Įkraunama...
Įkraunama...

Hematoma

QUOTE(mamyte777 @ 2009 10 30, 23:05)
Sveikos mamytes,
Man irgi rado hematoma - antras mano nestumas. Su pirmuoju nestumu viskas buvo super, jokiu nesklandumu, ir gimdymas buvo lengvas. O dabar net nezinau ko tiketis.  unsure.gif  Sake kad ta hematoma gali issivaikscioti, arba ne.. Israse kazkoki hormona pagerti 10 dienu (kaina 50 lt). Tai lauksiu ir ziuresim kaip bus. Labai bijau del nestumo, nes vaikelis labai laukiamas ir planuotas.  4u.gif  Parasysiu, kada bus kas nors aiskiau.

Sveika, laikikis ir nesijaudink, nes tikrai kiek man teko skaityt, tikrai dazniausiai hematoma issivaiksto, o tau teplioja ar tik rado hematoma?
Atsakyti
QUOTE(mamyte777 @ 2009 10 30, 22:05)
Sveikos mamytes,
Man irgi rado hematoma - antras mano nestumas. Su pirmuoju nestumu viskas buvo super, jokiu nesklandumu, ir gimdymas buvo lengvas. O dabar net nezinau ko tiketis.  unsure.gif  Sake kad ta hematoma gali issivaikscioti, arba ne.. Israse kazkoki hormona pagerti 10 dienu (kaina 50 lt). Tai lauksiu ir ziuresim kaip bus. Labai bijau del nestumo, nes vaikelis labai laukiamas ir planuotas.  4u.gif  Parasysiu, kada bus kas nors aiskiau.

Man irgi antras nestumas, ir su pirmu nestumu viskas buvo kuo puikiausiai...
Si karta- 10 sav aptiko gematoma: savaite- grieztai gulimas rezimas, magnis du kart dienoj, dufastonas du kart dienoj ( ir pasake dar gersiu ilgai ir nuobodziai ta diuphastona), nieko negalima... ir ka - jau ir nebera tos gematomos smile.gif dabar vis del to apsauginis rezimas, sekso negalima, sunkius daiktus kilnoti negalima- o siaip viskas OK, tik reikia but labai atsargiai...
Atsakyti
Sveikos,
Man pirmas kraujavimas buvo stiprus ir tada ejo 16savaite, nuvykus i ligonine pasake jog leliukui viskas gerai, placenta nusileido del to pakraujavo, pragulejau kuri laika ir isleido namo, bet man vis pateplioja tamsiai rudu krauju ir buna kresuliuku. Siandien dare echoskopa man jau 19 savaiciu, tai pasirodo kad man susidare hematoma ir ji po truputi valosi, bet yra labai didele. Kaip ir visomsdaug dalyku uzdraude, liepe guleti ilsetis ir tiketis kad ji issivaikscios unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania3 @ 2009 04 14, 13:00)
Nu as i ginekologu posakius, kad "viskas savaime susitvarkys" negaliu ramiai reaguoti.

Pritariu visu šimtu procentų.
Man hematomą gimdoje rado kai buvo 7 nėštumo savaitės. Nieko neuždraudė, sakė gyvent kaip iki šiolei, o gamta jau atsirinks gyvent vaikeliui ar ne blink.gif
Biliotenį tada pasiėmiau per šeimos gydytoją ir pakeičiau gydytoją, kuri tokiom frazėm nebesimėtė, o kaip tik įkalbėjo džiaugtis gyvenimu ir tikėt geriausiu.
Hematoma netrukus išsivaikščiojo ir po gero mėnesio supuosiu savo lauktą išsvajotą kūdikėlį thumbup.gif
Atsakyti
man hematoma rado nestumui esant 8sav., toliau po poros sav echoskopija pakartojo, pasiziuret, ar ji nedideja, ir ar nesiurbia kraujo is vaikiuko. vaikelis paaugo, bet hematoma yra. visuomet yra kraujavimo tikimybe, bet kraujagysliu pralaidumo mazinimui vienintelis vaistas-1grynos citrinos sultys pries valgi kiekviena ryta.
ir hematomos bei vaikelio stebejimas
Atsakyti
QUOTE(dominyka2009 @ 2009 05 19, 09:22)
Labas rytas,mamytes.gal yra kam nors taip nutike,mano geriausia drauge laukiasi,ir aš taip pergyvenu del jos,nes pati esu mama ir pati isivaizduoju kaip ji jaučiasi.Inai jau yra 6 menesi,pirmus menesius jautėsi labai gerai ,jokiu blogu dalyku daktarai nematė.Kaip ir butu buve viskas gerai,bet jai nuo velyku prasidėjo kraujavimas.Ja paguldė i ligonine kovo 8 -osios,gulėjo apie savaite ,nieko blogo nematė ir dar pasakė kad taip buna,kad nėštukės pakraujuoja,bet kudikiui nieko baisaus.liepė daugiau ilsėtis,ir gulėt.Mano draugė niekur iš namu kojos nekėlė,labai stengėsi del saves ir vaikelio.O jau antra karta kai pradėjo kraujuoti,tada paguldė i antakalni,ten ja daktarai apžiurėje ,pasakė kad yra maža žaizdelė gimdos kakleli,bet kadangi dabar ji nėščia nieko negali padaryti,ir kad pilvas didėja ,o kraujagyslės plečiasi tai todėl ir bus kraujavimas,ir vėl paleido i namus.Šy karta,tai yra praeita penktadieni,jai prasidėjo pilvo apačioje skausmai,ir pradėjo krešuliai tekėti kraujo,ja išvežė i ligonine antakalnio,vakar kai buvau pas ja ,sakė kaip ir nieko baisaus, jaučiasi geriau.O šendien ryte kaip aš jai paskambinau,inai pradėjo verkti ir pasakė kad daktarai pasakė kad pamatė hemotoma,ir jei nenustos kraujuoti tai teks pašalinti kudiki,aš taip isigandau siaubas kažkoks,negi daktarai negalėjo pamatyti,kai jai buvo pirmi mėnesiai nėštumo,o tik dabar pamatė kai jai 6 mėn.mergaitės parašykit gal kam yra taip nutike,ar tai labai blogai ,ir ar kudikiui nekenkia.

deja...
hematoma galejo atsirasti kaip tk 6 menesi- todel jos nepamate anksciau- arba pradzioje ji galejo buti visai maza, paskui dedeti...
Kraujavimas- visada pavojaus zenklas, nors daznai tai buvo ne patologijos o fiziologinis reiskinys...
Kaip hematoma didele, atsoka placenta ir t.t. - dazniausiai ivyksta persileidimas, kai mazas nestumas niekas tokiu nestukiu net negydo- siaip bendra terapija ir kaip jau gamta duos. Ki didelis nestumas- savaiminis persileidimas gali buti labai pavojingas, todel ir atsiranda variantas- isvalymo sad.gif Bet kol kudikelis gyvas- nieks isvalyma nedarys.
QUOTE(tornadas @ 2009 05 20, 02:23)
Dominyka2009,

Kraujavimas nestumo metu visada yra labai blogas zenklas, dazniausiai tai - persileidimo pradzia, o jei medikas sako, kad cia nieko tokio, - arba jis nekvalifikuotas arba atmestinai ziuri i savo darba, todel tavo aprasytu atveju, manau, kad hematoma galejo aptikti ir anksciau. Dabar kudikiui padeti gali buti jau per velu... Vis del to esant tokioms komplikacijoms, patarciau skubiai kreiptis i Santariskiu medikus, o ne pasitiketi kazkokiais 'specais' is Antakalnio, kurie jau vienakart isleido tavo drauge namo, patingeje ilgiau stebeti ja stacionare.

Siaip antakalnio klinika - kaip tik geriausia pagal specus lietuvoje. Santariskes nespecializuojasi akuserijoje ir patologijose. Dejo nestumas- toks procesas, kai situacija kartais keiciasi zaibiskai ir nevisada yra galimybe stebeti visus 9 menesius stacionare.
Atsakyti
Sveikos,

mudviem su nestuke.gif 7 savaites, bet rado hematoma. gal kas žinot kokia tikimybė, kad viskas bus ok? aš tokia skaičių mėgėja, tai jaučiuos saugiau, kai žinau biggrin.gif Ir kokio dydžio hematoma jau skaitosi rizikinga. pas mane 1 cm, tai net nenumanau čia didelė ar ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mazas_debeselis @ 2009 12 16, 18:20)
Sveikos,

mudviem su  nestuke.gif 7 savaites, bet rado hematoma. gal kas žinot kokia tikimybė, kad viskas bus ok? aš tokia skaičių mėgėja, tai jaučiuos saugiau, kai žinau  biggrin.gif Ir kokio dydžio hematoma jau skaitosi rizikinga. pas mane 1 cm, tai net nenumanau čia didelė ar ne smile.gif

Va dėl cm tai aš nežinau. Man pamenu ginas sakė, kad vertėtų sunerimti, jei hematoma sudarytų 30% gimdos. Tai tas 1 cm nerimtai skamba smile.gif
O šiaip net neabejok ar bus gerai ar nebus. Aišku, kad bus. Aš labai stresavau nėštumo pradžioj ir tik tikėjimas, kad išsaugosiu savo vaikelį atrodo ir padėjo smile.gif
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2009 12 16, 19:58)

O šiaip net neabejok ar bus gerai ar nebus. Aišku, kad bus.

Aha, tikrai bus bigsmile.gif tik sulaukt reikia.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mazas_debeselis @ 2009 12 16, 17:20)
Sveikos,

mudviem su  nestuke.gif 7 savaites, bet rado hematoma. gal kas žinot kokia tikimybė, kad viskas bus ok? aš tokia skaičių mėgėja, tai jaučiuos saugiau, kai žinau  biggrin.gif Ir kokio dydžio hematoma jau skaitosi rizikinga. pas mane 1 cm, tai net nenumanau čia didelė ar ne smile.gif

Sveika,
Galvok kad bus viskas gerai, tai taip ir bus man 16sav. rado 4,5-3,4cm hematoma ir du men pratepliojo ir prakraujavau, dabar mums jau eina 24 savaite nors hematoma dar neisnyko iki galo mes vis dar pilveli ir augam puikiai thumbup.gif Svarbiausia pasaugot save ir nusiteikti teigiamai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(emkaxxx @ 2009 12 17, 22:55)
Sveika,
Galvok kad bus viskas gerai, tai taip ir bus man 16sav. rado 4,5-3,4cm hematoma ir du men pratepliojo ir prakraujavau, dabar mums jau eina 24 savaite nors hematoma dar neisnyko iki galo mes vis dar pilveli ir augam puikiai  thumbup.gif Svarbiausia pasaugot save ir nusiteikti teigiamai  4u.gif

Aha smile.gif juk atrodo tereikia pralaukt, bet taip norisi kuo greičiau blush2.gif nu bet kokiu atveju viskas bus ok 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(akilezna @ 2009 10 31, 22:38)
Sveika, laikikis ir nesijaudink, nes tikrai kiek man teko skaityt, tikrai dazniausiai hematoma issivaiksto, o tau teplioja ar tik rado hematoma?

Aciu uz palaikyma. As irgi nusiteikiau teigiamai, ir tai labai padeda. Man netepliojo nei karto ir nebuvo kraujavimu, bent iki siol (dabar 15 savaite eina), nors daktare sake kad pilnai gali buti del hematomos. Skausmu irgi nejauciu. Tiesiog rado hematoma nuo pat nestumo pradzios, ginekologe labai issigando, ir israse irgi Duphaston, geriau 20 dienu (2 pakuotes), ir dabar dare echoskopija per pilvo virsu, ir sake, kad dabar nieko blogo nemate, tai reiskia, kad arba hematoma issivaiksciojo, arba ja prispaude gimda ir laiko, bet hematomos nesimate. Na tai nusiraminau ir toliau laukiu savo stebuklelio! nestuke.gif
Atsakyti