Įkraunama...
Įkraunama...

Ar užaugs frezijos bute?

Sveikos 4u.gif Ir as ta liga uzsikreciau blush2.gif Pasodinom siandien su vaikais frezijas i vazoneli - tris vazonus po tris svogunelius, padejau sauletoj vietoj ir lauksim, kas bus bigsmile.gif Dukra jau tikrino, sake nedygsta lotuliukas.gif
Kazin, o jeigu dar likusius svogunelius pamirkyciau siek tiek augimo stimuliatoriuje, gal geriau augtu g.gif
Atsakyti
Žinokit ir aš sodinsiu frezijas. Užsisakiau jau dovanų kovo 8 proga svogūnėlių.

Perskaičiau visą temą.

iš to ką pamenu-

*sodint reikia vazone nemažam iš pločio, o kaip gylis? gilus turi būti?

*vienos sodina svogūnėlius porą cm po žeme, kitos palieka ant viršaus svogūnėlius...

*žemė niekuo ypatinga, kažkas sakė, kad mėgsta lyg rūgštesnę, bet pvz aš tai perku žemę ir tiek... kokia ten ta rūgštesnė kadangi esu naujokė tai neįkertu kolkas. Į kompostinę žemę sodinsiu, nes tokią papirkusi esu

*laistyt neperlaistyt bet ir neleisti išdžiūti

*tręšti kai žydi (o trąšos konkrečiau kokios labiau tiktų? gal tiesiog žydintiems augalams pvz... g.gif

*daigeliai mėgsta šilumą, tačiau rašė, kad ir ant šiaurinių palangių puikiai augo...

tiek pamenu iš perskaitytos temos.

jau kaip laukiu šito bandymo wub.gif

Atsakyti
QUOTE(*elfė* @ 2009 02 19, 22:05)
Žinokit ir aš sodinsiu frezijas. Užsisakiau jau dovanų kovo 8 proga svogūnėlių.

Perskaičiau visą temą.

iš to ką pamenu-

*sodint reikia vazone nemažam iš pločio, o kaip gylis? gilus turi būti?

*vienos sodina svogūnėlius porą cm po žeme, kitos palieka ant viršaus svogūnėlius...

*žemė niekuo ypatinga, kažkas sakė, kad mėgsta lyg rūgštesnę, bet pvz aš tai perku žemę ir tiek... kokia ten ta rūgštesnė kadangi esu naujokė tai neįkertu kolkas. Į kompostinę žemę sodinsiu, nes tokią papirkusi esu

*laistyt neperlaistyt bet ir neleisti išdžiūti

*tręšti kai žydi (o trąšos konkrečiau kokios labiau tiktų? gal tiesiog žydintiems augalams pvz... g.gif

*daigeliai mėgsta šilumą, tačiau rašė, kad ir ant šiaurinių palangių puikiai augo...
tiek pamenu iš perskaitytos temos.

jau kaip laukiu šito bandymo wub.gif

*Elfe*, Tu šaunuolė 4u.gif , kol frezijų auginimo profesionalės tyli, ir konspektą savarankiškai pasidarei, ir kitom nurodei. Ačiū wub.gif
Iki kovo aš turbūt neišlaukčiau... blush2.gif Mano frezijų (pirkausi mix'ą) svogūnėliai bus sodinami šiomis dienomis, todėl norėjosi išgirsti daugiau informacijos, kad klaidų nepridaryčiau ir derliaus lens.gif greitai sulaukčiau. Ką gi, dalysimės patirtimi, naujokės... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilcia @ 2009 02 19, 22:30)
*Elfe*, Tu šaunuolė  4u.gif , kol frezijų auginimo profesionalės tyli, ir konspektą savarankiškai pasidarei, ir kitom nurodei. Ačiū  wub.gif 
Iki kovo aš turbūt neišlaukčiau... blush2.gif Mano frezijų (pirkausi mix'ą) svogūnėliai bus sodinami šiomis dienomis, todėl norėjosi išgirsti daugiau informacijos, kad klaidų nepridaryčiau ir derliaus lens.gif greitai sulaukčiau. Ką gi, dalysimės patirtimi, naujokės... 4u.gif

aš tai nežadu laukt irgi iki kovo 8 kur čia tiek laukt... avansu sekmadienį liepsiu savo vyrui man jų nupirkti... išsirinksiu irgi pati... nu žodžiu, čia tik pretekstas, kad visi laimingi būtų ta kovo 8 biggrin.gif

vat vat man klausimų irgi iškilę... tas konspektas toks kartais prieštaraujantis pats sau...

kad ir dėl svogūnėlių sukišimo į žemę. bet aš rinksiuos turbūt tarpinį variantą - sukišiu svogūniukus iki pusės panašiai. Dėl trąšų, manau išsiaiškinsim... o visa kita irgi eigoj augimo bus aiškiau, nežinia dar kaip ten augs.

va kas svarbu tai vazono pasirinkimas... jo reikia gilaus turbūt.. ir gilaus ir plataus... nors čia nuotraukose tai vazoniukai nesuper gilūs-normalūs..

nu žodžiu. Bus faina sodint ir laukt wub.gif

viskas bus gerai
Atsakyti
QUOTE(agnir @ 2009 02 19, 14:42)
wub.gif  wub.gif  wub.gif be zodziu thumbup.gif
pasidalinkit patirtim,  mirksiukas.gif kokiam gylyje geriausiai butu sodinti daiginant ant palanges? g.gif

Na, mano patirtis tokia žinai, savamokslė: na, sukišau į žemę tiek, kad dar apie 1 cm žemės ant viršaus užsipiltų, ir tiek. praeitais metais buvo gerai, nemanau, kad šiemet kas pasikeistų...

QUOTE(*elfė* @ 2009 02 19, 22:05)

va būtent, man labiausiai patinka Shulcas žydintiems augalams, tai juo ir tręšiu nuolat

QUOTE(Ilcia @ 2009 02 19, 23:30)
kol frezijų auginimo profesionalės tyli, i

biggrin.gif tai kad nepanašu, kad čia iš viso tokių yra. O šiaip man nepasirodė, kad frezijos kažkokios ypatingai reiklios ar įnoringos - ir išdžiūvimą pakentė, ir per liūtis nesupuvo, žodžiu, jei ne tiek nugriuvimai, sakyčiau, absoliučiai paprastutis augalas.
Atsakyti
Paprastutis augalas sakot thumbup.gif thumbup.gif tada kaip tik man augint thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(viskas svarbu @ 2009 02 20, 13:33)
Na, mano patirtis tokia žinai, savamokslė... O šiaip man nepasirodė, kad frezijos kažkokios ypatingai reiklios ar įnoringos - ir išdžiūvimą pakentė, ir per liūtis nesupuvo, žodžiu, jei ne tiek nugriuvimai, sakyčiau, absoliučiai paprastutis augalas.

Man rodos, savamokslės ir yra vienos geriausių patarėjų 4u.gif : viskas savom rankom išbandyta... O kad šios gėlytės nereiklios - man puiki naujiena... biggrin.gif
Dar norėčiau pasiteirauti kelių dalykų: 1) nuo ko priklauso frezijų dydis (ilgis g.gif ), nejaugi visos taip virsta iš vazonų?, 2) ar dažnai jas reikia laistyti?

QUOTE(*elfė* @ 2009 02 20, 13:42)
Paprastutis augalas sakot thumbup.gif  thumbup.gif tada kaip tik man augint thumbup.gif

drinks_cheers.gif ir man...
Atsakyti
QUOTE(viskas svarbu @ 2009 02 20, 12:33)
Na, mano patirtis tokia žinai, savamokslė: na, sukišau į žemę tiek, kad dar apie 1 cm žemės ant viršaus užsipiltų, ir tiek. praeitais metais buvo gerai, nemanau, kad šiemet kas pasikeistų...

Aciu uz atsakymuka 4u.gif Savamoksle ar ne ne tai svarbiausia mirksiukas.gif svarbiausia jau turit patirties 4u.gif auginant sias nuostabias gelytes, o as dar tik pirma kart bandysiu frezijas auginti blush2.gif Svarbiausia, pradziai, kad svoguneliai butu daigus.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnir: 20 vasario 2009 - 14:58
As irgi vel noriu bandyt augint frezijas ax.gif Net buvau pamirsus, kad jas bandziau augint, nustebau radus sioj temoj savo zinuciu doh.gif Del to ir nepamenu, kad ta patirtis nekokia buvo blush2.gif , is 12 svoguneliu sudygo tik 1, o ir ta katinas nulauze...
Tikiuos, kad sie metai bus sekmingesni frezijoms biggrin.gif
O kur jus radot tu freziju, nes as visokiose Maximose ir pan. prie seklu jau kelios savaites ziuriu, vis nematau, tik visokiu kitokiu dalyku prisirenku doh.gif
Atsakyti
Aš tikiuos pervažiuot sekmadienįtas Žalias stoteles ir rast svogūniukų blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(liepsnele @ 2009 02 20, 18:23)
As irgi vel noriu bandyt augint frezijas  ax.gif
O kur jus radot tu freziju, nes as visokiose Maximose ir pan. prie seklu jau kelios savaites ziuriu, vis nematau, tik visokiu kitokiu dalyku prisirenku  doh.gif

Pirkausi Senukuose, ten tikrai daug frezijų svogūnėlių (įvairių rūšių) buvo 4u.gif (Man labiausiai patiko Freesia Single Mixed)
Atsakyti
QUOTE(Ilcia @ 2009 02 20, 15:52)
Dar norėčiau pasiteirauti kelių dalykų: 1) nuo ko priklauso frezijų dydis (ilgis  g.gif ), nejaugi visos taip virsta iš vazonų?, 2) ar dažnai jas reikia laistyti?
drinks_cheers.gif ir man...

vaje, Ilcia, paklausk ko nors lengviau biggrin.gif nieko nezinau apie ju dydi - tik tai, kas buna uzrasyta ant pakuotes biggrin.gif o del laistymo: na, as laisciau vidutiniskai taip - kad nepermirktu, bet ir kad nebutu sausos. O vasara lauke, tai kas vakara liejau, o karstomis dienomis ir ryte dar paliedavau, nes ten saules pusdieni nemenkai gaudavo jos...
Atsakyti