Mano stovejo, stovejo, maniau, gal nedaigios, nes visu labai greit sudygsta, o siandien ryte radau mazycius pypsiukus zalius
QUOTE(meduliukas @ 2009 02 26, 20:02)
Mano stovejo, stovejo, maniau, gal nedaigios, nes visu labai greit sudygsta, o siandien ryte radau mazycius pypsiukus zalius
aš ir pergyvenu, kad būtų daigios tikrinu ir tikrinu. Tau baltai pavydžiu, kad jau žalumėlė lenda
Sveikos
jau sosidoninote frezijas?
laba grazios geles Perskaiciau visa tema nuo pradziu,taip ir nelabai supratau kaip jas augint ir kokiam gyli sodint
Papildyta:
beskaitydama apie visokias sekliukes,radau,kad pries seja,reikia pamirkyti kalio perm. tirpale apie trisdesimt minuciu.Sitas tirpalas isnaikina bacilas visokias kazin frezijoms tiktu?
laba grazios geles Perskaiciau visa tema nuo pradziu,taip ir nelabai supratau kaip jas augint ir kokiam gyli sodint
Papildyta:
beskaitydama apie visokias sekliukes,radau,kad pries seja,reikia pamirkyti kalio perm. tirpale apie trisdesimt minuciu.Sitas tirpalas isnaikina bacilas visokias kazin frezijoms tiktu?
QUOTE(atlantica @ 2009 02 26, 21:49)
Sveikos
Papildyta:
Papildyta:
bet manau jei pirkta naujai svogūnėliai mirkyti nereikia... aš nemirkiau
o pasodinau taip, kad svogūnėlio kažkiek matosi. Paėmiau "vidurkį" perskaičiusi temą, nes buvo kas sodino tik šakneles žemėm apibėrė ir kas giliau kišo žemėn. Ir sudygo abu variantai
QUOTE(srauni_upe @ 2009 02 18, 17:08)
Ir aš nusipirkau frezijų svogūnėlių.. nežinau ar geriau sodint namie ar balkone
kiek laiko jos bute žydi?
kiek laiko jos bute žydi?
turiu šiokios tokios patirties...
žydėjo apie dvi savaites man.....
bet...kol sudygo ..pasisodinau atsimenu balandi, nedygo pora mėnesiu išnešiau į lauką....ten prabuvo iki rudens be priežiūros, bet rudeniop žiūriu sudygusios..parsitempiau į namus
tai kažkur spalį pradėjo žydėt - gražūs kvapnūs žiedai - bet ant ilgo ištysusio stiebo - bandžiau kaip orchidėją paremt, bet....na nesižiūrėjo man..
nutariau, kad orchidėjos ir gražiau ir paprasčiau ir ilgiau žydi..vienintelis privalumas - kvapas, tas svaiginantis , nustabus kvapas
QUOTE(*elfė* @ 2009 02 20, 12:42)
Paprastutis augalas sakot tada kaip tik man augint
oi tikrai nepaprastutos...pažiūrėjau nesenai - frezijų puoštytė irš kelių žiedelių keliolika lt...brangiausia gėlė iš tuo metu buvusių..
kaina parodo, kaip nepaprasta yra su ja..
aš asmeniškai jaučiu daugiau nebevargsiu
p.s. dar mano patirtis rodo, kad gilių vazonų joms reikia, nes šaknys nerealiai ilgos..o drėgmė..hm..manau kol sudygsta labiausiai žiūrėt, kad neišdžiūtų, paskui nieko išskirtinio kaip ir kitos gėlės
O jums auginančiom sėkmės ir kantrybės
jei nedygsta - laukit, jei nežydi - gal ir ne visos žydės - man iš penkiolikos kokių daigų tik šešios žydėjo...gal būtų ir kitos pražydusios, bet nukrasčiau žiemai palangę su tais vazonais...nebeužteko kantrybės man
sweikutes
nu nezinia, istikruju reikia bandyt ir tiek.As susigundziau irgi nusipirkau freziju ir begoniju baltu,bet tik tris svogunelius freziju pasodinau
*elfė*-->perskaitei mano mintis as irgi viduriuka nusprendziau isbandyt,palikau ciu ciut islindusius
Lauksiu daigeliu ir ziedeliu
nu nezinia, istikruju reikia bandyt ir tiek.As susigundziau irgi nusipirkau freziju ir begoniju baltu,bet tik tris svogunelius freziju pasodinau
*elfė*-->perskaitei mano mintis as irgi viduriuka nusprendziau isbandyt,palikau ciu ciut islindusius
Lauksiu daigeliu ir ziedeliu
galetu kas nors ikelti foto savo pasiekimu
QUOTE(atlantica @ 2009 02 27, 13:29)
galetu kas nors ikelti foto savo pasiekimu
aš tai šitoje temoje nuotraukų pažiūrėjau kiek buvo.. o šių metų derlių teks rodyt mums
as tai turbut kaip leliuka,fotkinsiu kiekviena pasiekima,daigeli,lapeli,pumpuriuka ir ziedelius
ne i tema,bet siandien pastebejau,kad tuju sakeles,kurias praeitais metais pasodinau i vazonelius turi ilgas saknis jau ,tikekimes ir su frezijom pavyks labai noreciau.
Pavasari noriu vazonelius pastatyti pas tevus jaukioj uzuovejoj,ten bus mano mylimos mamytes kampelis mano mama labai myli sitas geles o musu skoniai sutampa
ne i tema,bet siandien pastebejau,kad tuju sakeles,kurias praeitais metais pasodinau i vazonelius turi ilgas saknis jau ,tikekimes ir su frezijom pavyks labai noreciau.
Pavasari noriu vazonelius pastatyti pas tevus jaukioj uzuovejoj,ten bus mano mylimos mamytes kampelis mano mama labai myli sitas geles o musu skoniai sutampa
QUOTE(atlantica @ 2009 02 27, 16:19)
as tai turbut kaip leliuka,fotkinsiu kiekviena pasiekima,daigeli,lapeli,pumpuriuka ir ziedelius
Tai parodyk savo nufotkintus svogūnėlius. Kaip suprantu foto turi-man įdomu ir kiekvieną tavo "leliuko" augimo pasiekimą tikrai įdomu bus stebėti ir lyginti su savo
Bijau,kad vel bus didele foto,niekaip neiseina normaliai ikelt,isanksto atsiprasau
daigeliu dar nematyti
daigeliu dar nematyti