Įkraunama...
Įkraunama...

Ar užaugs frezijos bute?

pas mane tai jos auga kaip ant mieliu, ale auga na tik tie zali lapai, o lyg jokio stiebo ant kurio turetu krautis ziedai nesimato, kaip cia yra:) Noretusi matyti kokias nors ziedu uzuomazgas blush2.gif g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brit @ 2005 04 25, 08:23)
pas mane tai jos auga kaip ant mieliu, ale auga na tik tie zali lapai, o lyg jokio stiebo ant kurio turetu krautis ziedai nesimato, kaip cia yra:) Noretusi matyti kokias nors ziedu uzuomazgas blush2.gif  g.gif  biggrin.gif

Noriu pasidalinti savo dziaugsmu - mano vienos is freziju jau pasirode zieduku uzuomazgos. thumbup.gif
O lapu tai pries ziedeli kokius 5 isleido, taip kad nepergyvenk islandins kada nors ir tavo frezija ziedei. 4u.gif
Atsakyti
nusipitkau ir as freziju svoguneliu senukuose net 2 pokelius, nes dabat tik po 2.99, kai rimi beveik 6 lt kainuoja (taigi noriu auginti visas 20 freziju). Siandien sodinsiu jau smile.gif tik nezinau i koki gyli kisti.
Atsakyti
NA va, jau pasodinau tongue.gif kokie 6 svoguniukai jau su daigeliais buvo wink.gif gal greitai dziaugtis galesiu graziomis gelemis ir nuostabiu kvapu ax.gif o kiek daznai jas laistyti reikia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Onora: 03 gegužės 2005 - 14:15
QUOTE(Onora @ 2005 05 03, 14:10)
nusipitkau ir as freziju svoguneliu senukuose net 2 pokelius, nes dabat tik po 2.99, kai rimi beveik 6 lt kainuoja (taigi noriu auginti visas 20 freziju). Siandien sodinsiu jau smile.gif tik nezinau i koki gyli kisti.

oho, kaip pigiai. Gal ir man dar reikia g.gif ... O kiek ten svogūniukų? Aš kur už 5 ar 6 pirkau, tai buvo 12 svogūnėlių.

O dėl gylio - taigi ten būna lapukas įdėtas, kur surašyta kokiam gyly sodint.

O pas mane tik šį savaitgalį išlindo vienas daigelis, toks fainas, riebus smile.gif , bet stovėjo frezijos pasodintos 2, o gal jau ir 3 savaites. Ir pasodinau kelias jau su daigeliais, bet jie kažkodėl apnyko sad.gif . Bet dar vis laukiu, kad ir kitos išsilukštentų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(silvva @ 2005 04 29, 09:19)
Noriu pasidalinti savo dziaugsmu - mano vienos is freziju jau pasirode zieduku uzuomazgos.  thumbup.gif
O lapu tai pries ziedeli kokius 5 isleido, taip kad nepergyvenk islandins kada nors ir tavo frezija ziedei.  4u.gif

tikrai thumbup.gif

o per kiek laiko tau sudygo, užaugo lapai ir žiedukai susimezgė? greit pasipasakok smile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(liepsnelė @ 2005 05 03, 14:03)
oho, kaip pigiai. Gal ir man dar reikia  g.gif ... O kiek ten svogūniukų? Aš kur už 5 ar 6 pirkau, tai buvo 12 svogūnėlių.

O dėl gylio - taigi ten būna lapukas įdėtas, kur surašyta kokiam gyly sodint.

O pas mane tik šį savaitgalį išlindo vienas daigelis, toks fainas, riebus  smile.gif , bet stovėjo frezijos pasodintos 2, o gal jau ir 3 savaites. Ir pasodinau kelias jau su daigeliais, bet jie kažkodėl apnyko  sad.gif . Bet dar vis laukiu, kad ir kitos išsilukštentų.  smile.gif

10 svoguneliu pokelyje, o kiek giliai sodinti -tai neparasyta, bet dabar paziurejau paveiksliuka- tai 5-10 cm, o as kaip svogunus sukisau, kad trecdalis svogunelio virsuj kysotu doh.gif nes cia kazkas ir raso, kad kaip svoguna ant palanges ax.gif Negi persodinti giliau reikia? gal nereikia- juk cia ne laukas- tai nesusals svoguniukai net jeigu ir negiliai zemeje bus.
Atsakyti
pasodinau svogunelius kazkur kovo pradzioje, taip kad pora menesiu praejo iki pasirode ziedkotis mirksiukas.gif
Bet kitu svoguneliu tai nesimato kad ziedkotis listu. g.gif

Svoguneliai pas mane pasodinti, taip kad koks trecdalis tik islindes butu - ne visas po zeme
Atsakyti
tikiuosi, kad mano daigeliai kurie jau islinde nenunyks, o kuriu nesimato- islys.
silvva - linkiu kad visi sudygtu svoguniukai. Kazhkaip keistai vienoms per pora dienu islenda, kitoms po poros savaiciu... o kitoms nelenda.
Atsakyti
as turbut busiu prisidirbus cry.gif .Buvau taip tankiai tuos svoguniukus sukisus i vazona, o kai jos taip puikiai pradejo augt - nusprendziau persodint kiekviena daiga i atskira vazoneli. Taciau kai persodinau jos man visos kazkaip nulinko, lapai ruduot pradejo - ka as tokio baisaus padariau? galvojau kad tik geriau bus, dar labiau atsigaus ir ziedukus parodys- o dabar liudna ziureti cry.gif cry.gif Ka man daryti su jom? verysad.gif
Atsakyti
Nu man tai su tom frezijom visai nesisekė: praeitais metais baisiai jų užsigeidžiau, tai mano mėgstamiausios gėlės. Nusipirkau svogūnėlių, žemės, filtrato - žodžiu, išleidau krūvą pinigų. Viską dariau pagal instrukciją. Tiesa, lapai užaugo dideli ir gražūs, bet paskui pradėjo ruduoti, griūti. Ramsčiau kaip išmanydama ir į balkoną išnešiau, kad tik saulės gautų kuo daugiau, bet viskas veltui - nei vieno žiedėlio cry.gif . Galiausiai visos nudžiūvo, o kai iškasiau žemes, tai net svogūnėlių neradau schmoll.gif
Na, gal jums labiau pasiseks. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
na tai liudnos zinios man- nes pasmane pradejo ruduot ir svirt, as irgi jas ramstau blush2.gif cry.gif
Atsakyti