Gražūs žiedeliai Mano jau senai nužydėję, tai dabar pasigrožėsiu nuotraukytėm...ir jau kaip tik norėjau klausti, negi niekam daugiau nepražydo...ir štai
Labas visoms Freziju myletojoms As nesu gelininke, ir siaip iki siol gelemis nesidomejau, bet kai pamaciau frezijas siemet, neuzsukti cia negalejau apie jas nepaskaityti Taigi noreciau paklausti Jusu nuomones , nes net neisivazduoju nieko kaip seti, i kokia zeme, i koki vazona, (loveli, ar paprasta... ), su laistymu tai jau daug maz paskaiciau, na ir dar neaisku kada seti? Labai atsiprasau, jei jau buvo apie tai kalbeta, visu pasisakymu dar neperskaiciau, bet lekiu skaityti.. Siaip as noreciau balkone laikyti graziu gelyciu, vienos is ju turetu buti frezijos. Esu jas maciusi realiai baltas - gelsvas. Manau yra ir daugiau spalvyciu Ir baigiantis vasarai, tureciau matyt pernesti jas is balkono i kambari, kaip suprantu? Kada jos pradeda zydeti? Padekit, merginos, ...
QUOTE(Lina_Linute @ 2008 08 03, 09:26)
Labas visoms Freziju myletojoms As nesu gelininke, ir siaip iki siol gelemis nesidomejau, bet kai pamaciau frezijas siemet, neuzsukti cia negalejau apie jas nepaskaityti Taigi noreciau paklausti Jusu nuomones , nes net neisivazduoju nieko kaip seti, i kokia zeme, i koki vazona, (loveli, ar paprasta... ), su laistymu tai jau daug maz paskaiciau, na ir dar neaisku kada seti? Labai atsiprasau, jei jau buvo apie tai kalbeta, visu pasisakymu dar neperskaiciau, bet lekiu skaityti.. Siaip as noreciau balkone laikyti graziu gelyciu, vienos is ju turetu buti frezijos. Esu jas maciusi realiai baltas - gelsvas. Manau yra ir daugiau spalvyciu Ir baigiantis vasarai, tureciau matyt pernesti jas is balkono i kambari, kaip suprantu? Kada jos pradeda zydeti? Padekit, merginos, ...
Frezijų gumbelius man sūnus padovanojo kovo 8-ajai. Tada jas ir pasodinau į žemę, nusipirktą parduotuvėje. O vazonas mano tai paprastas apvalus. Pradžioje jas laikiau tam bolkone kur labai karšta buvo, o dabar pernešiau į kitą, kur gauna ne tiek daug tiesioginių saulės spindulių. Ir man atrodo, kad jas būtina parišti, nes mano labai ilgai buvo išgulę ir neparištos, tai ilgai nedavė ir žiedų. O kai pasiskaičiau šioj temoj patarimų, kad jas reikia parišti, tai dabar pamažu jau džiugina ir savo žiedais. O dėl spalvų tai nežinau. Man atrodo, kad jos būna pakuotėj įvairių spalvų, bent mano taip buvo. Gal pas kitas kitaip.
Moterys, na jūs - nerealios Aš visada galvojau, kad frezijas augina stebukladariai.
o jos... auga butuose
Papildyta:
nu ot mano galva jau NORIU
gal galėtumėt parašyt, kokiam gyly vazonėliuose sodinat ir per kiek laiko pražysta frezijos?
Tai kaip supratau, frezija - kaip tulpė? Pasodini, nužydi, iškasi, pailsi svogūnas ir vėl iš naujo?
ačiū iš anksto
o jos... auga butuose
Papildyta:
gal galėtumėt parašyt, kokiam gyly vazonėliuose sodinat ir per kiek laiko pražysta frezijos?
Tai kaip supratau, frezija - kaip tulpė? Pasodini, nužydi, iškasi, pailsi svogūnas ir vėl iš naujo?
ačiū iš anksto
QUOTE(naitas @ 2008 09 23, 15:07)
Moterys, na jūs - nerealios Aš visada galvojau, kad frezijas augina stebukladariai.
o jos... auga butuose
Papildyta:
ačiū iš anksto
o jos... auga butuose
Papildyta:
ačiū iš anksto
Tai gal stebuklas ne tame, kad stebukladariai frezijas augina, o tame, kad butuose užauga ir žydi.
Aš sodinau nei giliai, nei ką. paprasčiausiai, sukišau į žemę svogūnėlius ir užbėriau žemėm, gal per kokius porą cm. O visą tolimesnę eiga manau teisingai nupasakojai, ben jau aš taip darau, nors frezijas pirmais metais auginau.
Štai ŠITAIP pas mene šiemet žydėjo frezijos. O pražydo vienos po trijų mėnesių, kitos daug vėliau, kol kas dar nesupratau nuo ko tai priklauso.
Papildyta:
QUOTE(regliuka @ 2008 09 23, 13:10)
Smagu prisijunkti, as cia visai nauja
idomu butu suzinoti, kur galima rasti freziju svoguneliu siuo metu? draugui labai patinka sios geles, o ir gimtadienis arteja.. tai sakykit viska, ka zinot gal kartais pacios parduodat?
idomu butu suzinoti, kur galima rasti freziju svoguneliu siuo metu? draugui labai patinka sios geles, o ir gimtadienis arteja.. tai sakykit viska, ka zinot gal kartais pacios parduodat?
Na šiuo metu lyg ir nemačiau pirkti frezijų svogūnėlių. Bet pavasariop tikrai rasi
Ar jau iškasėt savo frezijas?
Gal kas zinot kur galima nusipirkti siuo metu zydinciu freziju kaune?ne svoguneliu,o ziedeliu puokstei
QUOTE(studija @ 2009 01 03, 15:37)
Gal kas zinot kur galima nusipirkti siuo metu zydinciu freziju kaune?ne svoguneliu,o ziedeliu puokstei
Man atrodo, kad frezijos prasideda tik apie vasario mėnesį.
Truputį ne į temą, bet gal yra žinančių, ar galima nusipirkti skintų frezijų rugpjūčio mėnesį?
Papildyta:
Kažkur tikrai yra. Pati gavau dovanų šį savaitgalį beltų frezijų Tikrai pirktos Kaune.
Papildyta:
QUOTE(studija @ 2009 01 03, 15:37)
Kažkur tikrai yra. Pati gavau dovanų šį savaitgalį beltų frezijų Tikrai pirktos Kaune.
Kazin, ar jau galima rasti freziju svoguneliu
QUOTE(liepsnele @ 2009 02 06, 00:45)
Kazin, ar jau galima rasti freziju svoguneliu
Šį savaitgalį žadu eiti nusipirkti dar sėklų gėlynui ir balkonui, tai galėsiu užmesti akį, kas parduotuvėse. Čia kalba apie Vilnių. Jeigu ką rasiu, pranešiu Nes man frezijų kvapas tai užburiantis Pati norėčiau pabandyti išauginti.