Įkraunama...
Įkraunama...

Ar užaugs frezijos bute?

pas mus tik pietryčių ir pietvakarių langai, o balkonas pietryčių irgi, labiau į pietus cry.gif . Rodos, gerai, šviesu sad.gif .
Bet vat kad ruduot pradėjo kaip tik kai persodinau ir palaikiau pavėsy, be saulės, kad prigytų.
Atsakyti
Na kaip jūsų frezijos? Mano vis dar nežydi, o mama išnešus į balkoną, tai jau žydi balta, geltona, bordinė ir kvepia sakė visas balkonas nuo jų smile.gif
Atsakyti
Iš mano kokų 15 balkone auginamų frezijų, jau 1 greitai žydės thumbup.gif , o kitos tai tik džiūt pradėjo.
Atsakyti
Iš pasodintų 7 svogūnėlių sudygo 4. Maždaug po 2+ mėnesių g.gif (auginu ant palangės, balkono neturiu). Dabar bijau, kad nežydės, vis gi ruduo. Lapai gražūs, sveiki, žali, saulės daug, nes palangė į pietus, bet jaučiu, bus mano nevykęs eksperimentas, nespės pražysti cry.gif

Gal galima frezijoms "sukurti" žiemą ir vėliau pražydinti? Tamsiam kambarėlyje dar liko kiti pirkti 7 svogūnėliai, laikau pirktoje pakuotėje su drožlėmis tamsiai ir vėsiai, kol kas gyvybės ženklų nerodo.

Ką manot?
Atsakyti
QUOTE(zosse @ 2005 09 27, 21:31)
Gal galima frezijoms "sukurti" žiemą ir vėliau pražydinti? Tamsiam kambarėlyje dar liko kiti pirkti  7 svogūnėliai, laikau pirktoje pakuotėje su drožlėmis tamsiai ir vėsiai, kol kas gyvybės ženklų nerodo.

Ką manot?

Kaip tik apie tai skaičiau svogūninių gėlių temoj mirksiukas.gif

O man su frezijom nepasisekė šiemet. Iš 10 gal (ar 12, tiksliai nebepamenu), išdygo 2, viena nudžiūvo, kita užaugo, bet ją katinas nulaužė verysad.gif . Tai žodžiu, galutiniam rezultate, nieko man doro nepavyko sad.gif .
Atsakyti
liepsnele, o tu auginai su šaldymu, ar be?

Šiandien "užraugiau" kelis vazponus, į vieną eksperimento dėlei įdėjau frezijų svogūnėlių. Kadangi balkono neturiu, rūsiu nesinaudoju ir net nežinau, kur jis, dėsiu vazonus į šaldytuvą Tikiuosi, maniškis greitosios neiškvies doh.gif
Atsakyti
As siemet vasari parsiveziau is Prancuzijos freziju svoguneliu ir, sulaukus pavasario (nepamenu kuri men, bet anksti), sukisau juos i labai dideli vazona namie prie didelio lango. Sudygo man jos visos ir greitai, nes dar ir grindys buvo sidomos. Tik va, deja, per greitai istyso, is prdziu buvo vieni lapai, teko ramstyt. Vis delto zydejo gal 4 frezijos is kokiu 12. Bet jau laimes tada buvo thumbup.gif sitoki grozi isvydus. Ant ilgu stiebu, kvepiancios... biggrin.gif
O veliau pirktus svogunelius, velyva pavasari sukisau lauke. Tik ar salnos dar nebuvo praeje, ar as juos i per maza gili sukisau, ar per giliai, kad sudygo tik viena is 8 ar 10. Buvo kazkokia trumpa, bet zydejo graziai. Gal per atsiauru buvo, galvoju, nes ten daznokai vejas pute. Dabar, tuos, kuriuos auginau namie vazone, iskasiau ir planuojo kartu su jau lauke zydejusiu pasodinti lauke, tik cia pasiskaicius, bijau, kad neperziemos. Vakar dar nespejau sukisti zemen, o siandien jau nezinau ir ka daryti g.gif
Atsakyti
Nusipirkau vakar frezijų ir sukišau į žemę. Ar galit patikėt, kad po 8 valandų vienos daigelis jau kyšojo kokį centimetrą?

Galvojau vaidenasi, bet haliucinacijos tęsiasi ir šiandien... Jis vis dar ten... 4u.gif

Ar yra kam taip buvę?
Atsakyti
Tai niekas šiemet frezijų neaugina? ax.gif

Maniškės jau išstypo bigsmile.gif
Atsakyti
Aš irgi norėčiau nusipirkti frezijų, mačiau parduotuvėse svogūnėlių, bet dar nepirkau. Ar dar ne per vėlu jas sodinti? Ir ar reikia sodinti jau į nuolatinę vietą kur jos augs? Kaip su jomis daryti? Pasodinus laikyti namie, o kai baigsis šalnos išnešti į balkoną ar kažkaip kitaip???
Oi, oi, oi kiek klausimų. ax.gif
Atsakyti
Mano mama pernai išnešė į balkoną, tai pas ją užaugo ir žydėjo. O pas mane viduje užaugo, bet nežydėjo, tik labai ištyso.
Norėčiau auginti, bet jau žinau kad nepavyks, per karštas butas pas mane, o balkono nėra sad.gif

Atsakyti
Tai kaip man dabar su jom daryti? Pasodinti ir išnešti į balkoną ar dar namie palaikyti? Butas nėra labai šiltas, bet pietų pusėj, tai kai saulutė pašviečia būna šilta.
Atsakyti