Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 17

QUOTE(allegro @ 2008 02 18, 14:13)
Vis dažnai čia paskaitinėju,tik mažai kada rašau... Vistik sugalvojom sodyboj prūdą kasti,jau ekskavatorius kieme stovi, tik va per savaitę reik apsispręst,kokios formos geriausia kast, patarkit,kas jau turit ir kas labiausiai pasiteisina. Na keturkampio nelabai norėčiau, kažkaip labiau traukia kokia nors neapibrėžta forma, iš sukastų žemių krūvos vienam šone noriu tokio lyg kalniuko,kad galėtų gražiai apželdint ir t.t...

na forma yra labai individualus dalykas...
man va mintis šovė, kad darant tokį šlaitą jei tik įmanoma reikia bent kiek apgalvoti iš anksto kokius augalus sodinti norėsi ir tą šlaitą atitinkamai orientuoti pagal pasaulio šalis - jei sodinsi sausamėgius - tai į pietus į saulės atokaitą, jei norėsi kažkam šešėliuko tai į šiaurę ar rytus ir pan...
Atsakyti
QUOTE(allegro @ 2008 02 18, 13:13)
Vis dažnai čia paskaitinėju,tik mažai kada rašau... Vistik sugalvojom sodyboj prūdą kasti,jau ekskavatorius kieme stovi, tik va per savaitę reik apsispręst,kokios formos geriausia kast, patarkit,kas jau turit ir kas labiausiai pasiteisina. Na keturkampio nelabai norėčiau, kažkaip labiau traukia kokia nors neapibrėžta forma, iš sukastų žemių krūvos vienam šone noriu tokio lyg kalniuko,kad galėtų gražiai apželdint ir t.t...

Galima daryti panašią į pupos formą. Jei stipriau išlenksit - gausis kaip pusiasalis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2008 02 18, 15:38)
Galima daryti panašią į pupos formą. Jei stipriau išlenksit - gausis kaip pusiasalis  ax.gif

Visai nieko tokia forma...O šiaip tai tas plotas, kur kasim,pastoviai yra saulės atokaitoj.tik tiek,kad ten dirvožemis šlapias, pastoviai didžiulė bala, kuri retai kada išdžiūsta. Tad vieta manau bus tinkama. Gal mažiau aplink bus šlapia... Tad ir augalai bus tinkami tokia, kurie pakelia arba mėgsta saulės šilumą...
Atsakyti
QUOTE(allegro @ 2008 02 18, 16:59)
Visai nieko tokia forma...O šiaip tai tas plotas, kur kasim,pastoviai yra saulės atokaitoj.tik tiek,kad ten dirvožemis šlapias, pastoviai didžiulė bala, kuri retai kada išdžiūsta. Tad vieta manau bus tinkama. Gal mažiau aplink bus šlapia... Tad ir augalai bus tinkami tokia, kurie pakelia arba mėgsta saulės šilumą...

Tik tos pupos įlinkimas turi būti į namo pusę (apgaubti namą), kad neišeitų geroji energija iš namų.
Atsakyti
Čia pagal Feng Shui g.gif
Papildyta:
Pusiasalis gražiau atrodo kai būna kitame krante. unsure.gif Siaubas doh.gif nemoku normaliai paaiškinti lotuliukas.gif reikia pieštuko.
Atsakyti
Pas mano kaimynus yra prudelis, tik labai nedidelis, tokis ir salia kalvele, salia pasodinta kazkas ale ajeru viksvos, kreivasakis gluosnis, labai graziai atrodo. O siaip dazniausia prudus kasa inksto formos, man siaip visai graziai atrodo.
Atsakyti
Pasejau dumplainius ir tabaka. Neistveriau doh.gif
Atsakyti
as irgi seklu prisirinkau ir net nzn kada jas set...jauciu irgi neistversiu...
Atsakyti
Visas ta pati bėda kamuoja lotuliukas.gif Man irgi nagus jau niežti, kaip noriu ką nors pasėti doh.gif Tam norui apmalšinti nusipirkau kavamedžio sėklų ir pasėjau doh.gif Su lauko augalais nenoriu pasiankstinti tongue.gif Bet nežinau kiek dar ilgai ištversiu ko nors pradėjus sėti doh.gif
Atsakyti
O aš vakar irgi pasėjau surfinijas ir paprikas smile.gif Greičiau pavasarėlis, vai lingo lingo ly... wub.gif, žydėtų mūsų gėlės, žydėtų panamy doh.gif
Atsakyti
turiu toki klausimeli blush2.gif blush2.gif mes gyvenam nuosavam name ir kurenam ji tik vakarais, tai namie nera labai karsta, temperatura buna apie 16 laipsniu , kazin ar sudigs mano surfinijos jei pasesiu? nebus joms per salta? o paprikas man augina mama, tai jau vakar maciau, pora cm isauge... bet tik viena rusis, o kita visai nesudygo... keista kazkaip? ax.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(kriro @ 2008 02 19, 16:37)
turiu toki klausimeli blush2.gif  blush2.gif  mes gyvenam nuosavam name ir kurenam ji tik vakarais, tai namie nera labai karsta, temperatura buna apie 16 laipsniu , kazin ar sudigs mano surfinijos jei pasesiu? nebus joms per salta? o paprikas man augina mama, tai jau vakar maciau, pora cm isauge... bet tik viena rusis, o kita visai nesudygo... keista kazkaip? ax.gif  g.gif

Dygimui per šalta, augimui pats tas. o sudygimas priklauso nuo veislės ir sėklos kokybės. skirtingos veislės gali skirtingu laiku dygti, o jei sėkla sufasuota sena (nežiūrint ką rašo ant pakelių) gali ir visai nedygti.
Atsakyti