QUOTE(dominyka2009 @ 2009 05 19, 09:22)
Labas rytas,mamytes.gal yra kam nors taip nutike,mano geriausia drauge laukiasi,ir aš taip pergyvenu del jos,nes pati esu mama ir pati isivaizduoju kaip ji jaučiasi.Inai jau yra 6 menesi,pirmus menesius jautėsi labai gerai ,jokiu blogu dalyku daktarai nematė.Kaip ir butu buve viskas gerai,bet jai nuo velyku prasidėjo kraujavimas.Ja paguldė i ligonine kovo 8 -osios,gulėjo apie savaite ,nieko blogo nematė ir dar pasakė kad taip buna,kad nėštukės pakraujuoja,bet kudikiui nieko baisaus.liepė daugiau ilsėtis,ir gulėt.Mano draugė niekur iš namu kojos nekėlė,labai stengėsi del saves ir vaikelio.O jau antra karta kai pradėjo kraujuoti,tada paguldė i antakalni,ten ja daktarai apžiurėje ,pasakė kad yra maža žaizdelė gimdos kakleli,bet kadangi dabar ji nėščia nieko negali padaryti,ir kad pilvas didėja ,o kraujagyslės plečiasi tai todėl ir bus kraujavimas,ir vėl paleido i namus.Šy karta,tai yra praeita penktadieni,jai prasidėjo pilvo apačioje skausmai,ir pradėjo krešuliai tekėti kraujo,ja išvežė i ligonine antakalnio,vakar kai buvau pas ja ,sakė kaip ir nieko baisaus, jaučiasi geriau.O šendien ryte kaip aš jai paskambinau,inai pradėjo verkti ir pasakė kad daktarai pasakė kad pamatė hemotoma,ir jei nenustos kraujuoti tai teks pašalinti kudiki,aš taip isigandau siaubas kažkoks,negi daktarai negalėjo pamatyti,kai jai buvo pirmi mėnesiai nėštumo,o tik dabar pamatė kai jai 6 mėn.mergaitės parašykit gal kam yra taip nutike,ar tai labai blogai ,ir ar kudikiui nekenkia.
deja...
hematoma galejo atsirasti kaip tk 6 menesi- todel jos nepamate anksciau- arba pradzioje ji galejo buti visai maza, paskui dedeti...
Kraujavimas- visada pavojaus zenklas, nors daznai tai buvo ne patologijos o fiziologinis reiskinys...
Kaip hematoma didele, atsoka placenta ir t.t. - dazniausiai ivyksta persileidimas, kai mazas nestumas niekas tokiu nestukiu net negydo- siaip bendra terapija ir kaip jau gamta duos. Ki didelis nestumas- savaiminis persileidimas gali buti labai pavojingas, todel ir atsiranda variantas- isvalymo
Bet kol kudikelis gyvas- nieks isvalyma nedarys.
QUOTE(tornadas @ 2009 05 20, 02:23)
Dominyka2009,
Kraujavimas nestumo metu visada yra labai blogas zenklas, dazniausiai tai - persileidimo pradzia, o jei medikas sako, kad cia nieko tokio, - arba jis nekvalifikuotas arba atmestinai ziuri i savo darba, todel tavo aprasytu atveju, manau, kad hematoma galejo aptikti ir anksciau. Dabar kudikiui padeti gali buti jau per velu... Vis del to esant tokioms komplikacijoms, patarciau skubiai kreiptis i Santariskiu medikus, o ne pasitiketi kazkokiais 'specais' is Antakalnio, kurie jau vienakart isleido tavo drauge namo, patingeje ilgiau stebeti ja stacionare.
Siaip antakalnio klinika - kaip tik geriausia pagal specus lietuvoje. Santariskes nespecializuojasi akuserijoje ir patologijose. Dejo nestumas- toks procesas, kai situacija kartais keiciasi zaibiskai ir nevisada yra galimybe stebeti visus 9 menesius stacionare.