Na baikit negi mane taip jau nurasysit nesu as tokia beviltiska, tik paziurekit kiek pas mane namie augmenijos, visas ukis, tuoj ES parama issimusiu
Sakiau gal reiks is Senuku tas daigyklas nusipirkti ir bandyt laime Juk vasario gale jau ir reiketu seti.
QUOTE(Tina* @ 2008 01 25, 21:56)
Na baikit negi mane taip jau nurasysit
o as galvojau, kad mes padedam
pas mane kai tinginys didesnis uz meile darbui, tai atitinkami ir patarimai .
nusipirkau lobelijų. kada jau galima jas pasėti?
Matosi kad tikrai visos pasiilgę pavasario Dar per anksti sėti, nes dienos tamsios ir daigeliai išstybs.
QUOTE(išdykėlė @ 2008 01 26, 15:12)
Matosi kad tikrai visos pasiilgę pavasario Dar per anksti sėti, nes dienos tamsios ir daigeliai išstybs.
nu, o pardavėja tipo sakė, kad jau bus galima greit sėti. pagalvojau ir aš kad biški per anksti
QUOTE(aistutėlė @ 2008 01 26, 18:33)
nu, o pardavėja tipo sakė, kad jau bus galima greit sėti. pagalvojau ir aš kad biški per anksti
Dar ryškiai per anksti, labai mažai pardavėjų, kuriomis galima pasikliauti. Nelabai jos išmano savo darbą.
QUOTE(aistutėlė @ 2008 01 26, 17:33)
Gal ji taip sakydama galvoje turėjo ne už kokios dienos, kitos, bet už mėnesiuko, kito Nors aš sėją jau po truputėlį pradedu Vasario pražioj jau sėsiu beveik viską, bet mano gėlės auga šiltnamy, todėl gauna daugiau šviesos nei kambaryje.
O pas mane jau kieme prazydo snieguoles, islindo tulpes, lelijos ir narcizai, roze lapelius issprogino. tik va zeme mano galva labai bloga. Palijo stipriau lietus ir vietom telksojo balos. Turbut koks molzemis bus. O ten kur roze ir lelijos auga zeme taip sukritus, kad net duobe. Tai va, nerejau paklausti, jeigu nupirkciau zemes ir uzpilciau tas duobes ar nieko neatsitiks lelijoms. bijau, kad jos bus uzpiltos juodzemiu. Ir dar, daug akmenuku yra. Ar man juos isrinkt, ar pilt tiesiai ant ju. Va kiek klausimu pazeriau
Tas žemių užpylimas ant viršaus tikrai padėties nepataisys. Tai bus kaip mulčiavimas ir pavasarį nuo rožės reikės tą sluoksnį nuimti. Geriau pavasarį rožes iškasti, pripilti daugiau derlingos žemės ir tada vėl pasodinti. Jeigu yra keli stambesni akmenukai, juos galima išimti, o jei smulkūs - jie netrukdys augalui. Lelijų svogūnai irgi nemėgsta užmirkusios dirvos. Jei žemė sunki, persodinant reikia duobutėje ant dugno pilti sluoksnį smėlio ar smulkaus žvyruko ir antjo dėti svogūną, tada vėl užpilti derlinga žeme.
Jei žemė šlapia dabar, kai kasdien lija, tai dar nėra taip blogai, kur kas blogiau jei vanduo ten laikosi ilgesnį laiką.
Papildyta:
Mano visos dar miega Pas jus matyt šilčiau - gal kur tarp namų. Miestuose gėlės anksčiau pražysta nei kaimuose.
Jei žemė šlapia dabar, kai kasdien lija, tai dar nėra taip blogai, kur kas blogiau jei vanduo ten laikosi ilgesnį laiką.
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 01 26, 19:45)
O pas mane jau kieme prazydo snieguoles, islindo tulpes, lelijos ir narcizai, roze lapelius issprogino.
Mano visos dar miega Pas jus matyt šilčiau - gal kur tarp namų. Miestuose gėlės anksčiau pražysta nei kaimuose.
QUOTE(išdykėlė @ 2008 01 26, 20:38)
Pas mane vienas hiacintas išdygo Ką su juo daryt? Nušals, jei pašals O jei iškasti ir įkišti į vazoną?
Ir pas mane prie pat namo jau narcizai, tulpes dygsta. Juk nusals dar . Patarkit ka dayti.Rudeni pasodinau zemaugiu tulpiu, jei nusaltu butu labai gaila. Pernai narcizu pumpurai gavo nemazu salnu, tai prazydo kazkokie isikraipe, o kiti visai neparzydo . KA DARYT? (Visai kaip Radzis pakalusiau )
QUOTE(išdykėlė @ 2008 01 26, 21:38)
Tas žemių užpylimas ant viršaus tikrai padėties nepataisys. Tai bus kaip mulčiavimas ir pavasarį nuo rožės reikės tą sluoksnį nuimti. Geriau pavasarį rožes iškasti, pripilti daugiau derlingos žemės ir tada vėl pasodinti. Jeigu yra keli stambesni akmenukai, juos galima išimti, o jei smulkūs - jie netrukdys augalui. Lelijų svogūnai irgi nemėgsta užmirkusios dirvos. Jei žemė sunki, persodinant reikia duobutėje ant dugno pilti sluoksnį smėlio ar smulkaus žvyruko ir antjo dėti svogūną, tada vėl užpilti derlinga žeme.
Papildyta:
Papildyta:
As UK tai pas mus silta. O apie ta roze kazkurioj ankstesnej temoj esu prasius patarimo. Nemanau, kad galesiu ja persodint ji kokie 2m aukscio ir bando augt kaip vijoklis prisisliejus prie namo sienos. Yra padaryti ir itvirtinimai, kurie ja prilaiko. Manau, kad ji labai sena, nes kamienas prie zemes kaip mano riesas. Ir saknys bus turbut labai ilgos. Rudeni ja buvo amaras uzpuoles, bet dabar nesimato. Tikiuosi pavasari neuzpuls vel tie bjaurybes baltasparniai.