Įkraunama...
Įkraunama...

Hematoma

QUOTE(daliukasva @ 2010 09 30, 11:14)
4u.gif Sveikinu 4u.gif  saunios naujienos 4u.gif as isivaizduoju, kaip jus norejot mergaites ax.gif , bet gali but ketvirta 4u.gif  kaip pas Egle zalciu karaliene biggrin.gif
man tepliojimai liovesi jau kokia savaite svaru, siandien lekiu pas gine, 15 spalio ziures echoskopu, tikiuosi, kad hematoma irgi dingo ax.gif  tik man kazkaip neramu del judesiuku... arba nemoku as ju klausyt kai su mazium visa diena reikia uzsiimti rolleyes.gif

Aciukas uz sveikinimus, aga laukiam jau trecia karta ruzavu spalvu namie, bet.... vel melynai melynai melynuoja kambariai biggrin.gif . Ka darysi taip lemta. Ne jau ketvirto tai jau nebus daugiau niekada, jau 2 vaikai prabanga siais laikais, trys tuo labiau, o apie 4 net nekalbu bigsmile.gif
Del judesiuku tai tu nepergyvenk, gal lelius nera labai didelis, pajusi veliau, mano pirmas buvo maziukas labai, mazas nors ir isnesiotas gime, tai judesiu pradejau justi tik kokiam 6 menesi ir tai tokius silpnus, o va antras toks drambliukas buvo tai jau nuo 4 men jutau, nors sake kad dar anksti, bet as zinojau kad ten jis raivos man smile.gif .
Dabar pas gine turesiu keliauti 2 lapkricio, tai jau turetu pagal juos but judesiai, bet sake kad leliukas vel ne is didziuju tai jauciu kad nejausiu as dar ju, o dar lasinukais ant ziemos pasipuosiau truputi kad salta nebutu biggrin.gif tai visai. Sekmes visoms, svarbiausia tiketi ir viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
sveikos, mielosios!!! nestuke.gif
gyvenime negalejau pagalvot, kad dar ir tokiu ciudu buna... unsure.gif
Turiu suneli metuku, pradejom lauktis antro 4u.gif tik vat neramino tas, kad ziauriai klaikiai jauciausi... aisku, begiojau, mazaji nesiojau, valgyt gaminau, tvarkiau... Per si nestuma, priesingai nei per pirmaji, ziauriai pykina, galva svaigsta ir pan. Vis neramino, ar viskas ok unsure.gif paskutine savaite be pilvo maudimo pradejau jaust ir kasdienini strenu skausma doh.gif pas apylinkes gine eiles kosmines - tik spalio 25 diena, tai as susirupinus nuvaziauvau privaciai, kad paziuretu, ar nestumas gimdoj ir pan g.gif
Vos tik pradejus ziuret per echo, sako "viskas su vaikeliu gerai, bet siaip yra ir negeru dalyku". Taip ir nutirpo kunas blink.gif pasirodo, hematoma... verysad.gif
manosios dydis 2 x 1.6 cm. Leliukas ten nedidukas, lyginant su visu vandens maiseliu, kuriame jis yra, hematoma yra prakstiskai jam lygi...
Daktare paaiskino, kad dazniausiai jos rezorbuojasi (tai yra pacios isnyksta), liepe gulet, atsikelt tik i WC ar valgyt pasiimt ir viskas. Priezasciu niekas nezino, tai gali buti ir pervargimas, ir fizinis kruvis (mano, ko gero, atveju yra sunelio kilnojimas) ir genetiniai dalykai. Jei viskas bus gerai ir hamatoma rezorbuosis, daktare patare pasidaryti genetinius tyrimus (kaklo rauksleles nuo 11 iki 13 sav) ir kazkoki kraujo tyrima (nuo 14 sav), kad isitikint, ar viskas leliukui gerai.
Liepe gert Magnesium diasporal max 2 kartus dienoj ir Duphaston 2 kartus dienoj, multivitaminus nesciajai.
tai tiek, labai tikiu, kad bus gerai... kraujavimo jokio pas mane nera, viliuosi, kad ji tiesiog rezorbuosis ir nesivalys krisdama kraujais ar kresuliais unsure.gif mano leliuko sirdele plaka, maciau jo 4 mm galvyte ir gal dukart didesni kuneli... kasdien meldziuosi, su leliuku pasisneku, labai noriu, kad jis ten butu sveikas ir musu nepaliktu... verysad.gif
tikiu, kad visu musu norai cia yra tokie patys 4u.gif viliuosi, kad jie issipildys 4u.gif

tiesa, kokio dydzio yra/buvo jusu hematomos? ir per kiek laiko jos rezorbavosi/issivale? ir ar po to daret genetinius tyrimus? ar turit sveikus leliukus? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Spanguole123 @ 2010 10 15, 13:23)
sveikos, mielosios!!!  nestuke.gif
gyvenime negalejau pagalvot, kad dar ir tokiu ciudu buna...  unsure.gif
tiesa, kokio dydzio yra/buvo jusu hematomos? ir per kiek laiko jos rezorbavosi/issivale? ir ar po to daret genetinius tyrimus? ar turit sveikus leliukus?  unsure.gif

Labas. Na, tavo situacija man primena manaja ax.gif As kai pradejau lauktis sio vaikucio pirmagimiui buvo tik 6 menesiukai. Jauciausi gana neblogai ir jau sulaukusi 12 savaiteles lengviau atsikvepiau ir va cia prasidejo... nuvaziavom i parduotuve pirkti krano ir jauciu kaip per slaunis vandenelis teka... labai issigandau.. nors nestumas buvo neplanuotas ir didele staigmane visiems - vaikelio laukem. Nuvykus i priemamaji nustate, kad matyt buvo dvyniai ir vienas pabego... o dar salia aptiko gana didele hematoma 5 ant 2,5 apytiksliai kiek pamenu.. pagulejau as ligoninej ir paskui pas savo gine vis ejau ejau, vis ziurejo i ta nelemtaja nematoma.. kokia savaite naktimis gan gausiai man isbegdavo beveik juodos spalvos skystis, pasitaikydavo dar tokiu kresuliu, ir paskui viskas liovesi. Siandien nuejus pas gine jokios hematomos ji nemate, vadinasi viskas ok wub.gif Man jokio duphastono neskyre, geriau magni ir vitaminus nestuke.gif, tiesa dar askorutina - ta nuo kraujavimo. Jokiu genetiniu tyrimu irgi neskyre (manau jei buvote pas privatininka tai uztai ir skyre.. ax.gif , juk ten veikia visokie susitarimai, juk tyrimai tikriausiai mokami?)Kol galutinai nusiraminom , t.y. kol hematoma isnyko va praejo beveik pusantro menesio... tiek nervu buvo.. Tiesa, man taip pat sake laikytis griezto gulimo rezimo, bet kai namie as viena ir dar nevaikstantis maziukas lieka, tai isivaizduojat kaip man nereikejo nieko kilnoti ir vaiksciot...
Tikiuosi, kad Jums ir visoms kitoms moterims viskas bus ok ir tos hematomos musu zirniuku negasdins 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, as genetinius dariaus ir su antru lelium ir su situo. Kai laukiausi antro nestumas buvo puikus, jokiu nesklandumu nebuvo, o genetiniai tyrimai nera privalomi, cia tavo reikalas nori ju ar ne. As dariaus. Del sventos ramybes, nes kaip man sake gine, buten tu triju ligu, nuo kuriu daro gen. tyrimus per echo nepamatysi. Tiek su antru tiek su situo tikimybes apsigimimams nera jokios. Uztat dabar ramiai gyvenu ir zinau, kad viskas tvarkoje. As lankiausi privaciai su visais savo nestumais, bet nemanau jog tai yra priezastis jog tau siulo genetinius darytis, tave informuoja paparasciausiai apie tokia galimybe. Kai laukiausi pirmojo tokiu dalyku dar nebuvo.
Atsakyti
Patikekit.. poliklinikoj tikrai apie jokius papildomus tyrimus net nekalba.... bigsmile.gif todel ir sakau, kad galbut tik privatus ginekologai tai siulo smile.gif bet kas jei pvz tyrimai negeri, negi atsisakytumet vaikelio? mes su vyru irgi kazkaip galvojom privaciai kokius tyrimus su pirmuoju nestumu pasidaryti, bet paskui pagalvojom kas is to rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(JJmama @ 2010 10 15, 16:42)
Patikekit.. poliklinikoj tikrai apie jokius papildomus tyrimus net nekalba.... bigsmile.gif todel ir sakau, kad galbut tik privatus ginekologai tai siulo smile.gif  bet kas jei pvz tyrimai negeri, negi atsisakytumet vaikelio? mes su vyru irgi kazkaip galvojom privaciai kokius tyrimus su pirmuoju nestumu pasidaryti, bet paskui pagalvojom kas is to rolleyes.gif

Nezinau kaip su poliklinikom, bet zinau tik viena, kad tyrimus atlieka tik Vilnius, is kitu miestu ten siuncia kraujo meginius ir gauni atsakyma po 10 d. As asmeniskai tikrai atsisakyciau ir nutraukciau nestuma. Kas is to jei vaikutis gims daunu pvz., kentes ne tik jis, bet ir visa seima, pirmas vaikas ( nu kaip mano situacijoje kai dariaus su antru ). Demesio jam skirti teks tikrai nedaug, nes visa laika turesi rupintis tuo kuris net nesupranta ka tu jam ir kiek del jo darai. Neturesi nei tu, nei vyras nei aplinkiniai normalaus gyvenimo. Gal kalbu kiek ziaurokai, bet tokia yra mano nuomone. As sveikinu tokias moteris kurios paaukoja visa savo gyvenima del tokiu nelaimingu vaikiuku, bet esu uz tai, kad visa seima nusipelno kokybisko gyvenimo, o ne trupiniu kurie lieka nuo nelaimingo vaikiuko.
Atsakyti
As per savo hematoma baigiu isverkti visas akis.
Pirmadieni pradejo tepliopti - nubegau pas gine, rado hematoma (dydis beveik kaip vaikelio), liepe guleti, gerti vit.E, vit.C ir folio rugsti - turi issivalyti pati.
Ketvirtadieni pajutau gausu ir staigu kraujavima, nedelsiant nulekiau i ligonines priimamaji - ten pasake kad viskas gerai, patikrino - vaikelio sirdele visdar plaka. Paaiskino kad cia ji visadar valosi.
Privati gine pasake graziai, bet tiesiai sviesiai - si mano hematoma turi issivalyti per pora savaiciu, taciau gali buti ir persileidimas.
Sake kraujo bus dar nemazai, tai dabar kaskart nebepanikuoju jo pamaciusi. Paaiskino ka jauti kai buna persileidimas, o kitais atvejais sake nesinervinti, nes viskas priklauso tik nuo Dievo 4u.gif Mums jau 8 savaites, gulim, ilsimes ir tikimes jog busim labai stiprus ir visa tai istversim
Atsakyti
QUOTE(jokubka @ 2010 10 15, 18:32)
Nezinau kaip su poliklinikom, bet zinau tik viena, kad tyrimus atlieka tik Vilnius, is kitu miestu ten siuncia kraujo meginius ir gauni atsakyma po 10 d. As asmeniskai tikrai atsisakyciau ir nutraukciau nestuma. Gal kalbu kiek ziaurokai, bet tokia yra mano nuomone. As sveikinu tokias moteris kurios paaukoja visa savo gyvenima del tokiu nelaimingu vaikiuku, bet esu uz tai, kad visa seima nusipelno kokybisko gyvenimo, o ne trupiniu kurie lieka nuo nelaimingo vaikiuko.

Galbut Jusu zodziuose yra tiesos, is dalies as pritarciau jusu nuomonei. bet pvz ka daryti jei jau per velu nutraukti nestuma?
QUOTE(Dezdemona* @ 2010 10 16, 11:51)
As per savo hematoma baigiu isverkti visas akis.
Mums jau 8 savaites, gulim, ilsimes ir tikimes jog busim labai stiprus ir visa tai istversim

Svarbiausia linkiu Jums nesijaudinti 4u.gif is tiesu kraujavimas ir mano atveju buvo gausus taciau tik naktimis, kai eidavau i tualeta. Is jaudulio net kelis kartus buvom su vyru nuleke i priemamaji. bet aciu dievui viskas baigesi gerai, po keliu naktu tepliojimai liovesi o va, dar po keliu savaiciu paaiskejo, kad hematoma issivaiksciojo ten kazkur. Linkiu ramybes ir sveikateles, viskas bus ok 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JJmama @ 2010 10 15, 16:19)
Labas. Na, tavo situacija man primena manaja ax.gif  As kai pradejau lauktis sio vaikucio pirmagimiui buvo tik 6 menesiukai. Jauciausi gana neblogai ir jau sulaukusi 12 savaiteles lengviau atsikvepiau ir va cia prasidejo...
Tikiuosi, kad Jums ir visoms kitoms moterims viskas bus ok ir tos hematomos musu zirniuku negasdins 4u.gif

tai man dabar truputi ramiau pasidare...smile.gif
o del genetiniu dalyku as taip supratau: juk kai buna apsigimimai ar vaisius prastai vystosi ar pan, gimda daznai tokius vaisius isstumia, ivyksta persileidimas. Kaip mum visom ir paaiskino, hematoma - persileidimo pozymis, tai jei ta hematoma atsirado, gali buti ir taip, kad kazkas negerai su vaikeliu genetiskai, t.y. ji nori isstumt gimda. O mes gulim, vaistukus geriam, gausnasi, kad ji sulaikom, del to, del viso pikto, ir liepia issitirt. Klausiau gydytojos, jei kas negerai, tai tada jau gali but per velu ir aborta darytis... o jinai sako, kad jei kas negerai, tai tada terminu tam dalykui nera. Tfu tfu tfu, mamytes, viskas pas mus bus gerai!!! juolab kad prisiskaiciau cia, pas visas, aciu Dievui, sveiki vaikiukai (jei nesibaige persileidimu...- labai retais atvejais).
Siandien guliu tik ar NET 8 diena, ziauriai atsibodo... sad.gif perskaiciau 2 knygas, daugiau nebesinori sad.gif zodziu laukiu tos spalio 25, kai eisiu pas gydytoja, kaip isganymo biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(JJmama @ 2010 10 15, 17:42)
Patikekit.. poliklinikoj tikrai apie jokius papildomus tyrimus net nekalba.... bigsmile.gif todel ir sakau, kad galbut tik privatus ginekologai tai siulo smile.gif  bet kas jei pvz tyrimai negeri, negi atsisakytumet vaikelio? mes su vyru irgi kazkaip galvojom privaciai kokius tyrimus su pirmuoju nestumu pasidaryti, bet paskui pagalvojom kas is to rolleyes.gif

mes su suneliu tai ta kaklo raukslele tyremes, viskas buvo ok,

su siuo nestumu kaklo raukslele irgi tirsimes, ir ta genetini kraujo tyrimuka pasidarysim, jei jau parekomendavo - vis patikimiau... wink.gif tikiu, kad viskas bus gerai ir meldziu Dievuliuko, kad taip ir butu... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JJmama @ 2010 10 18, 13:59)

Svarbiausia linkiu Jums nesijaudinti 4u.gif  is tiesu kraujavimas ir mano atveju buvo gausus taciau tik naktimis, kai eidavau i tualeta. Is jaudulio net kelis kartus buvom su vyru nuleke i priemamaji. bet aciu dievui viskas baigesi gerai, po keliu naktu tepliojimai liovesi o va, dar po keliu savaiciu paaiskejo, kad hematoma issivaiksciojo ten kazkur. Linkiu ramybes ir sveikateles, viskas bus ok  4u.gif

Aciu 4u.gif Na man patepliojo pora dienu, viena diena gausiai pakraujavo, op va dabar jau 5 dienos kaip pfu pfu pfu bet nei teplioja, nei stipriau kraujuoju. Penktadieni eisiu pas gydytoja, tikiuosi tas kraujavimo sustojimas bus geras zenklas 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, as nekalbu apie tai kada yra jau per velu kazka keisti, bet jei yra tokia galimybe siais laikais suzinoti laiku, tai mano nuomone yra tokia. Yra gyvenime situaciju ir kai gimsta sveikuciai, bet likimas iskrecia isdaiga ir atsitinka kokios bedos, tai tada be jokios abejones augini, priziuri ir rupiniesi. Cia net nesvarstomas reikalas.
Atsakyti
sveikos dar karta! nestuke.gif

tai va, dvi savaites gulejau lovoj - ne krust, siandien mano hematomos jau namatyti echo (daktare pasake, kad jos neliko, tik mazas mazas taskelis dar lygtais matyti). Priminsiu, jos dydis buvo 2 x 1.6 cm. 4u.gif

del to labai dziaugiuosi!!! lotuliukas.gif
tik va nelabai likau patenkinta daktaru skirtingomis nuomonemis... schmoll.gif
mat dabar ejau pas savo apylinkes daktare, o jinai pasake, kad cia ligoniniu praktika skirt vaistus, gulima rezima ir pan. Jau seniai uzsienyje laikosi kitokios taktikos - nei vaistu, nei gulejimo, nes jei vaisius turi iskrist, ner ko jo laikyt, vadinasi, jis yra per silpnas. Tai sakau, "kaip taip, juk ir gulejau ir vaistus geriau...", tai sako tas itakos nedaro, jei butu iskrites, tai ir gulint iskristu! g.gif zodziu, gaunasi, kad veltui gulejau, veltui vaistus geriau.... o vat duphaston taip nutraukt negalima, tad gert iki 16 sav po 2 tabl israse doh.gif

nenoriu as su tais vaistais prasidet, jei viskas ok... kam man jie??? ar buvo gerusiu duphaston tik 20 tabl ir viskas???
Papildyta:
ai, dar tiesa, pasake, kad ne nuo jokio cia fizinio kruvio tos hematomos atsiranda, o tik del vaisiaus nepakankamos implantacijos... schmoll.gif
Atsakyti