Įkraunama...
Įkraunama...

Ar užaugs frezijos bute?

QUOTE(Mergelė @ 2008 06 08, 15:19)

4u.gif

pirmi metai auginu frezijas, tai ne kažin kokia patarėja esu. Pas mane šitos, kur nuotraukytėj auga kambary ant rytinės palangės, saulė joms sviečia kažkur iki pirmos , gal kiek ilgiau. Dabar pradėjau laistyti kasdien, nes labai greit išdžiūna.
Bandau prisimint, kad ir pas mane jos kurį tai laiką stovėjo išstypusios, baisiausiai išvirto, raišiojau , kaip tik mokėjau, buvau irgi šiek tiek nusivylus, o kai jau mažiausiai tikėjausi ir pamačiau pumpuriukus. Tai nenusimink dar, sulauksi ir tu žiedukų. Ir dar karta per dvi savaites trašų užpilu.

Dar kita dalis kieme auga. O joms tai buvo per karšta, pasodinau taip, kad visą dieną ten saulė kaitina, tai apsvilo lapukus. Bet irgi jau krauna pumpurus.

Atsakyti
mano jau irgi zydet pradeda thumbup.gif tik kitais metais reiks maziau i viena vazona sukist blush2.gif ir kaskdel tai visos raudonai zydi ax.gif
Atsakyti
O aš galvoju, kad kitamet kaip tik sodinsiu daugiau į vieną vazoną. Nes persodindama pastebėjau, kad šaknys auga gylyn, o ne į šonus. Bet aišku visų pirma reikia sulaukti , kol nukasiu svogūnėlius, kažin kiek vaikučių priaugins.
Atsakyti
QUOTE(--rita @ 2008 06 07, 21:17)
o kvepia tai tikrai nerealiai ax.gif

ir kiekviena spalva vis kitaip mirksiukas.gif wub.gif
Atsakyti
bigsmile.gif Tikrai? Net nebūčiau pagalvojus. Tuoj tuoj violetinis skleisis, laukiu nesulaukiu , kada galėsiu merkt nosytę ax.gif
Atsakyti
Ir violetinė pražydo

user posted image

ir tikrai kvepia kitaip, švelniau nei geltona.
Atsakyti
O kokiom trąšom jūs jas tręšiat? Nu mano niekaip nenori žydėti?
Atsakyti
Aš laistau su universaliom trąšom kas antra savaitę, arba kai prisimenu...
Atsakyti
Sveikos. Aš taip pat šiais metais sugalvojau pabandyt geltonų frezijų užsiaugint. Ir VALIO - pavyko. Nieko ypatingo, jokių trąšų, joms neskyriau. Pasodinau ant palangės į žemę su durpėmis pietinėje pusėje. Laistyt dažnai taip pat nelaisčiau. Paskui praėjus šalnoms ir atšilus orams pernešiau į balkoną. Labai laibos ir žemė durpinė neleido joms tvirtai laikytis - išvirsdavo. Bet pririšau prie bambukinių lazdelių ir tvarka. dabar jau žiedeliai prasiskleidė ir skleidžia savo švelniai saldžiai rūgštų kvapą.
Atsakyti
Aš irgi pririšau prie lazdelių ir laukiu žiedų. Bet niekaip jų nesulaukiu. doh.gif
Atsakyti
Pas mane ir lauke jau pražydo. Tik gaila, kad kaip tik lietūs prasidėjo ir priplakė prie žemės. Tai išskyniau ir parsinešiau pasimerkti.
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Pagaliau, nors ir labai vėlai, sulaukiau pirmojo frezijos žiedo.

Dar savo pumpurus krauna ir geltonas.
Atsakyti