 10:15)
na ka ieinu dabra ir ziuriu, i toki kambariuka kur laikau kanus, nes nelabai turiu geru laikymo salygu, ten toks name kambarius neapsildomas bet sviesus, jame ir laikau!ogi kelisuose vazonuose kanai sudyge, apie 20 cm, kiti dar ne. nz ar cia gerai ar ne?bet ka dabar, istikro jau sausio galas.kaip amnot?
Matyt buvo drėdnos užtai ir sudygo. Dar labai anksti - dar tik sausis, o kanos bijo šalnų, taigi į lauką bus galima sodinti tik kai negrės šalnų pavojus.
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 01 27, 00:04)
As UK tai pas mus silta. O apie ta roze kazkurioj ankstesnej temoj esu prasius patarimo. Nemanau, kad galesiu ja persodint ji kokie 2m aukscio ir bando augt kaip vijoklis prisisliejus prie namo sienos. Yra padaryti ir itvirtinimai, kurie ja prilaiko. Manau, kad ji labai sena, nes kamienas prie zemes kaip mano riesas. Ir saknys bus turbut labai ilgos. Rudeni ja buvo amaras uzpuoles, bet dabar nesimato. Tikiuosi pavasari neuzpuls vel tie bjaurybes baltasparniai.
Pas jus jau šilta, purkšk fungicidais, o kai pasirodys pirmieji lapeliai, nieko nelaukdama purkšk sisteminiais insekticidais.
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2008 01 27, 00:42)
Nesijaudink viskas sudygs, mano irgi pasirodė tik tie augaliukai, kurie buvo sodinti prieš keletą metų ir nepersodinti, o rudenį sodinti, dar nei vienas nerodo nosytės.
QUOTE(Gaurė @ 2008 01 26, 20:57)
Pas mane vienas hiacintas išdygo Ką su juo daryt? Nušals, jei pašals O jei iškasti ir įkišti į vazoną?
Jokiu būdu nekaskit. Visos šitos ankstyvos gėlės atsparios šalnoms. Jei prasidės stiprūs šalčiai, galima truputį pamulčiuoti - apipilti durpėmis.
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2008 01 26, 23:42)
Nepergyvenk Dar tik sausis ir gerai kad nedygsta.
Apibėgau savo valdar ir štai ką radau :
Skleidžiasi pavasarinis erantis
Žiedus pradeda skleisti hammamelis
Taip žiemoja mano opuncijos
O taip žiemoja mano jukos
Skleidžiasi pavasarinis erantis
Žiedus pradeda skleisti hammamelis
Taip žiemoja mano opuncijos
O taip žiemoja mano jukos
QUOTE(Knifofija @ 2008 01 27, 14:14)
o sitasai hammamelis ziuriu pas mano kaiminka visa ziema zydi
maniskiai krokai
QUOTE(Knifofija @ 2008 01 27, 13:57)
Pas jus jau šilta, purkšk fungicidais, o kai pasirodys pirmieji lapeliai, nieko nelaukdama purkšk sisteminiais insekticidais.
Papildyta:
Nesijaudink viskas sudygs, mano irgi pasirodė tik tie augaliukai, kurie buvo sodinti prieš keletą metų ir nepersodinti, o rudenį sodinti, dar nei vienas nerodo nosytės.
Papildyta:
Apsvieskit mane neismanele kas tie sisteminiai insekticidai . O pirmieji lapeliai jau pasirode