Įkraunama...
Įkraunama...

Ar užaugs frezijos bute?

user posted image
Papildyta:
O tai taip. Pasirodo, kad ne taip paprasta įkelti nuotrauką. Niekada dar nebandžiau ir kol kas nepavyksta. Tęsiu savo bandymus. Ir dar kartą bandau. user posted image
Papildyta:
user posted image
Papildyta:
Valio. Pavykooo thumbup.gif

Tai tada dar bandau įkelti ir kitų foto sumažintas ikonas.
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Turiu pasakyti, kad frezijos tikrai nėra lepios - įkišau į žemę, retkarčiais palaistau ir tiek žinių. Nereikia jokios ypatingos priežiūros. Bet vaizdas ir kvapas žiedelių nuostabus
Padrąsinai, reikės pabandyti auginti smile.gif niekad anksčiau nebuvau auginusi smile.gif
Atsakyti
Toks klausimas: kaip sodinti svogunelius vazonan. Nes ruosiuosi siek tiek padaiginti namie, ir kai atsils orai, persodinti kaime. Senukuose pirkau du vazonelius "pradygusiu" svoguniniu geliu, (zydriu ir narcizu), tai svoguneliai ne po zeme, o tiesiog ant zemes sudelioti, ir saknis isleide. Nelaukia, kol kaiman bus isvezti ir jau beveik zydi..
Tai man frezijas gal irgi sitaip "patupdyt", ar pilnai uzkast zemeje?..
Gal cia kvailas klausimas, bet as neraukiu gelininkystej nieko.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 04 02, 10:14)
Toks klausimas: kaip sodinti svogunelius vazonan. Nes ruosiuosi siek tiek padaiginti namie, ir kai atsils orai, persodinti kaime. Senukuose pirkau du vazonelius "pradygusiu" svoguniniu geliu, (zydriu ir narcizu), tai svoguneliai ne po zeme, o tiesiog ant zemes sudelioti, ir saknis isleide. Nelaukia, kol kaiman bus isvezti ir jau beveik zydi..
Tai man frezijas gal irgi sitaip "patupdyt", ar pilnai uzkast zemeje?..
Gal cia kvailas klausimas, bet as neraukiu gelininkystej nieko..  blush2.gif

pati tik pirmi metai sodinu jas tai galiu tik iš savo patyrties pasakyti, aš svogūnėlius įkišau į žemes taip kad būtų išlindęs galiukas svogūnėlio(matytusi) irį kol kas viskas gerai visi išlindo tik vieni ankščiau kiti vėliau rolleyes.gif dabar lauksiu pasirodančio kotelio ir žiedelių ir aišku nuostabaus jų kvapo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rituxx @ 2009 04 02, 12:17)
ir aišku nuostabaus jų kvapo  smile.gif

Tas kvapas yra neabejotinai pats pats pats nuostabiausias! wub.gif
Gerbiamos freziju fanes - labai prasau - prisipazinkite tuoj pat, jei kurinors yra aptikusi kokiusnors freziju kvapo kvepalus bigsmile.gif biggrin.gif 4u.gif
Nu as jais tiesiog apsipilciau.. bet nieko panasaus nera lyg ir. Buvo kazkas labai panasaus i frezijas is "Andy Warhol", bet nebegamina jo deja..
Atsakyti
Sveikos. 4u.gif Aš apie frezijas nieko nenusimanau doh.gif Tačiau vakar nusipirkau 15 svogūnėlių baltažiedžių, pilnavidurių. Pasisodinau aš jas pagal instrukciją, maždaug 8 cm gylyje. Vazonus laikau ant palangės (po apačia radiatorius). Kaip manote, kaip dažnai turėčiau jas laistyti? Ar žemė turėtų būti jau gerokai padžiūvusi (temos pradžioje skaičiau, kad daug kam supelijo svogūnėliai)? O gal virš karšto radiatoriaus reikėtų palaistyti nors po truputį kasdien?

Kada maždaug man tikėtis pirmųjų daigelių? g.gif

Būsiu l.dėkinga už patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(egleegle @ 2009 04 03, 13:08)
Sveikos.  4u.gif Aš apie frezijas nieko nenusimanau  doh.gif Tačiau vakar nusipirkau 15 svogūnėlių baltažiedžių, pilnavidurių. Pasisodinau aš jas pagal instrukciją, maždaug 8 cm gylyje. Vazonus laikau ant palangės (po apačia radiatorius). Kaip manote, kaip dažnai turėčiau jas laistyti? Ar žemė turėtų būti jau gerokai padžiūvusi (temos pradžioje skaičiau, kad daug kam supelijo svogūnėliai)? O gal virš karšto radiatoriaus reikėtų palaistyti nors po truputį kasdien?

Kada maždaug man tikėtis pirmųjų daigelių?  g.gif

Būsiu l.dėkinga už patarimus  4u.gif

taip giliai pasodinot? as tai sodinau kad tik pati svogunelio virsunele matytusi g.gif
dienos buvo saltokos, tai laisciau kas 3 diena, laikau ant pietines palanges
Atsakyti
si karta isvaziuodama i kaima,frezijas palikau kambaryje,trys stiebeliai jau ugtelejo,kiti nusale nerodo gyvybes zenklu,bet tikiu atsigaus.
ne i tema-dabar vyrai skalbiniu nenueme balkone.
Atsakyti
QUOTE(agnir @ 2009 04 03, 13:12)
taip giliai pasodinot? as tai sodinau kad tik pati svogunelio virsunele matytusi g.gif
dienos buvo saltokos, tai laisciau kas 3 diena, laikau ant pietines palanges

Na, taip buvo parašyta informaciniame lapelyje prie svogūnėlių. Nežinau, kapstyti man jas dabar lauk, ar ką? g.gif O namuose pas mane l.šilta - tiesioginiai saulės spinduliai nepatenka, spėju, pas mus langai žiūri į šiaurės vakarus, tačiau temperatūra apie +24 kambariuose tikrai bus.
Atsakyti
QUOTE(egleegle @ 2009 04 03, 12:25)
Na, taip buvo parašyta informaciniame lapelyje prie svogūnėlių. Nežinau, kapstyti man jas dabar lauk, ar ką?  g.gif O namuose pas mane l.šilta - tiesioginiai saulės spinduliai nepatenka, spėju, pas mus langai žiūri į šiaurės vakarus, tačiau temperatūra apie +24 kambariuose tikrai bus.

nekapstyk irnesakyk.gif ant visu freziju pakuociu, kur jas bepirktum, Lietuvoj ar uzsieny, rasoma, kokiam gyly ir kokiu atstumu viena nuo kitos sodint. tu turbut viena is nedaugelio, kuri uzuot klausinejus kitu, pasiskaitei biggrin.gif
aisku, islendancios is po zemiu lauksi lygiai viena diena ilgiau, nes per diena mazdaug tiek paauga. bet manau bus nors biski stabilesnes, nei pasodintos pavirsiuje, nors kazin ar pajusi biggrin.gif

dar kas skaite zino, kad freziju tevyne yra afrika, tad sodint Lietuvoj lauke ziemai irgi itin idomi mintis g.gif jos megsta siluma ir dregme, tad kas laiko ant radiatoriu, turetu kasdien laistyt. pasikartosiu, labai bijo salciu, pvz, net Italijoj ziemai lauke negalima palikt (nors i minusa temperatura nedaznai krenta..)
beje, vieta frezijoms turi buti sauleta, jos ir taip istysta, o be saules dar liudnesnis vaizdas unsure.gif del to istysimo reik saugot ir nuo vejo unsure.gif nes bus kaputt unsure.gif

internete pilna informacijos apie bet koki augala, uztenka bent wikipedia atsiverst 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 04 02, 23:25)
Tas kvapas yra neabejotinai pats pats pats nuostabiausias! wub.gif
Gerbiamos freziju fanes - labai prasau - prisipazinkite tuoj pat, jei kurinors yra aptikusi kokiusnors freziju kvapo kvepalus  bigsmile.gif  biggrin.gif  4u.gif
Nu as jais tiesiog apsipilciau.. bet nieko panasaus nera lyg ir. Buvo kazkas labai panasaus i frezijas is "Andy Warhol", bet nebegamina jo deja..

Tavo noras sudomino. Gal reikėtų ir man paieškoti tokių kvepaliukų? Pati šių kvepalų nesu bandžiusi, bet jei domina frezijų prieskonis, tai įdėsiu nuorodas, kurias pavyko rasti:
ESCADA IBIZA HIPPIE

FLIRT

FERRE ROSE

HALLOWEEN FREESIA

Freesia

Nu dabar belieka po parfumerijos parduotuves pasivaikščioti ir išbandyti tuos kvapus. Kažin, ar eis Lietuvoj surasti tokių kvepalų? smile.gif
Atsakyti
as tai vazoneli nepilna priberiau zemiu,ir sukaisiojau svogunelius,veliau ant virsaus papildysiu,kad nevirstu kotai.
Atsakyti