Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 17

QUOTE(Knifofija @ 2008 01 24, 11:14)
Nei rožės, nei levandos neaugs šiaurinėje pusėje, tau tiktų tik rododendrai, pušys. Na ir iš gėlių viendienės, tradeskantės, melsvės, kotula, cimbalaria.

Aciu blush2.gif pasieiskosiu situ gelyciu ir paziuresiu angliskus pavadinimus blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sugar @ 2008 01 24, 14:31)
Aciu  blush2.gif pasieiskosiu situ gelyciu ir paziuresiu angliskus pavadinimus  blink.gif

viendienė - hemerocallis
melsvė - hosta
cimbalarija - cymbalaria
tradeskantė - Tradescantia
kotula - cotula
pušis - pinus
rododendras - rhododendron
Tai lotyniški pavadinimai, jie tarptautiniai, gal rašydama padariau kur klaidelę, nes rašiau iš atminties, tai gi jei ką nepyk labai
Atsakyti
Aciu kita savaite nuvaziusiu i sodu centra, tai paziuresiu gal jau kokiom gelytem prekiauja, nes pas mumi jau pavasariu dvelkia. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 01 23, 15:50)
aciu rena, kad naujus namucius ikurei, nepalikai ant dirvono  biggrin.gif .

aciu reik sakyt Knifofijai 4u.gif
o svarbiausia, dar netas toks letas tuo metu paitaike, tai maniau temos natidarysiu tongue.gif

QUOTE(Knifofija @ 2008 01 23, 19:28)
Šaunuolytė mūsų, ką be tavęs darytume. Imk baliončiką už tai  4u.gif

be manes, tai be manes, bet vat ka be TAVES rolleyes.gif user posted image

QUOTE(Wolke @ 2008 01 24, 12:00)
Labas dienas  4u.gif as irgi noriu prisiregistruot naujoj temoj  ax.gif ir tuo paciu pasigirt,kad pas mane jau geltoni krokai pradeda zydet  tongue.gif taip buvo pas mus atsile,kad matyt jiem sumaise proteli -biski ir gaila jei taip anksti nuzydes...kita diena gal ir foto imesiu  mirksiukas.gif

laukem fotkes, bet jau avatarcikas thumbup.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
nu matyt man vienai tik tokie durni klausimai i galva ateina blush2.gif ?
Kazin kodel ziema gebeniu, bergeniju lapai paraudonuoja. Kai kur siuo metu matau tamsiai raudonais (bordo) spalvos lapais gebenes ir bergenijas, nu pas mane ir vienos, ir kitos zalios wink.gif . Uzpernai velu rudeni nusipirkau vazoneli gebeniu (lauko) su kokiais 5 daigais. O lapeliu grazumas - tamsiai bordiniai, nu dziaugiuos vienzo gera daikta isitaisius... Issodinau skirtingose namo pusese, o kai pavasari augt pradejo, tai pazaliavo kaip ir visos, kur pas mus pilni patvoriai, pakalnes ir pakrumes. Nu gal cia tik jauni augaliukai taip nusidazo g.gif ?
Atsakyti
Kadangi mano "paradine puse" irgi bus siaurine, tai as vis pasizymiu augalus, tam tinkancius :

bergenijos
hortenzijos (taip pat ir vijoklines)
pieriai
paparciai
rodzersijos
sinavadai
astilbes
eleborai

gal Knifofija prakontroliuos, kad nebuciau grybu lotuliukas.gif prirasius. Nu kataloguose tai isvis, vienam raso kad geriausiai auga saulej, o kitam - jau pavesy doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 24 sausio 2008 - 16:48
QUOTE(vida777 @ 2008 01 24, 17:33)
Kadangi mano "paradine puse" irgi bus siaurine, tai as vis pasizymiu augalus, tam tinkancius :

bergenijos
hortenzijos (taip pat ir vijoklines)
pieriai
paparciai
rodzersijos
sinavadai
astilbes
eleborai

gal Knifofija prakontroliuos, kad nebuciau grybu  lotuliukas.gif  prirasius. Nu kataloguose tai isvis, vienam raso kad geriausiai auga saulej, o kitam - jau pavesy  doh.gif .

Visos tinka pavėsiui, O lapai augalams raudonuoja kai atvėsta oras, ir trūksta drėgmės.
Atsakyti
O kiek prirasete, o as jau buvau uzsisvaigus kad priekyje pri tvoros lavandas pasodinsiu, ale ne likimas matyt unsure.gif
Papildyta:
Man ankscaiu irgi gebenes buvo labai grazu, bet va atsikaraustem ir viena kolona apauginta gebenem ir tokio dar gal mandresnem, su daltais pakrasciukai. As uzsimanaiu gebenes isnaikinti ir vietoje ju pasodinti vynuoges, daja girdejau , gabenes sunkiai naikinasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sugar @ 2008 01 24, 18:20)
O kiek prirasete, o as jau buvau uzsisvaigus kad priekyje pri tvoros lavandas pasodinsiu, ale ne likimas matyt  unsure.gif
Papildyta:
Man ankscaiu irgi gebenes buvo labai grazu, bet va atsikaraustem ir viena kolona apauginta gebenem ir tokio dar gal mandresnem, su daltais pakrasciukai. As uzsimanaiu gebenes isnaikinti ir vietoje ju pasodinti vynuoges, daja girdejau , gabenes sunkiai naikinasi  doh.gif

o kur tu gyveni, jau aisku, kad ne LT tongue.gif ?
Ar tau bus grazu, kai vynuoges numes lapus, o dar ir lapu prisiukslins, gal vis delto geriau gebene? Nu man tai gebenes super, ypac tos dideliais margais lapais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 24 sausio 2008 - 18:50
Vidurio Anglijoje, bet as apie vynuoges galvoju, kad galetu vaikai patys nuo sakeliu pasiraskyti, o gebenes tai nuodingos.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 01 24, 12:21)
Geriau sėti ne inspekte, o ant palangės, kai išdygsta, reikia išpikiuoti jas rečiau ir kai prigyja laikyti truputį vėsiau negu normali kambario temperatūra. O kai lauke pasirodo saulutė ir oras atšyla (nėra minuso) jas reikia po truputį grūdinti ir motinos dienai jos sužysta.

Vasario mėnesį sėtos nespės pražįsti motinos dienai, nes pikuojamos su dviem tikrais lapeliais, tada, kai prigis, laikomos vėsiai apie 3 savaites. Jei palieka žiemoti lauke, tai sėja birželio - liepos mėn., o jei ne - tai gruodžio.
Atsakyti
QUOTE(Sugar @ 2008 01 24, 18:59)
Vidurio Anglijoje, bet as apie vynuoges galvoju, kad galetu vaikai patys nuo sakeliu pasiraskyti, o gebenes tai nuodingos.

o tai kitur vietos nera pas tave, kokia pavesine/pergole vynuoge apzeldint? Tos margos gebenes tai gal uogu nenokina, o lapu gi nevalgys ax.gif .
Netoli musu ant akmenines sienos labai sena gebene augo (kamienas kaip kumstis storumo buvo), gi ziuriu viena diena - kazkas ne taip - ogi gebene nupjauta, nu taip gaila pasidare, kad net negaliu verysad.gif .

Pas Knifofija irgi yra menas is gebenes padarytas wub.gif , labai originalu (bet man tai vistiek gaila), nors zinau, kad visi jas nuo sienu plesia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 24 sausio 2008 - 19:35