Mergaites, gal patarsite, kada laikas persodinti rozes ir paseti zoles seklas?
o as siandien nusipirkau elebora pilkais lapais ir zaliais ziedais . Jau kaip myliu eleborus - tikros pavasario rozes .
dabar registruoju anksciausiai pavasari zydincius krumus. Kol kas zydincius maciau Hamameli, Plikaziedi jazminaiti ( Jasminum nudiflorum ) - tie zydi beveik visa ziema pas mus ir zalcialunki (turbut ??? - toks smulkiais ruzavais ziedeliais ). Ar kas zinot jau daugiau zydinciu?
dabar registruoju anksciausiai pavasari zydincius krumus. Kol kas zydincius maciau Hamameli, Plikaziedi jazminaiti ( Jasminum nudiflorum ) - tie zydi beveik visa ziema pas mus ir zalcialunki (turbut ??? - toks smulkiais ruzavais ziedeliais ). Ar kas zinot jau daugiau zydinciu?
QUOTE(vida777 @ 2008 02 13, 16:52)
o as siandien nusipirkau elebora pilkais lapais ir zaliais ziedais . Jau kaip myliu eleborus - tikros pavasario rozes .
Ko gero ne.
QUOTE(Knifofija @ 2008 02 12, 22:31)
Pirmo žodžio net nesu girdėjusi, Kur ši gėlė auginama ? lauke, kambary.
Antras žodis sudurtinis, lietuviškai verstūsi Betula - beržas, folia-lapas. Tai gautūsi beržalapis.
Antras žodis sudurtinis, lietuviškai verstūsi Betula - beržas, folia-lapas. Tai gautūsi beržalapis.
Augalas lauke auginamas,lapeliai mazi,zali,gal ir panasus i berzo,driekiasi pazeme ir saknijasi is stiebeliu.Pirkau medelyne ir saziningai nusirasinejau:''schizofrogma betulifolija'',bet greiciausiai kaska suklydau Lapeliai ir per ziema buvo zali,bet vasara ziedu nesulaukiau,gal sia sulauksiu Drauge speja,kad panasu i sliauziancia hortenzija.O tokiu yra?
QUOTE(Mavija @ 2008 02 13, 15:29)
Mergaites, gal patarsite, kada laikas persodinti rozes ir paseti zoles seklas?
Teks palaukti pavasario
QUOTE(išdykėlė @ 2008 02 13, 20:37)
Teks palaukti pavasario
sita as suprantu kovo 1d. irgi pavasaris
QUOTE(vida777 @ 2008 02 13, 15:23)
tai - drugeliu krumas! D. budleja / Schmetterlingsstrauch O kai zydi, kaip kvepia ir dar visi drugeliai prie jo suskrenda .
Man irgi labai patinka budlėjos, bet pas mane vieną žiemą iššąlo ir daugiau nesodinau... (kol kas )
Nagi, Knifofija , ką nužiūrėjai dėl šalčių? Labai nesinori, bet šiemet kaip ir nebuvo dar žiemos
Oi kaip baisu tie salciai,geriau ju nereikia,tiek augaleliu jau pumpurus sukrove,tai kas bus Gal zinot koki puslapiuka apie hortenzijas?
QUOTE(Mavija @ 2008 02 13, 20:40)
sita as suprantu kovo 1d. irgi pavasaris
metai metam nelygu Nežinau ar kas ryžtųsi tiksliai pasakyti dieną. Turi įšilti žemė ir prasidėti augimas. Norint sėti veją, prieš tai reikia nepamiršti išnaikinti piktžoles. Gal jūs žemę paruošėte iš rudens?
QUOTE(išdykėlė @ 2008 02 13, 20:51)
metai metam nelygu Nežinau ar kas ryžtųsi tiksliai pasakyti dieną. Turi įšilti žemė ir prasidėti augimas. Norint sėti veją, prieš tai reikia nepamiršti išnaikinti piktžoles. Gal jūs žemę paruošėte iš rudens?
nieko mes naparuosem, tokie mes ir sodininkai
Nusipirkau šlamučių seklų tai pokely buvo cielos 6 kaina 6.99 tai kaip dabar man teisigai jas pasėti, ir dar kalusimas jei duos dievulis su mano pagalba kad jos sudigs ir išaugs ir dar daugiau žaliuos sau laimigos, visi šeši vienetai ar galima bus kažkaip pasirinkti jų sėklų? Matot kiek daug klausimų
QUOTE(Mavija @ 2008 02 13, 21:03)
nieko mes naparuosem, tokie mes ir sodininkai
Nieko baisaus - paruošit pavasarį, tik reikia nepamiršti, kad paruošus dirvą, reikia palaukti kol sudiks piktžolės, jas nupurkšti, o tik vėliau sėti žolytę.
Papildyta:
QUOTE(jolita123 @ 2008 02 13, 21:06)
Nusipirkau šlamučių seklų tai pokely buvo cielos 6 kaina 6.99 tai kaip dabar man teisigai jas pasėti, ir dar kalusimas jei duos dievulis su mano pagalba kad jos sudigs ir išaugs ir dar daugiau žaliuos sau laimigos, visi šeši vienetai ar galima bus kažkaip pasirinkti jų sėklų? Matot kiek daug klausimų
Niekada nebandžiau sėti jų. Dauginu daigeliais. Bet gi ir kaina Daigeliai dar pernai (manau ir šiemet) kainuodavo po 1 lt. Bet tai jau garantuotas augalas. Parašiau ir tik tada pagalvojau - o kokie šlamučiai. Jų įvairių yra.