Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 17

QUOTE(Wolke @ 2008 02 03, 14:50)
trys kelmeliai  mirksiukas.gif radau internete apie tai  4u.gif
bigsmile.gif kaip smalsu butu pamatyt  baseinelio nuotrauka  ax.gif man labai aktualus klausimas...kaip aptvarket  baseinelio krastus  mirksiukas.gif

neturiu nuotraukos, kazkaip nenufotkinau, nes dar aplinkui nieko nera. o krastus akmenimis apdeliojau mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutės smile.gif noriu apsodint nemaza plota daugiametėmis,žemomis,greit plintančiomis,žydinčiomis gelytėmis,panašiomis į verbeną,bakopą,lobeliją,diasciją,padėkit,prašau,parašykit jų pavadinimus,kai turėsit laiko smile.gif labai ačiū
Atsakyti
QUOTE(etera @ 2008 02 03, 16:01)
sveikutės smile.gif noriu apsodint nemaza plota daugiametėmis,žemomis,greit plintančiomis,žydinčiomis gelytėmis,panašiomis į verbeną,bakopą,lobeliją,diasciją,padėkit,prašau,parašykit jų pavadinimus,kai turėsit laiko smile.gif labai ačiū

Pas mane auga iš daugiamečių, panašios į paminėtas, tai žemaūgės gubojos-žydi visą vasarą ir stipriai plečiasi, balzaminis putoklis, baltosios žemutės raktažolės-bet žydi tik pavasarį(ir šią žiemą tongue.gif ), o vasarą labai lapukai išbujoja, kaip kokie burokai. Pavėsyje besiplečianti į šonus gerai auga pachisandra, žydi taip pat tik pavasarį, gal daugiau puošia savo lapija. Bet ir dabar ji labai gražiai atrodo, su išleistais žiedynstiebiais, kurie žydės šiemet.
Atsakyti
abai ačiū,kad padėjot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(etera @ 2008 02 03, 17:01)

Iš kurio krašto būsi ? Jei netoli Šiaulių, tai aš auginu iki 1000 pavadinimų alpinariuminių augalų (yra ir aukštesnių), jeigu kas kreipkis visad padėsiu.
Atsakyti
QUOTE(erikaaa @ 2008 02 03, 12:58)
idomu tas vazonines braskes galima per ziema kieme palikti? neissals?  g.gif

pernai vasaros pabaigoj pirkau vazonines braškes. Patarė rudenį pasodint šalia kitų braškių. Kiek tenka nuvažiuot ir pamatyt - normaliai žiemoja, kupstas gražus, lapų daug - laukiu pavasario ir vasaros wink.gif

QUOTE(ilja @ 2008 02 03, 13:31)
Tik kaip po to su uogų ekologiškumu g.gif Juk gėles vasarą tręšiam, tai ir braškėms tų trąšų nori nenori klius doh.gif Aš tai tam ir sodinuosi pas save braškes ir visa kita, nes žinau, kad jos yra be trąšų ir galiu be jokios baimės duoti vaikui ax.gif

vazonines patarė palieti skiestu "žolių raugu". Jokių papildomų trąšų wink.gif
Atsakyti
Masciau masciau apie tas daigyklas is Senuku. Ten tokiose kaip nuo pyragu dezutese supresuoti durpiu kubiukai su skylut. Isisaknijes augalas su visu kubiuku perkialiamas i lauka ir taip nepazeidziama saknu sistema. Bet gal buu galima ka nors ekonomiskiau pasigaminti paciam. g.gif Aplamai kokioj zemej daiginamos seklos? Grynose durpese ar kokiam misiny? Simet tikrai man turi pasisekti doh.gif
Atsakyti
Pernai į tokią daigyklą sėjau našlaičių sėkliukes. Sudygo, po kurio laiko kiekvieną "pyragiuką atskyriau nuo likusių ir pasodinau. Kažkur vasaros vidury sužydėjo wink.gif
Atsakyti
Bet gal paprastose daigyklose tos durpes sukibtu savaime nuo dregmes ir augalo saknu g.gif
Papildyta:
O po kiek tu smulkiu seklyciu reikia berti i kubeli? Vistiek ne kiekviena daigi buna.
Atsakyti
Naudojau tokį "Šiltnamį-daigyklą". Tai ten tos durpės kaip kempinė, vienas su kitu "pyragiukai" nesukimba. Šiemet žudu pirkti didelę paletę ir dėti į specialų lovelį. Dar turiu prisipirkus tokių "tablečių", kur reikia sudrėkinti. Sėjau į juos pelargonijų sėkliukes ir sustačiau į "tortinę" dėžutę kaip ir Emolus pateikia. Dabar daigeliai šiltai ir drėgnai ten sau tupi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 02 03, 20:11)

O kur tokią daigyklą galima nusipirkti ax.gif
Atsakyti
O kiek tai kainuoja? Mane kazkaip uzkabino sis variantas, ta pati maciau Senukuose, tik mazesni kieki.
Atsakyti