Įkraunama...
Įkraunama...

Ar užaugs frezijos bute?

Palauk ir tikrai islys, tik ne visos iskarto 4u.gif
Atsakyti
Man irgi frezijos labai gražios gėlytės, tiek daug apie jas prisiskaičiau, kad ir aš noriu jas auginti. Nusipirksiu svogūnėlių ir pasodinsiu gegužės mėnesį lauke. dar norėjau paklausit yra pilnavidurės ir yra paprastos ar abejos kvepia?
Atsakyti
Aš irgi noriu pasidžiaugti savo frezijomis, jau išdygo gal kokius 3-4cm ax.gif
Dygo labai lėtai, o dabat žiūriu, kad auga vis sparčiau. bigsmile.gif
Atsakyti

Prisikaičius šitoj temoj 4dienį pasisodinau 15 baltų pilnavidurių frezijų ax.gif Teko gerokai pasukti galvą, kaip sodinti, bo pagal instrukciją tarp svogūnėlių turi būti 10 cm tarpas. Nežinau, ar gerai padariau, bet susodinau kiekvieną svogūnėlį į atskirą vazonėlį unsure.gif O kaip jūs darėte?
Laistau, laikau šviesioj šiltoj vietoj, tai nežinia kas čia bus g.gif

Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2006 04 03, 15:26)
Prisikaičius šitoj temoj 4dienį pasisodinau 15 baltų pilnavidurių frezijų  ax.gif  Teko gerokai pasukti galvą, kaip sodinti, bo pagal instrukciją tarp svogūnėlių turi būti 10 cm tarpas. Nežinau, ar gerai padariau, bet susodinau kiekvieną svogūnėlį į atskirą vazonėlį  unsure.gif  O kaip jūs darėte?
Laistau, laikau šviesioj šiltoj vietoj, tai nežinia kas čia bus  g.gif

aš vakar Šile varvinau seilę į šitas frezijas lotuliukas.gif Ale kad jau keturi puodai priaugo, turėjau 20 svogūnėlių, maniau sudygs duok Dieve kas antras, o jie nepasikuklino visi thumbup.gif Tai turiu du didelius puodus po 7-ias ir du mažesnius po 3. Gal nesusimuš g.gif 10cm tarpų tikrai nėra, bet po kokius 7-8cm tai tikrai. O jau aukštis... doh.gif Įdomu, kada leis žiedus g.gif
Atsakyti
As susodinau po 5 svogunelius i viena vazona, turiu trys vazonelius. Laukiau ir sulaukiau daigeliu, bet daigeliu net 18 islindo thumbup.gif Turbut is vieno svoguno gali keli isaugti g.gif Dabar lauksiu zydejimo. Tiesa as kokia savaite paauginau kambary, bet dabar isnesiau daigelius i balkona ir labai graziai jie ten auga smile.gif
Atsakyti
Aš susodinau 12 svogūnėlių į maždaug 1m ilgio lovely. Dygsta, žiūrėsim kaip žydės. Manau, kad reikia sodinti kas 10cm lauke, o namie galima ir tankiau. 4u.gif
Atsakyti
sveikos merginos 4u.gif kaip jusu frezijos
Atsakyti
QUOTE(kiniete333 @ 2006 04 22, 08:48)
sveikos merginos  4u.gif  kaip jusu frezijos

Iš 15 svogūnėlių per mėnesį išdygo 13. Labai nevienodai dygo, tai kai kuriuos jau teko lazdutėmis paremti, kiti vos snapuką laukan tik iškišę. Kiekvieną dieną į savo frezijas meiliai meiliai žvelgiu ir laukiu, gal kada žiedelius sukraus ir pražys wub.gif
Mano gėlių knygoj parašyta, kad jos mėgsta šviesią vietą ir vidutinę drėgmę.

Atsakyti
Aš ir labai mėgstu frezijas bet bute tai nė karto nesodinau,kaip supratau puikiai sudygsta.Reiks ir man paieškoti daigelių,gal <sėklų> parduotuvėje.o ar dar galima jas sodinti,gal nėra jokio skirtumo kada,kai namie sodini?
Atsakyti
Mano tai sudygo daugiau nei pasodinau, ale ūgiu jau visus rekordus muša, jau ir aptvarai nebepadeda unsure.gif Linksta nuo svorio... Ir laikau labai šviesioj vietoj, kad netystų, bet jos tik viršun stiebiasi... doh.gif

O žiedų kol kas nė ženklo....
Atsakyti
Mano freziju stiebai irgi grazus, dideli, o zydeti turetu rugpjucio, rugsejo menesi, bent jau taip buvo parasyta kai pirkau seklas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kiniete333: 26 balandžio 2006 - 11:41