Įkraunama...
Įkraunama...

Ar užaugs frezijos bute?

QUOTE(liepsnelė @ 2005 04 05, 11:41)
ot ieškojau savaitgalį ir Maximoj Akropolio, ir naujai atsidariusioj gėlių pardoj Šiaurės mst., nu ir neradau  sad.gif

Maciau Maximoj Akropolio prie darzoviu skyriaus, kaina 4.99, bet svoguneliu berods kokie 5-6.
Atsakyti
As pirkau Kaune Maximoj tai ir buvo kokie 6 svoguneliai
Atsakyti
Prisiskaičiau Jūsų, kad labai jau greitai tos frezijos išauga, lėksiu ir aš šiandien tų svogūnėlių nusipirkti. O gal kas žinot kaip jas padauginti? Suprantu, kad tuos svogūnėlius kai iškasi rudenį, tai kažin ar ten randi jų daugiau nei pasodinai ar tiek pat? ax.gif
Atsakyti
Aš pagaliau irgi pasisodinau pirmadienį frezijų. Jau kuris laikas jų turėjau nusipirkus, bet niekaip nesusiruošiau sodint, neradau tokių lovelių, kaip balkone laikyt (nu labai daug kur neieškojau, bet kokiose 3 pardose tai žiūrėjau blush2.gif )- nes planuoju atšilus pernešt į balkoną. Likimo ironija, sako paprastose pardose retai būna laikiklių tiem balkonų loveliam, o aš tik juos radau pardoj, o pačių lovelių - ne. Tai laikinai pasodinau į daigyklėles...
Atsakyti
Nesigilinant i frezuju auginimo subtilybes pasakysiu viena negincijama fakta - frezijos kuo puikiausiai auga kambaryje, jis gali buti ir ne itin sviesus, bet siaip uztenka sviesos jei langai i rytus ar i pietrycius, nebutinai auga tik ten, kur langai i pietu puse. Tiesa sakant, neblogai ir siaurinej pusej augo. Pati augint tu gelyciu nebandziau, bet drauges tetis buvo labai diedelis geliu myletojas, tai frezijas tiesiog kibirais augino. O grazumas ziedu! Tyrejo ji visokiausiu spalvu, kai namuose nebetilpo, atidave vietinei mokyklai, ten jo zmona mokytoja dirbo. Tai iki siol atsimenu, kad neatitraukdavau akiu..Zodziu, sekmes auginant, rezultatas vertas pastangu.
Atsakyti
Mane jos labiausiai is visu sėtu ir sodintu geliu dziugina, nes jau taip ant akiu auga biggrin.gif thumbup.gif . O kai dar koki savaitgali nebuni namie-grizus pamatai, kad dvigubai paaugo biggrin.gif thumbup.gif .Ir sudygsta per savaite, o kai sudygsta tai tik duok augt biggrin.gif Pasaka - ne geles- REKOMENDUOJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Atsakyti
QUOTE(brit @ 2005 04 08, 14:12)
As pirkau Kaune Maximoj tai ir buvo kokie 6 svoguneliai

Aš nusipirkau nu nebežinau kuriam prekybcentry, bet pas mane 8 buvo smile.gif . Ir kol susiruošiau sodint, tai netgi vienas daigelis išlindo (išpakavus pamačiau rolleyes.gif ).

Beje, gal kas žinot - kiek jos laiko auga ir žydi? Panašiai kaip tulpės turbūt - išdygsta, pražydi ir vsio, nudžiūna...
Atsakyti
Dauginasi tos frezijos gerai.Tad nesibaiminkit.As pati gavau smulkiu zirnuku,kurie mazesni uz zirni..Maniau dar teks mirkyt-deja,pavasari jaucia ir tie manziai.Du dygstancius jau isodinau i indeli,kiti dar laukia siltesniu oru ir keliaus i lauka.Reikia nesibaiminti ir tu mazuciu.Jie gal ir nezydes pirmais metais,bet kitais tikrai.O ju grozis vertas demesio.Tad augint galima ir lauke ir bute.Bute gali zydejimo laika kontroliuot,lauke tai priklauso nuo oro salygu.Bet viena,jos greitai augancios ir greitai prazystancios grazios geles.As issimainiau ir isigijau pilnaviduriu.Ziuresiu kaip atrodys.
Atsakyti
Prisiskaičiau jūsų ir pati pasisodinau frezijų. Tik man jos jau savaitę jokių gyvybės ženklų nerodo cry.gif

Ir net nežinau, gal per daug laistau, gal per mažai. Saulės, jeigu pasirodo, joms tikrai turėtų pakakti.
Atsakyti
QUOTE(liepsnelė @ 2005 03 30, 16:04)
Mano pažįstama sakė, kad norint kad žydėtų, jas, kaip ir tulpes, reikia sodint rudenį. Lauke sodint... Nes kaip ir tulpes - reikia sodint rudenį, tada jos pavasarį pražysta. O kambary, kaip ir tulpės, nelabai gerai auga. Tai gal balkone jom labiau tiks??

Turiu pastebėti, kad frezijos yra karštų kraštų augalas pagal savo prigimtį. Savo tėvynėje jos žydi po sausrų periodo, kuris tęsiasi atrodo apie 3 mėn. Taip kad pasodinus lauke rudenį, pavasarį galima toje vietoje žvakelę uždegti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(baltanosis @ 2005 04 20, 11:12)
Prisiskaičiau Jūsų, kad labai jau greitai tos frezijos išauga, lėksiu ir aš šiandien tų svogūnėlių nusipirkti. O gal kas žinot kaip jas padauginti? Suprantu, kad tuos svogūnėlius kai iškasi rudenį, tai kažin ar ten randi jų daugiau nei pasodinai ar tiek pat?  ax.gif

Dauginasi jos svogūnėliais, tik žiemą laikymo sąlygos sudėtingos. Teisingiau nukasus laikyt nesudėtinga, tik kad pavasrį žydėtų, reikia prieš sodinimą apie 2-3 mėn. laikyti 30 laipsnių temperatūroje ir didelėje drėgmėje. Namų sąlygomis tai netaip jau ir paprasta sudaryti tokią aplinką. Aš vienai metais laikiau šaldytuve daržovių skyriuje ir paskui labai pykau kodėl jos man nedygsta smile.gif))) Pasirodo literatūrą skaityt reikia prieš užsiimant nebandytų augint gėlių sodinimu, o ne eksperimentais.
Atsakyti
Nera butinumo tokiam karstyje laikyt.Iskasei,apdziuvo,supylei i voka ir iki pavasario pamirsai,kad turi.Pavasariop pasiziuri.Tie,kurie leidzia gyvybe-daigelius,sukisi i zeme,tik tiek,kad saknys zeme siektu(nereikia uzkast zemem)(taip,kaip svogunus daiginat ant palanges..).Mano du daigai issproge,tad zaluma per 4 pirstus.O isodinta tik pirmadieni.Taip ir su kitais.Kai i lauka sodini,tada reikia zemem pilnai uzkast.Per ta laika praeina salnos,isbrinksta ir prasikala.
Atsakyti