Palauk ir tikrai islys, tik ne visos iskarto
Aš irgi noriu pasidžiaugti savo frezijomis, jau išdygo gal kokius 3-4cm
Dygo labai lėtai, o dabat žiūriu, kad auga vis sparčiau.
Dygo labai lėtai, o dabat žiūriu, kad auga vis sparčiau.
Prisikaičius šitoj temoj 4dienį pasisodinau 15 baltų pilnavidurių frezijų Teko gerokai pasukti galvą, kaip sodinti, bo pagal instrukciją tarp svogūnėlių turi būti 10 cm tarpas. Nežinau, ar gerai padariau, bet susodinau kiekvieną svogūnėlį į atskirą vazonėlį O kaip jūs darėte?
Laistau, laikau šviesioj šiltoj vietoj, tai nežinia kas čia bus
QUOTE(prieblanda @ 2006 04 03, 15:26)
Prisikaičius šitoj temoj 4dienį pasisodinau 15 baltų pilnavidurių frezijų Teko gerokai pasukti galvą, kaip sodinti, bo pagal instrukciją tarp svogūnėlių turi būti 10 cm tarpas. Nežinau, ar gerai padariau, bet susodinau kiekvieną svogūnėlį į atskirą vazonėlį O kaip jūs darėte?
aš vakar Šile varvinau seilę į šitas frezijas Ale kad jau keturi puodai priaugo, turėjau 20 svogūnėlių, maniau sudygs duok Dieve kas antras, o jie nepasikuklino visi Tai turiu du didelius puodus po 7-ias ir du mažesnius po 3. Gal nesusimuš 10cm tarpų tikrai nėra, bet po kokius 7-8cm tai tikrai. O jau aukštis... Įdomu, kada leis žiedus
As susodinau po 5 svogunelius i viena vazona, turiu trys vazonelius. Laukiau ir sulaukiau daigeliu, bet daigeliu net 18 islindo Turbut is vieno svoguno gali keli isaugti Dabar lauksiu zydejimo. Tiesa as kokia savaite paauginau kambary, bet dabar isnesiau daigelius i balkona ir labai graziai jie ten auga
Aš susodinau 12 svogūnėlių į maždaug 1m ilgio lovely. Dygsta, žiūrėsim kaip žydės. Manau, kad reikia sodinti kas 10cm lauke, o namie galima ir tankiau.
sveikos merginos kaip jusu frezijos
QUOTE(kiniete333 @ 2006 04 22, 08:48)
sveikos merginos kaip jusu frezijos
Iš 15 svogūnėlių per mėnesį išdygo 13. Labai nevienodai dygo, tai kai kuriuos jau teko lazdutėmis paremti, kiti vos snapuką laukan tik iškišę. Kiekvieną dieną į savo frezijas meiliai meiliai žvelgiu ir laukiu, gal kada žiedelius sukraus ir pražys
Mano gėlių knygoj parašyta, kad jos mėgsta šviesią vietą ir vidutinę drėgmę.
Aš ir labai mėgstu frezijas bet bute tai nė karto nesodinau,kaip supratau puikiai sudygsta.Reiks ir man paieškoti daigelių,gal <sėklų> parduotuvėje.o ar dar galima jas sodinti,gal nėra jokio skirtumo kada,kai namie sodini?
Mano tai sudygo daugiau nei pasodinau, ale ūgiu jau visus rekordus muša, jau ir aptvarai nebepadeda Linksta nuo svorio... Ir laikau labai šviesioj vietoj, kad netystų, bet jos tik viršun stiebiasi...
O žiedų kol kas nė ženklo....
O žiedų kol kas nė ženklo....
Mano freziju stiebai irgi grazus, dideli, o zydeti turetu rugpjucio, rugsejo menesi, bent jau taip buvo parasyta kai pirkau seklas.