Įkraunama...
Įkraunama...

Ar užaugs frezijos bute?

QUOTE(Ilcia @ 2009 02 16, 01:10)

Ilcia, 16 Vas 2009 - 01:10, parašė:

Ilcia, 16 Vas 2009 - 01:10, parašė:

drinks_cheers.gif . Šiemet namuose taip pat noriu pajusti frezijų kvapą  4u.gif . Visada pavasarį šių gėlyčių pirkdavau skintų, tačiau norisi jomis pasidžiaugti ne keletą dienų smile.gif Neskaičiau visų forumo žinučių, bet gal atsiras galinčių patarti: į kokią žemę frezijų svogūnėlius sodinti? Kaip greitai jie pradeda dygti?  ax.gif

drinks_cheers.gif . Šiemet namuose taip pat noriu pajusti frezijų kvapą  4u.gif . Visada pavasarį šių gėlyčių pirkdavau skintų, tačiau norisi jomis pasidžiaugti ne keletą dienų smile.gif Neskaičiau visų forumo žinučių, bet gal atsiras galinčių patarti: į kokią žemę frezijų svogūnėlius sodinti? Kaip greitai jie pradeda dygti?  ax.gif

Aš sodinu į universalų arba gėlėms skirtą substratą (koį tuo metu turiu į tokį ir sodinu).
Pas mane sudygo labai įvairiai, nors visos buvo laikomos vienodom salygom. Vieni daigeliai pasirodė per dvi savaites, o kiti sudygo gal per du mėnesius. Nežinau nuo ko tai priklauso, gal nuo svogūnėlio stiprumo g.gif
Atsakyti
QUOTE(--rita @ 2009 02 16, 10:51)

--rita, 16 Vas 2009 - 10:51, parašė:

--rita, 16 Vas 2009 - 10:51, parašė:

Aš sodinu į universalų arba gėlėms skirtą substratą (koį tuo metu turiu į tokį ir sodinu).
Pas mane sudygo labai įvairiai, nors visos buvo laikomos vienodom salygom. Vieni daigeliai pasirodė per dvi savaites, o kiti sudygo gal per du mėnesius. Nežinau nuo ko tai priklauso, gal nuo svogūnėlio stiprumo g.gif

Dėkui už atsakymą 4u.gif , bandysiu ir aš sodinti. Pažiūrėsiu, kas išeis ... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Shlipse @ 2009 02 13, 17:33)

Shlipse, 13 Vas 2009 - 17:33, parašė:

Shlipse, 13 Vas 2009 - 17:33, parašė:

gal keleta svoguneliu perleistumete? blush-anim-cl.gif

gal keleta svoguneliu perleistumete? blush-anim-cl.gif

na, mazulyciai tie naujieji, nenorejau plesyti nuo motininiu, nes baltuciai tokie, nesubrende g.gif bet jei viskas bus gerai ir sudygs, tai pavasari, kai persodinsiu, galesiu ir pasidalinti biggrin.gif

QUOTE(NIDA @ 2009 02 14, 14:16)

NIDA, 14 Vas 2009 - 14:16, parašė:

NIDA, 14 Vas 2009 - 14:16, parašė:

Na va,-is 12 svoguneliu liko 1.Visi kiti supuvo verysad.gif Bet taip supuvo,kad ne zymes nuo ju neliko  g.gif

Na va,-is 12 svoguneliu liko 1.Visi kiti supuvo verysad.gif Bet taip supuvo,kad ne zymes nuo ju neliko  g.gif

oi, NIDA, įvarei čia man siaubą - mat gi tos frezijos skaitosi ne mano, o vyro (na tai kas, kad as jomis rupinuosi, sodinu, po forumus blaškausi aiškindamasi kas ir kaip biggrin.gif ) tai sakau, žinai, man atrodo, amen tavo frezijoms, pretenzijas prašau kaimynei. Ir ką manai? Ogi visos gražutėlės, sveikutėlės, ir leliukai tie mažieji visi sveikučiai, dar du sliekai riebūs tokie žemėse peržiemojo kartu. Na susodinau į vazonus, matysim, kaip čia bus. O lauke vasarą jau nusiteikiau, kad reiks kažkokią kuoliukų-virvučių konstrukciją galvoti, kad vaizdas bent kažkoks būtų, ne tik kvapas...
Atsakyti
leksiu pirkti freziju svoguneliu,jos mano mamos pacios mylimiausios geles.labai norisi uzauginti mamai.
gal dar spesiu yteikti mamai keleta sakuciu freziju-sirdele taip spaudzia,uzeina ziaurus skausmai,gal dar spesiu jas uzauginti.nors siandien maniau,kad jau viskas.labai buvo blogai.
Atsakyti
QUOTE(viskas svarbu @ 2009 02 16, 18:32)

viskas svarbu, 16 Vas 2009 - 18:32, parašė:

viskas svarbu, 16 Vas 2009 - 18:32, parašė:

oi, NIDA, įvarei čia man siaubą - mat gi tos frezijos skaitosi ne mano, o vyro (na tai kas, kad as jomis rupinuosi, sodinu, po forumus blaškausi aiškindamasi kas ir kaip  biggrin.gif  ) tai sakau, žinai, man atrodo, amen tavo frezijoms, pretenzijas prašau kaimynei. Ir ką manai? Ogi visos gražutėlės, sveikutėlės, ir leliukai tie mažieji visi sveikučiai, dar du sliekai riebūs tokie žemėse peržiemojo kartu. Na susodinau į vazonus, matysim, kaip čia bus. O lauke vasarą jau nusiteikiau, kad reiks kažkokią kuoliukų-virvučių konstrukciją galvoti, kad vaizdas bent kažkoks būtų, ne tik kvapas...

oi, NIDA, įvarei čia man siaubą - mat gi tos frezijos skaitosi ne mano, o vyro (na tai kas, kad as jomis rupinuosi, sodinu, po forumus blaškausi aiškindamasi kas ir kaip  biggrin.gif  ) tai sakau, žinai, man atrodo, amen tavo frezijoms, pretenzijas prašau kaimynei. Ir ką manai? Ogi visos gražutėlės, sveikutėlės, ir leliukai tie mažieji visi sveikučiai, dar du sliekai riebūs tokie žemėse peržiemojo kartu. Na susodinau į vazonus, matysim, kaip čia bus. O lauke vasarą jau nusiteikiau, kad reiks kažkokią kuoliukų-virvučių konstrukciją galvoti, kad vaizdas bent kažkoks būtų, ne tik kvapas...

Gal maniskes tada nesupuvo g.gif Gal kokios peles pavoge.. Nes zemeje jokiu pedsaku,kad butu supuve.Zeme sausa,puri..Tikriausiai peles pasidarbavo,nes hortenzijos vazone radau urveli israusta.Tai dar gerai,kad kitos geles liko sveikos.Metyt frezijos skaniausios..
Atsakyti
NU žinok man su begonija taip buvo: nežinodama palikau su žeme žiemoti, tai pavasarį nė pėdsako neradau - supuvo į druzgus ta bulvė unsure.gif
Atsakyti
As praeita vasara vienoj sodyboj maciau frezijas augancias.Visai neaukstos ir niekuom neapraisiotos.Tai gal sakau maniskes taip istiso,nes saules pradziai buvo per mazai.Gal susodinus iskart sauletoj vietoj jos bus zemesnes? Kazin,tos,kur sodinamos tiesiai i lauka gal uzauga mazesnes,nei tos,kur i vazonelius
Atsakyti
Ir aš nusipirkau frezijų svogūnėlių.. nežinau ar geriau sodint namie ar balkone smile.gif

kiek laiko jos bute žydi?
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2009 02 18, 18:08)

srauni_upe, 18 Vas 2009 - 18:08, parašė:

Ir mane atsakymas į šį klausimas domina ... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(NIDA @ 2009 02 17, 18:56)

NIDA, 17 Vas 2009 - 18:56, parašė:

NIDA, 17 Vas 2009 - 18:56, parašė:

As praeita vasara vienoj sodyboj maciau frezijas augancias.Visai neaukstos ir niekuom neapraisiotos.Tai gal sakau maniskes taip istiso,nes saules pradziai buvo per mazai.Gal susodinus iskart sauletoj vietoj jos bus zemesnes? Kazin,tos,kur sodinamos tiesiai i lauka gal uzauga mazesnes,nei tos,kur i vazonelius

na, mano frezijos išdygusios ant palangės niekur nevirto,stiepėsi sau aukštyn, ir išgriuvinėjo tik persodintos į dirvą.
O dėl to dydžio, sunku pasakyti, čia kažkas jau rašė, kad auginamos "pramoniniu būdu" jos remiasi į tinklelius, tai gal linkusios virsti g.gif
o štai kaip maniškės atrodė vasarą:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(viskas svarbu @ 2009 02 19, 00:33)

viskas svarbu, 19 Vas 2009 - 00:33, parašė:

viskas svarbu, 19 Vas 2009 - 00:33, parašė:

na, mano frezijos išdygusios ant palangės niekur nevirto,stiepėsi sau aukštyn, ir išgriuvinėjo tik persodintos į dirvą.
O dėl to dydžio, sunku pasakyti, čia kažkas jau rašė, kad auginamos "pramoniniu būdu" jos remiasi į tinklelius, tai gal linkusios virsti  g.gif
user posted image

O dėl to dydžio, sunku pasakyti, čia kažkas jau rašė, kad auginamos "pramoniniu būdu" jos remiasi į tinklelius, tai gal linkusios virsti  g.gif
user posted image

wub.gif wub.gif wub.gif be zodziu thumbup.gif
pasidalinkit patirtim, mirksiukas.gif kokiam gylyje geriausiai butu sodinti daiginant ant palanges? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnir: 19 vasario 2009 - 13:43
QUOTE(srauni_upe @ 2009 02 18, 18:08)

QUOTE(agnir @ 2009 02 19, 14:42)

agnir, 19 Vas 2009 - 14:42, parašė:

agnir, 19 Vas 2009 - 14:42, parašė:

pasidalinkit patirtim,  mirksiukas.gif kokiam gylyje geriausiai butu sodinti daiginant ant palanges? g.gif

pasidalinkit patirtim,  mirksiukas.gif kokiam gylyje geriausiai butu sodinti daiginant ant palanges? g.gif

Gal kas pasidalytų patirtimi? 4u.gif
Ir dar klausimas: ar jos mėgsta vandenį (kaip dažnai laistyti)?
Atsakyti