Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 17

QUOTE(S*Mirna @ 2008 01 30, 14:52)
o man nieks nepatars?... blush2.gif  unsure.gif

Apie veją 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Nežinau kaip pas jus, bet pas mus 4 metus auga japoninė kriptomerija. Dar galiu pasakyti, kad mes jos net nedengiame, nors tiesa, pirmą žiemą ji gerokai apšalo. blush2.gif Galvojome, kad neatsigaus, bet vasarai įpusėjus mus nustebino. Dabar mes mulčiuojame šaknis, bet vistiek nedengiame mirksiukas.gif Tiesa, turiu prisipažinti pas mus klimatas švelnesnis nei Vilniuje ar Molėtuose, todėl rekomenduoju dengti smile.gif
Apie gėlytes: sėju pati jau n metų, ir sakau: visko būna. Taigi, Lile, sėk į sveikatą, pietiniai langai gerai ir šviesos per akis. Mano langiukai šiauriniai, bet vistiek sėju ir sėsiu. Rekomenduoju naudoti augimo stimuliatorius. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 01 30, 15:01)

o ką čia patart?  lotuliukas.gif Vejai įrengti yra atskira tema.

as maniau, kad veja priklauso prie namo aplinkos g.gif
Papildyta:
QUOTE(Pingvinukas @ 2008 01 30, 15:03)

sunglasses2.gif dekui
Atsakyti
Aš pati 18 metų būdama pasisėjau pirmąją veją... Tai tik reikia labai gerai išrinkti iš žemės piktžoles ir lygiai suvoluoti smile.gif Ir dar gerą sėklą pasirinkti.
Atsakyti
QUOTE(S*Mirna @ 2008 01 30, 15:47)
as maniau, kad veja priklauso prie namo aplinkos g.gif
Papildyta:

sunglasses2.gif dekui

priklauso priklauso veja prie namo aplinkos, dar ir kaip priklauso mirksiukas.gif tik gana nemažai apie tai jau kalbėjom ankstesnėse temose, jei taip netingėtum pirmame psl. įdėtose nuorodose į senas tema pasileisti paiešką, tai rastum ir diskusijų apie sėją, ir apie priežiūr ir apie sėklas, kas kokias rinkosi ir kodėl smile.gif
Taigi dar kartą labai trumpai vejos įrengimas (pagrindiniai etapai):
1. nupurkšti herbicidais (Roundup) seną dirvoną, jei toks yra, kad sunaikinti seną augmeniją, piktžoles ir pan.
2. gerai įdirbti žemę, kur sėsi veją, išpurenti, išrinkti piktžolių šaknis, išgrėbti akmenis
3. sulyginti paviršių, pasėti sėklas, pagrėbliuoti paviršium, kad sėklos bent kiek įsiterptų, privoluoti
4. Jei sausa - laistyti ir laukti rezultato. Sėklų mišiniuose būna įvairių, dygsta nevienodai, taigi nepanikuok, jei pradžioj atrodys reta žolytė - visos sėklos gali dygti net iki mėnesio.
5. Kai žolytė maždaug vienodai sudygsta, reikia ant mažų apsukų su žoliapjove lengvai nupjauti, kad ji gautų stimulą šakotis, plėstis, formuoti velėną.
Nepraeis nė šimtas metų ir turėsi gražią anglišką pievelę thumbup.gif
P.S. Visus vejos įrengimo darbus geriausia pradėti pavasarį, kai žemė sušyla bet dar neišdžiovinta vasaros kaitros - tada ir greičiau dygs ir mažiau laistyti reikės, bet jei nėra galimybės, tai galima ir visą vasarą vargti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 30 sausio 2008 - 15:11
Man sakė, kad LIPALISUNA gera vejos sėkla. Buvau ir parduotuvėse jos mačiusi... O dabar per paiešką neberandu nieko su šiuo žodžiu...
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 01 30, 13:51)
Truputį panaršiau, tai toji aka eglutė "Globosa nana" yra kriptometrija japoninė ir pas mus ji žiemą iššals ( čia daugiau galima apie tai pasiskaityti )
O geltonų azalijų ir rododendrų tikrai yra ir Lietuvoj wink.gif

Globosa nana reiškia rutulinė forma žema, o priekį reikia pridėt augalo pavadinimą, gali būti eglė, pušis ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 01 30, 17:21)
Globosa nana reiškia rutulinė forma žema, o priekį reikia pridėt augalo pavadinimą, gali būti eglė, pušis ir t.t.

tai panašiai ir spėjau, tik internete šalia tokio apibūdinimo daugiausia kriptomerijų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 30 sausio 2008 - 17:47
Aš ir turėjau omeny kriptomerija Globosa Nana 4u.gif Šiaip butų įdomu pabandyt paauginti, bet negaunu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2008 01 30, 17:44)
Aš ir turėjau omeny kriptomerija Globosa Nana  4u.gif Šiaip butų įdomu pabandyt paauginti, bet negaunu sad.gif

radau internete: Vokietijoj, Čekijoj, Vengrijoj ... Amerikoj. Visur, kur tik nori, bet ne pas mus ( arba kaina didelė, arba pardavėjai nelabai savo asortimentą teikia internetu). ( Jei man taip labai labai norėtųsi, na kaip nėščioms būna hihihi.gif - važiuočiau iki Lenkijos ir ten nusipirkčiau, tiesa, ką žadu pavasarį ir padaryt topsecret.gif )
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 01 30, 18:27)
tai panašiai ir spėjau, tik internete šalia tokio apibūdinimo daugiausia kriptomerijų  mirksiukas.gif

įvesk pinus globosa nana - pušis
picea globosa nana - eglė
thuja ...........- tuja
abies........... - kėnis ir t.t.
Atsakyti
Merginos,labai jums dekui mirksiukas.gif panarsysiu dar temelese 4u.gif jeijau bus beda,butinai rasysiu mirksiukas.gif arba kai jau reiks gelytes sodint...sekmes laukiant pirmuju ziedeliu smile.gif 4u.gif
Atsakyti