Įkraunama...
Įkraunama...

Ar užaugs frezijos bute?

as beveik savaite nebuvau namie,tai gryzusi radau gerai ugtelejusias frezijas.
is 10svoguneliu isdyge 9.vienas jau gero sprindzio,kiti per puse zemesni.
Atsakyti
QUOTE(dovesa @ 2009 03 22, 21:23)
O stiebų vienas? ax.gif  Gal kas pernai savo grožius fotorafavote?  O frezijas veliau persodinti galima?

Frezija žiedelius krauna ant vieno stiebo (dažniausiai iš svogūnėlio jis išauga vienas, nors viena mano frezija subrandino du wub.gif ).
Persodinti tikrai galima smile.gif
Dėl nuotraukų - savais žiedais pasidalyti negaliu - esu tokia pati naujokė kaip ir tu 4u.gif
Bet juk šių grožybių galima prisižiūrėti internete:
user posted image wub.gif
Gaila, kad senbuvės nesidalija informacija - ji labai visoms praverstų.

QUOTE(Belle de Nuit @ 2009 03 22, 21:54)
sveikutes, atejau i SM pasidalinti savo dziaugsmu su jumis, zinau, kad suprasit ta nekantruma ir galybe kartu zujimo aplink vazonelius ir matavimo, kad jau paaugo paaugo  bigsmile.gif nes namiskiu likau nesuprasta del krykstavimo del kiekvieno mm blink.gif auga grazuolytes mano, kaip kazkuri rasete per diena vos ne 1cm paauga wub.gif laukiu kada visos suaugs, tada foto ikelsiu. o kaip ziedu laukiu  doh.gif  wub.gif  clap.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ačiukas, lauksim savo gėlyčių tada ir rodysimes
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif Jungiuos prie Jūsų 4u.gif
Taip pat esu naujokė frezijų auginime. Iš 10 sudygo visos ir dabar jau gan didelės, pradėjo šiek tiek virsti. Kaip jas ramstot? blush2.gif
Atsakyti
O per kelias dienas jums sudygo frezijos? Mano jau savaitė kaip pasodintos, bet vis nedygsta g.gif
Atsakyti
QUOTE(dovesa @ 2009 03 28, 14:15)
O per kelias dienas jums sudygo frezijos? Mano jau savaitė kaip pasodintos, bet vis nedygsta  g.gif

man sudygo gan greitai, gal per kokias 4 dienas, nors sesei ilgai nedygo. as laikau vazona pastaciusi ant palanges sauletoje vietoje, kas antra diena palaistau, nes skaiciau, kad reikia dregmes ir saules mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gretuteka @ 2009 03 28, 18:23)
man sudygo gan greitai, gal per kokias 4 dienas, nors sesei ilgai nedygo. as laikau vazona pastaciusi ant palanges sauletoje vietoje, kas antra diena palaistau, nes skaiciau, kad reikia dregmes  ir saules mirksiukas.gif

Na tada reiks dažniau palieti ir neprarasti vilties
Atsakyti
QUOTE(dovesa @ 2009 03 28, 17:50)
Na tada reiks dažniau palieti ir neprarasti vilties

manau, kad tikrai sudygs 4u.gif
Atsakyti
nu man kokia su frezijomis,tai negaliu kaip apmaudu.buvau isnesusi i balkona,vyrui sakiau nakciai parnesti i kambari,ir isvaziavau i kaima,gryzusi radau jas balkone,nusalo keletas paciu didziausiu stiebeliu.kazin ar isleis nauju lapeliu?nu kaip pikta negaliu,nieko tiems vyrams negalima patiketi
Atsakyti
QUOTE(Shlipse @ 2009 03 30, 15:43)
nu man kokia su frezijomis,tai negaliu kaip apmaudu.buvau isnesusi i balkona,vyrui sakiau nakciai parnesti i kambari,ir isvaziavau i kaima,gryzusi radau jas balkone,nusalo keletas paciu didziausiu stiebeliu.kazin ar isleis nauju lapeliu?nu kaip pikta negaliu,nieko tiems vyrams negalima patiketi

oi kaip uzjauciu tave console.gif as tai MB turbut bash.gif arba gun_bandana.gif doh.gif bet gal dar neprarask vilties, gal nesiimk mano minetu priemoniu vyrui bausti, gal dar isleis nauju daigeliu, arba kiti, kurie mazesni ar neisdyge buvo, isaugs ir nudziugins nuostabiais ziedeliais?

Shlipse, cia tau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belle de Nuit: 31 kovo 2009 - 18:32
Jei svogūnas nenušalo, tai gal ir išleis smile.gif

Pas m an irgi sudygo visi 10 svogūnėlių. Vienos jau didelės ,kitos mažesnės. Kai nebebus šalnų - keliaus į balkoną. Persodinsiu į didelį vazoną. Gal kas ir gausis

Papildyta:
Tiesa lietuvių kalba bent jau internete apie frzijas info nėra... o gal blogai ieškau. Neturi jos kokio lietuviško pavadinimo?

Rašo, kad žydėjimo metas pavasarį. Bet Lt turbūt tas nelabai galioja smile.gif

Atsakyti
Nusipirkau frezijų svogūnėlių praėjusiais metais. Pasodinau vasario mėnesį. Kai atšilo orai ir nebebuvo šalnų, išnešiau į balkoną. Taip visą vasarą jos ten ir praleido. Užaugo šaunios gėlytės, gražiai žydėjo ir džiugino akį. Kada tiksliai pražydo - nepamenu, bet turiu nuotraukų, kurios darytos 2008-06-29. leidau kelioms subrandinti ir sėklas. Tik dar neišbandžiau, ar iš jų kas gali išaugti, bet manau, kad turėtų. Nebesiterliojau su sėklytėmis (nors dar jas tebeturiu), nes svogūnėliai "apsivaikavo". Jei kam įdomu ir turi kantrybės - galiu duoti pabandyti auginti mirksiukas.gif Rudeniop (jau tiksliai nepamenu kada), kai subrandino sėklas (gal net prieš pat šalnas) ir stiebeliai jau buvo nudžiūvę, nupjoviau, iškasiau svogūnėlius ir padėjau sausai į kartoninę dėžutę. Šiais metais, vasario pradžioje vėl tuos svogūnėlius pasodinau (ir didesnius ir mažesnius, bet ne visus nes per daug tų smulkiukų priaugo). Ne visi sudygo, bet dauguma. Lapeliai šauniai auga ir siekia apie 35 cm, o kai kurie pasiekė jau ir 65 cm. Geriausiai man auga rytinėje pusėje. Žemesni - pietinėje. pasirinkimo - perkelti visus daigelius į rytinę pusę, neturiu, nes visos palangės apkrautos kitų gėlių daigeliais. Manau, kad ir taip bus gerai - užaugs. Turiu pasakyti, kad frezijos tikrai nėra lepios - įkišau į žemę, retkarčiais palaistau ir tiek žinių. Nereikia jokios ypatingos priežiūros. Bet vaizdas ir kvapas žiedelių nuostabus. pabandysiu įkelti kelias nuotraukėles. Nežinau, ar kam reikia tokios informacijos, bet čia perskaičiau netikėtai žinutę, kad nelabai kas dalinasi foto ir nėra apie šias gėlytes info. Tai tiek iš mano patirties. Sėkmės visoms ir kad jūsų namuose frezijos skleistų malonų kvapą bei džiugintų akį. mirksiukas.gif
Atsakyti