Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 17

QUOTE(Evelinute:) @ 2008 02 29, 12:23)
O as norejau pasiteiraut del jurginu? Gal kas augina, tai kada jau sukisa tuos gumbus i zeme, kad kuo anksciau prazystu?  unsure.gif  smile.gif

Praeitais metais kovo vidury jurginų gumbus susodinau į vazonus ir namie daiginau. Kai gegužės gale persodinau į lauką - vienas jau buvo su žiedu.
Jei neturi vietos namie laikyti vazonus, tai turbūt gegužę galima lauke sodinti
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 02 29, 11:09)
visa bėda tame, kad ten žemė niekad neišdžiūsta. Visi lapai nuėję juodom dėmėm. O jeigu genėt, tai kiek maždaug cm nuo žemės palikt?

Po kokį sprindį palikčiau, kad jau neaiškus likimas jos. O tos juodos dėmės gal liga kokia? Pvz. Rūdys?
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 02 29, 13:54)
Praeitais metais kovo vidury jurginų gumbus susodinau į vazonus ir namie daiginau. Kai gegužės gale persodinau į lauką - vienas jau buvo su žiedu.
Jei neturi vietos namie laikyti vazonus, tai turbūt gegužę galima lauke sodinti

g.gif vazonu neuzteks ir dar nemenku reiketu... lotuliukas.gif doh.gif tuos mazesnius, kur vazonelyje auginu, tai jau sukisau i vazoniukas ir laukiu mirksiukas.gif bet tie kur aplink namai, tai kaip normalios bulves, be to as ju nemenka deze su kaupu turiu... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 02 29, 14:09)
Po kokį sprindį palikčiau, kad jau neaiškus likimas jos. O tos juodos dėmės gal liga kokia? Pvz. Rūdys?

Radau aprašymą su nuotraukom . Tai tos dėmės atsiranda nuo drėgmės pertekliaus ir šilumos stygiaus. Pernai gi vasara buvo tokia, kad pusė UK apsėmė, o ir šilumos nebuvo. Šiemet vėl lietus lyja, o žemė tam pavėsy nedžiūsta.
Atsakyti
O siandien ryte labai nuliudau verysad.gif Pas mus tvoros nera, tai pievutej svetimi sunys prikakoje, daigeliai belendantys nutrypti. Nu negaliu is kur ta zmoniu kultura tokia. Vedasi tuos savo brisius be pavadziu. Ir kaip tycia vis nespeju pamatyt kas. Nes diena dirbu ir nebunu. O savaitgaliais tiek sau neleidzia atsipalaiduot tie sunaujos.
Atsakyti
Oi del šunu ir kr svetimu kaciu kiemelyje, tai užuojauta tikrai, slykstu žinau baisinai ir vienintele išeitis aptverti taip, kad nelystu. Neisauklesi visu aplinkui, va pas mane tvorele ir visi privalo rinkti ir tai viena karta radau mad.gif
Atsakyti
QUOTE(linjan @ 2008 02 29, 09:04)
Merginos prašau patarkit. verysad.gif
Dabar kaip ir ne tokie šalti orai. Turiu sodybą nusipirkusi, tuoj parduosiu savo sodą. Ten liks begalė mano gėlių. Pavasaris prasiseda tik rytoj. O sodą parduosiu, tai nebegalėsiu ir iš sodo savo gėlių flenciukų pasikasinėti po to. O kas būtų jei gabar juos išsikasčiau ir persivesžusi į sodybą laikinai kus pasodinčiau. Norėčiau persisodinti: irisus, bergenijas, flioksus, viendienę, daugiamečius česnakus (tikslaus pavadinimo nežinau), įv. alpinariumams (ne visus pavadinimus ir žinau - nes anais metais pirkau iš gėlininkų prie Raseinių, tai kažkaip nepasiklausiau, patiko ir nusipirkau) ir t. t. Patarkit prašau. Ačiū iš anksto. unsure.gif

Gali drąsiai persikelti, tik kask su dideliais kelmais, labai žemių nenupurtyk
Atsakyti
Tai va dabar svajoju kada tvora uzgyvensim blush2.gif nes jokio grozio kurt neapsimoka. Nei as koki vazona galiu lauke palikt vasara, turbut nunestu, tai viska ikasu. O lobelijas ir pan. kelmuose sodinau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 02 29, 20:15)
Tai va dabar svajoju kada tvora uzgyvensim  blush2.gif nes jokio grozio kurt neapsimoka. Nei as koki vazona galiu lauke palikt vasara, turbut nunestu, tai viska ikasu. O lobelijas ir pan. kelmuose sodinau  lotuliukas.gif

Sveika Tina, as cia ne i tema, bet apziurejau tavo nuotarukytes ir man kilo toks klausimas, kas cia per "akmenukai" uzplilti aplink tavo gelytes lauke blush2.gif Cia gal koks keramzitas, ar tie drenazui skirti, ar siaip kokie spec. g.gif
Atsakyti
suo nulauze mano sudygusi hiacinta cry.gif cry.gif cry.gif
kazin ar dar isdygs jisai per naujo, ar jau viskas cry.gif cry.gif
Ir dar neaisku, kodel nei vienas krokas nesudygo verysad.gif itariu, kad irgi suo pasidarbavo cry.gif
Atsakyti
QUOTE(pasi @ 2008 02 29, 20:00)
Sveika Tina, as cia ne i tema, bet apziurejau tavo nuotarukytes ir man kilo toks klausimas, kas cia per "akmenukai" uzplilti aplink tavo gelytes lauke  blush2.gif  Cia gal koks keramzitas, ar tie drenazui skirti, ar siaip kokie spec.  g.gif

Keramzitas, per statybas daug apturejom, tai kolkas taip pigiau, nei skalda.

Tiesa, o kazin kates nemegsta kartais kroku nugrauzt? Nes man toks jausmas ... g.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 03 01, 18:06)
suo nulauze mano sudygusi hiacinta cry.gif  cry.gif  cry.gif
kazin ar dar isdygs jisai per naujo, ar jau viskas cry.gif  cry.gif
Ir dar neaisku, kodel nei vienas krokas nesudygo verysad.gif itariu, kad irgi suo pasidarbavo cry.gif

Lapelius išleis, bet jei nulaužė žiedą, tai jis jau nebeataugs, bet užtai kitais metais išleis daug gražesnį žiedą, nes bus pailsėjęs. Nu krokai ne tokie trapūs ir neturėtų lūžinėti taip greitai, betlapelius jau turėjo parodyti, pabandyk iškasti ir pažiūrėk, gal supuvo.
Atsakyti